20 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ!ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ν

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626

www.pamet.gr, pametopo@gmail.com

Αθήνα 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην μνήμη της ΠΕΑΝ και της ανατίναξης της ΕΣΠΟ σαν σήμερα, γιατί λαός που ξεχνά της ιστορία του είναι καταδικασμένος.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, γυρίζοντας τον δείκτη της Ελληνικής Ιστορίας προς τα πίσω, υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι σαν σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 1942, μια δράκα Πατριωτών, με επικεφαλής τον Υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστα Περίκο, έκαναν την πρώτη σοβαρή αντιστασιακή πολεμική πράξη στην Ευρώπη: Ανατίναξαν την προδοτική οργάνωση ΕΣΠΟ επί της οδού Γλάδστωνος.

Η προδοτική ΕΣΠΟ στρατολογούσε μισθοφόρους συνεργάτες των κατοχικών γερμανικών στρατευμάτων να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων, στο ρωσικό μέτωπο.

Από την φοβερή έκρηξη με μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας, σκοτώθηκαν 29 μέλη της προδοτικής ΕΣΠΟ και 43 Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες.

Έτσι διαλύθηκε η ΕΣΠΟ και ματαιώθηκε η αποστολή ελληνικού στρατιωτικού τμήματος στο Ανατολικό Μέτωπο.

Μετά από προδοσία, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν τον Φεβρουάριο του 1943 οι Έλληνες Πατριώτες που ανήκαν στην ΠΕΑΝ, (Πανελλήνια Ένωση Αγωνιζομένων Νέων), Κώστας Περίκος, Θάνος Σκούρας, Γιάννης Κατεβάτης και Γιώργος Αλεξιάδης. Ανάμεσά τους και η ηρωίδα Ιουλία Μπίμπα, η οποία εκτελέστηκε στη Γερμανία «δια πελέκεως»...

Η ιστορία γράφει ότι: «Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Λονδίνου και της Μόσχας, χαρακτήρισαν το εγχείρημα ως το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην τότε κατεχόμενη Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι η Αντιστασιακή ΠΕΑΝ, εξέδιδε και την παράνομη εφημερίδα «ΔΟΞΑ», της οποίας το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1942.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, με επίσημο αίτημά του που κατάθεσε σήμερα στον Δήμο Αθηναίων, με κοινοποίηση σε ΓΕΕΘΑ και Αρχηγείο Πολεμικής Αεροπορίας, πέραν των προτομών των Ηρώων Πατριωτών που υπάρχουν στον δρόμο της ανατίναξης, ζήτησε να δοθούν τα ονόματά τους σε δρόμους των Αθηνών που θα κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο.
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/09/blog-post_9646.html

1 σχόλιο:

  1. Από τότε είχε δοθεί γραμμή να καπελωθεί πάση θυσία ο Αντιστασιακός αγώνας με όλα τα μέσα. Εν ονόματι αυτού στα χρόνια που ακολούθησαν οι Έλληνες πλήρωσαν περισσότερο αίμα στο βωμό του κόκκινου φασισμού, παρά εναντίον του μαύρου τοιούτου. Δεν έφθασε αυτό γιατί απέτυχε η επικράτησή του. Συνεχίστηκε για άλλα αιματοβαμμένα ακόμη χρόνια. Και οι πληγές δεν λεν να κλείσουν, αφού ο κ. Τσίπρας ανασύρει τις αναμνήσεις των Δεκεμβριανών της Πλ. Συντάγματος!
    Βασίλης Σταμοκώστας . Φτέρη Σπερχειάδας 27/6/13

    ΑπάντησηΔιαγραφή