22 Οκτωβρίου 2011

Ο Ε.Μπεξής ξεκίνησε νέα εκπομπή στο κανάλι "9"."ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"

1 σχόλιο:

  1. Εύγε στον κ. Μπεξή για την σύλληψη και την προσπάθεια υλοποιήσεως αυτού του στόχου. Πέρα από την όλη προσφορά του μέσω της γενικότερης παρουσίας του, πέτυχε ο κ. Μπεξής με το περιοδικό ΙΧΩΡ να καταστήσει προσβάσιμα στους ενδιαφερόμενους για τα ζητήματα της Ελληνικής Ιστορίας με τρόπο σχετικά εύκολο και απλό ιδιαίτερα σημαντικά πρόσωπα και ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με αυτήν και υπό αυτήν την έννοια συγκαταλέγεται μεταξύ των συγχρόνων κορυφαίων διαφωτιστών, οι οποίοι απεργάζονται την αναγέννηση και ενίσχυση του Ελληνικού φρονήματος.
    Το προκείμενο επιχείρημα δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά υπέχει ρόλο -κλειδί και εάν επιχειρηθεί στις διαστάσεις και το βάθος που του αρμόζει, δύναται να αναστρέψει το λεγόμενο "Μάτριξ". Είναι δηλαδή μέχρις εσχάτης συνεπείας ριζοσπαστικό, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις βασικές πτυχές της νοητικής και ψυχολογικής μας συγκροτήσεως (όπως ορθώς διαπιστώνει ο κ. Μπεξής στην αρχή της εκπομπής, που παρατίθεται).
    Μια ανάλογος διαδικασία δύναται να έχει τεράστιες ανατρεπτικές συνέπειες για την εξουσία, διότι αυτή εδράζεται κυρίως εντός μας, μέσω των αντιλήψεων περί αυτονόητου.
    Θα τολμήσει, λοιπόν, κάτι ανάλογο ο κ. Μπεξής; Δεν αρμόζει να αμφισβητήσω εκ προοιμίου την έκβαση μιας προσπάθειας ενός αποδεδειγμένως φιλότιμου διαφωτιστού, αλλά τουναντίον του εύχομαι πλήρη επιτυχία. Όμως δεν μπορώ να αποσιωπήσω, ότι θεωρώ, ότι αυτό το εγχείρημα συνδέεται με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ τόσο από ερευνητικής πλευράς, όσο και από πλευράς ανάστροφων ψυχολογικών μηχανισμών, προσκρούοντας ταυτοχρόνως με φοβερή δύναμη επάνω στα ισχύοντα κοινωνικά στερεότυπα.
    Από την άλλη μεριά όμως, είμαι πεπεισμένος, ότι τώρα, που η "νέα τάξη" επιχειρεί να επαναφέρει το απόλυτο σκότος, πλησιάζει η ώρα της πλήρους αποκαλύψεως του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ.
    Καλό κουράγιο, αντοχή, φρόνηση, έμπνευση και φωτισμό στην δύσβατη αυτή οδό, που μας ελευθερώνει. Εύχομαι ο Προμηθεύς Λυόμενος να επιστατεί αυτής τής προσπάθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή