30 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος προσπάθησε να επηρεάσει και σε ποιες υποθέσεις τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς;


Χτες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τους λόγους παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων και τη φράση που περιέχεται στην επιστολή τους, ότι δεν είναι «υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση». Επίσης, θα ρωτηθούν για το ποιος προσπάθησε να τους επηρεάσει και σε ποιες υποθέσεις.
Λίγο αργότερα οι παραιτηθέντες συναντήθηκαν με τον Ι. Τέντε και τον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον αντεισαγγελέα Φ. Μακρή, ο οποίος ερευνά την υπόθεση και τους ζήτησε να καταθέσουν με γραπτό υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς εμμένουν στις καταγγελίες τους και φέρονται έτοιμοι να κατονομάσουν όσους έκαναν παρεμβάσεις στο έργο τους. «Αν μας ζητήσουν ονόματα, θα τα πούμε», φέρεται να είπαν.
Στην υπόθεση παρενέβη χτες ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος συναντήθηκε με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου. Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρεόταν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης «να τελειώσει ακόμα και σήμερα (σ.σ. χτες)» το θέμα της προκαταρκτικής εξέτασης, ανησυχώντας προφανώς για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η όλη υπόθεση στο πολιτικό σύστημα, που απαξιώνεται ραγδαία στις λαϊκές συνειδήσεις.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6618915&publDate=30/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου