18 Ιουλίου 2011

Πρωταθλήτρια κόσμου στο γυναικείο ποδόσφαιρο η Ιαπωνία


Οι Αμερικανίδες κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό με νύχια και με δόντια, όμως τα κορίτσια της Ιαπωνίας αποδείχτηκαν πολύ σκληρές για να πεθάνουν και επικράτησαν 3-1 στα πέναλτι σηκώνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο.



Οι γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ μπήκε δυνατά στον αποψινό τελικό και η πίεσή τους απέδωσε, αφού κατάφερε να κλείσει από νωρίς στα καρέ της την ασιατική ομάδα. Μάλιστα, οι ΗΠΑ έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο κιόλας λεπτό να σκοράρουν το γρηγορότερο γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Αμερικάνες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το πρώτο ημίχρονο και είχε αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ομάδα της Ιαπωνίας είχε και εκείνη μία - δυο καλές στιγμές, όμως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, με τις Αμερικανίδες να απειλούν και τις γυναίκες της Ιαπωνίας να μην λυγίζουν, όμως η «χρυσή» αναγκαστική αλλαγή των ΗΠΑ άνοιξε το σκορ. Στο 47ο λεπτό η Τσάνεϊ γύρισε τον αστράγαλό της και έδωσε την θέση της στην ’λεξ Μόργκαν, η οποία στο 68' βγήκε στην κόντρα, βρήκε ανοιχτή την άμυνα της Ιαπωνίας και έκανε το 0-1.

Στο 80' όμως, και κόντρα στην εικόνα του αγώνα, η Ιαπωνία έδειξε ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει και ισοφάρισε, με την Μιγιάμα. Στα επόμενα δέκα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου οι Αμερικάνες μπήκαν αποφασισμένες να το τελειώσουν και στο 104' η Ουάμπαχ έβαλε και πάλι μπροστά τις Αμερικάνες με ωραία κεφαλιά.

Παρά ταύτα, αυτό δεν ήταν αρκετό αφού η κούραση είχε αρχίσει να καταβάλλει την ομάδα των ΗΠΑ και στο 117' η Σάουα ισοφάρισε και πάλι κάνοντας το 2-2. Η Ιαπωνία έμεινε με δέκα παίκτες στην λήξη της παράτασης, αφού η Ιουασιμίτσου δέχτηκε κόκκινη κάρτα, όμως αυτό δεν επηρέαζε πλέον τον τελικό της Γερμανίας, αφού οι δύο φιναλίστ θα πήγαιναν να λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Οι Αμερικάνες δεν είχαν όμως τα ψυχικά αποθέματα να αντέξουν την διαδικασία των πέναλτι, ενώ από την άλλη πλευρά ο ενθουσιασμός της Ιαπωνίας έδωσε φτερά στα πόδια τους. Αρκετά καταβεβλημένες οι Αμερικάνες αστόχησαν στις πρώτες τρεις εκτελέσεις, ενώ κατάφεραν να σκοράρουν την τέταρτη, όμως ήταν αργά, αφού η Ιαπωνία είχε ήδη βάλει τρία γκολ...

Η σειρά των πέναλτι:

Ιαπωνία: 1.Γκολ. 2. αστόχησε. 3. Γκολ. 4. Γκολ. 5. Δεν χρειάστηκε.

ΗΠΑ: 1. Αστόχησε2. Αστόχησε. 3 Αστόχησε. 4. Γκολ5. Δεν χρειάστηκε
Πηγή: www.gazzetta.gr, http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2018485

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου