31 Οκτωβρίου 2011

Μπαβαρουάζ με φράουλες η επιστολή Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο


Να αφήσουν τα πυροτεχνήματα τα πονηρά παπαδαριά και να πληρώσουν φόρους...


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή την κρίση.
Η ουσία είναι ότι η Αρχιεπισκοπή δεν θα είχε τη δυνατότητα να προσφέρει τα συσσίτια, εάν δεν είχε τις προσφορές των χορηγών και τη βοήθεια των εθελοντών. Το ερώτημα είναι ποιος ζήτησε από τον Ιερώνυμο να υποχωρήσει και σε τι... (στα πρωτοχριστιανικά χρόνια για να προσηλυτίζουν μοίραζαν φαγητά κάθε εβδομάδα-οι λεγόμενες αγάπες- σε πεινασμένους, φουκαράδες...). 
Μήπως με τέτοιους τρόπους βγαίνει και σήμερα η Εκκλησία στους δρόμους;

Χριστιανική λιτότητα...

Μπαβαρουάζ με φράουλες
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ
 (για να μη ξεχνάμε όταν ο λαός πεινάει, ποιός εθελοτυφλεί στη χρεοκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας) ότι το βράδυ  της Κυριακής 18  Ιουλίου 2010 ο Μακαριώτατος παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Χίλτον». Στο τραπέζι ο Μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ - που είναι και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ε.Ε.- ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, η επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη και οι πρεσβευτές Θ.Σωτηρόπουλος,Αλέξης-Πλάτων Χατζημιχάλης και Θρασύβουλος Σταματόπουλος. Το μενού είχε καπνιστό σολομό, μοσχάρι νουά με γεμιστά ραβιόλια, σαρλότ μπαβαρουάζ με φράουλες και λευκό κρασί. 
Ο Ζοζέ είχε έρθει στην Αθήνα και το καλοκαίρι του 2009, επί διακυβέρνησης
 Καραμανλή. Τον είχε μάλιστα ξεναγήσει στο νέο Μουσείο Ακρόπολης ο- τότε υπουργός Πολιτισμού- Αντώνης Σαμαράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου