18 Ιανουαρίου 2012

Ενοικιάζεται η Ακρόπολη σε τιμή ευκαιρίας!


Ο ιερός βράχος, των Ελλήνων τα ιερά, 117 μνημεία της Ελλάδας μπορούν να "αξιοποιηθούν" διαφημιστικά έναντι...

Ο εξευτελισμός μας πρέπει να γίνει τέλειος.

Και οι γερμανικές εφημερίδες Bild, Handelsblatt* και άλλες έχουν το θέμα στη πρώτη σελίδα 
με τίτλο:οι Ελληνες επιτρέπουν διαφημιστικές λήψεις στην Ακρόπολη...
Επισήμανση: Γίνεται αναφορά σε Έλληνες και όχι στην Κυβέρνηση....

Αθήνα: 
"Στούντιο" φωτογράφησης, κινηματογράφησης κτλ. έναντι ποσού που θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ημερησίως θα γίνει η Ακρόπολη
Με υπουργική απόφαση, το υπουργείο Πολιτισμού βάζει στη λίστα 117 μνημεία της Ελλάδας που μπορούν να αξιοποιηθούν διαφημιστικά έναντι, βεβαίως, αδρού τιμήματος.

Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και θα παραχωρούνται για φωτογραφήσεις, κινηματογραφήσεις και διαφημίσεις. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», με τη συναίνεση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) η Ακρόπολη και άλλοι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσός, η Φαιστός και η Λίνδος θα ενοικιάζονται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Αναλόγως της διασημότητας του μνημείου θα διαμορφώνεται και το αντίτιμο. 



”Θνητοί,το Θείον εξ υμών μισθόν δεν απαιτεί”. 
Το υπουργείο Πολιτισμού ορίζει ότι στην περίπτωση του Ιερού Βράχου

και των μνημείων που βρίσκονται στις πλαγιές του το τέλος φωτογράφησης για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς με την παρεμβολή προσώπων θα ορίζεται στα 1.000 ευρώ. Για την κινηματογράφηση ή την παραγωγή οπτικοακουστικού έργου, με παρεμβολή προσώπων, το κόστος θα φτάνει τα 1.600 ευρώ ανά ημέρα και χώρο γυρισμάτων. Για τη χρήση φωτογραφιών σε κάρτες, αφίσες και μαγνήτες η τιμή θα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, ενώ για εξώφυλλα cd και dvd η τιμή είναι 500 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

5 σχόλια:

  1. Τώρα τους έπιασε το πατριωτικό τους και θέλουν να σώσουν και καλά την Ελλάδα πού γκρεμίσαν οι ίδιοι. Εφόσον είναι έτσι ας ενοικιάσουν τα σπίτια τους και την βουλή και γιατί όχι τις χιλιάδες μοναστήρια και εκκλησίες που διαθέτουν και τις κατάλληλες ανέσεις για τούς θαμώνες π.χ φωτισμός, θέρμανση, κήποι, προσωπικό άφθονο με ωραιότατες στολές (φουστάνες). Ας καθορίσουν το ενοίκιο πού ζητούν εμείς δεν έχουμε ένσταση. Γιατί και καλά να πατούν πάνω στους ναούς των προγόνων μας το ελάχιστο που μας παρέμεινες ελληνικό ;
    Μόνο εκείνο το Bisher war es ein Sakrileg, αν είχαν ίχνος συνείδησης θα τους στεναχωρούσε.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bisher war es ein Sakrileg Μέχρι τώρα ήταν μόνο μια ιεροσυλία.
    Jetzt ist es Unterwerfung. Total.
    Τώρα είναι υποταγή. Απόλυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερό.
    Αυτό το γερμανικό το έβαλα επίτηδες για κάποιο άτομο δικό μου που σπούδασε στην Αυστρία μπάς και...Εγώ δύο λέξεις καταλαμβαίνω στη γλώσσα του Γκαίτε. Σύγνωμη αν προκάλεσε σύγχιση.
    Ευχαριστώ
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία σύγχυση. Πάντως κάνε αναζήτηση στα μπλοκ των δήθεν ελληναράδων και θα διαπιστώσεις ότι καρφί δεν τους καίγεται. Καμία αναφορά. Και να φανταστείς ότι τα ΜΜΕ για αυτό απεργούσαν. Νομίζω ότι ΤΩΡΑ είναι καθήκον όλων, να αντιδράσουν, να ενημερώσουν.
    Και τώρα ρωτάω: οι εβραίοι φταίνε; Εάν η κυβέρνηση στο Ισραήλ έκανε κάτι τέτοιο με τα μνημεία τους, τις συναγωγές τους, ο εβραϊκός λαός, οι μπλοκερς πως θα αντιδρούσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι αδιανόητο, ιεροσυλία όπως το είπατε και λυπηρό. Ακόμα και οι ξένοι αποκαλούν την Ακρόπολη ο Ιερός Βράχος. Είμαστε στο ύστατο σημείο ξεπεσμού. Την περασμένη εβδομάδα στο Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι τα μοντέλλα ενός οίκου μόδας εσωρούχων έκαναν επίδειξη στο μουσείο χωρίς προειδοποίηση. Ο διευθυντής ήταν έξω φρενών, εκδίωχθηκαν και απαίτησε να μήν δημοσιευθούν οι φωτογραφίες. Υπενθυμίζω ότι το Ορσέ προτού γίνει μουσείο (το 1986 εγκαινιάστηκε) ήταν σταθμός τραίνων!!! Η Ακρόπολη είναι ο ιερώτερος χώρος των Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων γιατί δεν αντιδρά κανείς;
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή