24 Μαρτίου 2013

Λεπτό προς λεπτό ενημέρωση - Συνεχίζεται το αδιέξοδο- Στις 21:00 Eurogroup

Κρισιμότατη και η σημερινή ημέρα. Το 24Η σας μεταφέρει όλες τις ραγδαίες εξελίξεις.

Κάντε συνέχεια refresh - To κείμενο ανανεώνεται συνεχώς - Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

19:51 Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Λευκωσία.
19:39 To tweet του Προέδρου της Δημοκρατίας:
19:25 Το πρόβλημα είναι η Κύπρου και τα 9 δις του ELA
19:23 Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβάλλεται για τις 21:00 το Eurogroup. Συνεχίζεται το αδιέξοδο!
19:22 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αναστασιαδη - Ντραγκι - Λαγκαρντ.
19:19 Πηγή του Προεδρικού ανέφερε ότι «η κυπριακή πλευρά προσπαθεί να εξασφαλίσει εκείνο που διεκδικεί», στις Βρυξέλλες. « Έχουμε εταίρους που συμφωνούν μαζί μας και προσπαθούν να βοηθήσουν», πρόσθεσε η πηγή.
19:14 Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Σόιμπλε λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup.
19:09 Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να προστατέψουμε τους καταθέτες ως 100000 ευρω. 
18:57 Το tweet της Κριστίν Λαγκάρντ για το Eurogroup.
18:54 Ο πρόεδρος επικοινώνησε με τους αρχηγούς.Συνεχίζονται οι συζητήσεις. Σε αυτή τη φάση δεν έχει τεθεί θέμα resolution της Tράπεζας Κύπρου. Ακόμη υπάρχει προβληματισμός για τον ELA.
18:41 Βan Frieden (Λουξεμβούργιος ΥΠΟΙΚ): Χρειαζόμαστε συμφωνία για την Κύπρο απόψε - Διακυβεύεται η σταθερότητα της ευρωζώνης.
18:35 Αγωνία στο Προεδρικο Μέγαρο. Στο ακουστικό για νέα απο Βρυξέλλες.
18:34 Βερολίνο και ΔΝΤ πιέζουν για αναδιάρθρωση και της Τραπεζας Κύπρου. Η Κομισιόν διαφωνεί!  Αν περάσει θα έχουμε ύφεση στη Κύπρο 30%
18:33 Βουβή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι Κύπριοι φοιτητές, που σπουδάζουν στην Κρήτη σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την αντίδρασή τους απέναντι στις δραματικές εξελίξεις στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.
18:19 ETYK: Την αντίθεση της σε απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων αλλά και στο ενδεχόμενο να χαθούν τα Ταμεία Πρόνοιας των υπαλλήλων εκφράζει εκ νέου η ΕΤΥΚ. 
18:15 "Η κυπριακή κρίση θα μεταδοθεί στις αναδυόμενες αγορές" προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα.
Ο Αναστασιάδης στο αυτοκίνητο κατά την αποχώρησή του από το αεροδρόμιο.
18:01 Στα 100 ευρώ το όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ Λαϊκής και Κύπρου. Θα ισχύει μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν οι τράπεζες κέντρο όριο που θα ανακοινωθεί. Η μείωση στο πόσο ανάληψης είναι με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας σε συνεργασία με τις 2 τράπεζες. 
17:43 Στις 19:00 πορεία της ΕΔΟΝ και διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
17:33 Άρχισε να μαζεύεται κόσμος έξω από την Βουλή.
17:22 Έφτασαν στο Προεδρικό οι πολιτικοί Αρχηγοί αλλά και υπουργοί, οι οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο κατά την διάρκεια του Eurogroup. 
Βρίσκονται ήδη στο Προεδρικό:
Χάρης Γεωργιαδης Υπ. Εργασίας
Φωτης Φωτιου Υπ. Άμυνας
Γιωργος Λακκοτρυπης Υπ. Ενέργειας
Πετρος Πετρίδης Υπ. Υγειας
Ιωάννης Κασουλίδης Υπ. Εξωτερικών
Νίκος Κουγιαλης Υπ. Γεωργίας
Κυριακος Κενεβεζος Υπ. Παιδειας
Ιωνάς Νικολάου Υπ. Δικαοσυνης
Γιαννάκης Ομηρου πρόεδρος Βουλης
Νίκος Κατσουριδης Κοινοβουλευτικος Εκπροσωπος ΑΚΕΛ
Αδωνης Γιανκου Αν. ΓΓ Οικολογων
Λευτερης Χριστοφορου Αν. Πρόεδρος ΔΗΣΥ
Μαριος Κάρογιαν Προεδρος ΔΗΚΟ
17:03 Περίπου έξι στους δέκα Ολλανδούς πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη 
16:37 Mετα από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας οι αρχηγοί των κομμάτων ενημερώθηκαν να βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5.00 το απόγευμα
16:14 Τωρα: συνάντηση Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, Όλι Ρεν με Αναστασιαδη. Σύμφωνα με την Guardian στο γεύμα συμμετέχουν ο Μπαρόζο και ο Ρομπάι. 
16:06 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η αποστολή που τον συνοδεύει έφτασαν λίγο πριν από τις 3.00 ώρα Κύπρου, στις Βρυξέλλες όπου  στις 7.00 το απόγευμα θα αρχίσει στο Γιουρογκρουπ η μεγάλη προσπάθεια για τη συμφωνία της Ταμειακής Σύμβασης, Κύπρου – Τρόικας.
16:01 Κοντά και στο δίκτυο της Ελληνικής ο όμιλος Πειραιώς: Και το δίκτυο καταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας έχει μπει στις διαπραγματεύσεις της τραπέζης Πειραιώς για να περιέλθει στην κατοχή της. Και αυτό διότι η τρόικα ζητά να μην υπάρξει αυτόνομη κυπριακή παρουσία στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες. 
15:20 Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Canal +» υποστήριξε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην «οικονομία - καζίνο» της Κύπρου. Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου που είναι επτά φορές το ΑΕΠ της χώρας με επιτόκια ύψους μέχρι και 6% έχει βαθιά προβλήματα και πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.
14:50 Στις 16:00 η κρίσιμη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Βαν Ρομπέι, Μπαρόζο και Ρεν.
14:09 Το μνημείο φιλίας Κύπρου - Γερμανίας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.... Τι ειρωνία
14:03 Ο Μαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση
13:46 Στις 14:30 αναμένεται να φτάσει το αεροπλάνο του Προέδρου στις Βρυξέλλες.
Στις 15:00 ώρα Κύπρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει και της Κομισιόν , Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Στις 16:00 ώρα Κύπρου η συνάντηση των τριών θα μετατραπεί σε γεύμα εργασίας, στο οποίο θα παρακαθίσουν επίσης ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.  Στις 19:00 ξεκινάει το Εurogroup.
13:37 Καταστροφική χαρακτηρίζουν μια πτώχευση Κύπριοι οικονομολόγοι
13:35 Εκθεση-κόλαφος των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας για την Κύπρο
13:25 Φωτογραφία από το άρθρο του The Economist με τίτλο: "Small island, big finger", δηλαδή "Μικρό νησί, μεγάλο δάχτυλο" 

13:17 Λεπτομέρειες για την εμπλοκή στην παραχώρηση των ελλαδικών υποκαταστημάτων
Στην επιστολή επισημαίνεται η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος, καθώς και το γεγονός ότι η «λύση» που δόθηκε στις, απαράδεκτες, απαιτήσεις του Eurogroup και της Τρόικας είναι ημιτελής. Ο Γιώργος Λιλλήκας προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πέντε μέτρα τα οποία άμεσα μας απεγκλωβίζουν από το Μνημόνιο. Με τα μέτρα αυτά τονίζει ότι αν ικανοποιήσουμε από άλλους πόρους, τις κεφαλαιουχικές μας ανάγκες, δεν υπάρχει λόγος να δεσμευτούμε με ένα Μνημόνιο, το οποίο θα δίνει λόγο στην Τρόικα για τη διαχείριση των Υδρογονονθράκων μας, αλλά και θα υποτάξει την Κυβέρνηση μας στην εποπτεία των τεχνοκρατών της Τρόικας.
12:52 Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπει προετοιμάζει πριν από τη συνεδρίαση του Εurogroup μια συνάντηση υψηλού επιπέδου στην οποία θα λάβουν μέρος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ενδεχομένως κι άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι.
Τη συνάντηση επιβεβαίωσε σήμερα το περιβάλλον του Προέδρου Βαν Ρόμπει, το οποίο περιορίστηκε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη. Ωστόσο, στις Βρυξέλλες θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και πιθανότητα η Κριστίν Λαγκάρντ. 
12:49 Ο πρώτος υποδιευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου λέει ότι η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο είναι κακή. 
12:47 Επικοινωνία Αμερικής-Τουρκίας για την κρίση στην Κύπρο
12:30 Μετά τους φούρνους Ζορπάς και τα αρτοποιεία SUNFRESH, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς τους και αναγνωρίζοντας τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί το καταναλωτικό τους κοινό, αποφάσισαν στο διήμερο που ακολουθεί (Κυριακή-Δευτέρα) να προσφέρουν ένα κουλούρι με οποιαδήποτε αγορά. 
12:13 Ξαφνική εμπλοκή στη συμφωνία της Πειραιώς για την Κύπρου .«Πάγωσαν» οι διαπραγματεύσεις Ξαφνική εμπλοκή προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast.gr στο θέμα της συμφωνίας της τράπεζας Πειραιώς με την τράπεζα Κύπρου. 
Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί την ε/κ πλευρά να μην αυταπατώνται ότι είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του νησιού γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μια νέα κρίση στην περιοχή. Όπως μεταδίδεται από τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η σκέψη από την «ε/κ διοίκηση» να υποδειχθούν οι κοινοί φυσικοί πόροι του νησιού ως εγγύηση σε ένα επενδυτικό ταμείο αλληλεγγύης ή άλλο μοντέλο δανειοδότησης που θα δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται και να αυταπατώνται ότι είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες της Κύπρου, μπορεί να προκαλέσει μια νέα κρίση στην περιοχή. Κάνει δε λόγο για παράκαμψη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του «τ/κ λαού» στις φυσικές πηγές που είναι «ένα επικίνδυνο σημάδι ότι μπορεί να προκληθεί μια νέα κρίση στην περιοχή». 
11:55 Ο Αιχμηρός προκαλεί
Δύσκολη είναι η αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συνοδείας του στις Βρυξέλλες με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και αποτροπή της χρεοκοπίας, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Προσθέτει ότι στη διάρκεια της δύσκολης αποστολής, πολιτική ηγεσία και λαός θα τηρούνται ενήμεροι. Στην γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι αυτή την ώρα η αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται, με ειδική πτήση, καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες, μέσω Αθηνών, όπου το αεροπλάνο, το οποίο παραχώρησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στάθμευσε για ανεφοδιασμό. "Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αποστολή που τον συνοδεύει έχουν να εκτελέσουν μια δύσκολη αποστολή για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και για την αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας από την οποία απειλείται η οικονομία, αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη Δανειακή Σύμβαση", αναφέρεται. Ο Εκπρόσωπος προσθέτει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το Συμβούλιο Αρχηγών που θα βρίσκεται εν συνόδω στο Προεδρικό Μέγαρο, καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Προέδρου με την Τρόικα στις Βρυξέλλες και θα το ενημερώνει. Η Κυβέρνηση εξάλλου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη "η οποία βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα"
11:25 Ενδιαφέρον άρθρο του Αντιεξουσιαστή: Οι Ρώσοι μας δίνουν και σήμερα 5 δις και καθαρίζουμε… 
11:07 Τα νέα σενάρια για λύση
10:43 Διαβάστε τι γράφουν οι εφημερίδες. Εδώ βλέπεται και τα πρωτοσέλιδα
10:10 Θυμίζουμε ότι η εμπλοκή έγινε όταν η Τρόικα ήθελε επίμονα να πει "ναι" η Λευκωσία στην απορρόφηση της Λαϊκής από την Κύπρου. 
Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κύπρο Ντέλια Ντελκουλέσκου εμμένει στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» κατά το πρότυπο της Λαϊκής και κατόπιν να υπάρξει συγχώνευση των δύο «καλών» τμημάτων των δύο τραπεζών. Φέρεται να έχει οδηγίες από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να εμμείνει στην ίδια διευθέτηση για την Τράπεζα Κύπρου που ίσχυσε για τη Λαϊκή Τράπεζα.
10:00 Νέες δηλώσεις Σόιμπλε. Απίστευτος. Είναι δεομένο ότι κάνει ότι θέλει.
09:47 Επίσης θεωρείται δεδομένο ότι μόλις βρεθεί μία λύση κάποιοι θα χάσουν τις θέσεις τους. Εχουν γίνει πολλά και κρίσιμα λάθη.
09:45 Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος επέλεξε νέα μέλη να τον συνοδεύσουν σε αυτήν την αποστολή δείχνει ότι ψάχνει κάτι άλλο που δεν είχε μέχρι τώρα από τους συνεργάτες του.  
09:12 Διαβάστε ποια είναι η Ρουμάνα που εξόργισε τον Πρόεδρο.
08:55 Διαβάστε πως εξελίχθηκε η χθεσινή δύσκολη βραδιά στο Προεδρικό. 
08:30 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται στο αεροπλάνο με προορισμό τις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρτ.
Στις 7.00 το βράδυ είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Eurogroup με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο. Καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

ΠΗΓΗ   http://24h.com.cy/epikairotira/22780-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CF%8C-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου