01 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο



Κύπρος: Απειλές από την τρόικα δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

http://www.dailymotion.com/video/xymztm_yyyyyyyyyyyyy-yyyy-yyyyyyy-yy-yyyyyyyyyyy-yyyy-yyyyyyyy_news&start=102


Όσοι πεινούν να απευθυνθούν στην Εκκλησία τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ενώ επιβεβαίωσε τις φήμες πως δέχθηκε απειλές από την Τρόικα για το κλείσιμο της Κύπρου (Vid)

Την αξιοπρέπεια των Κυπρίων εκθείασε ο Αρχιεπίσκοπος καλώντας τους πολίτες που πεινούν και δεν απευθύνονται στην εκκλησία για βοήθεια να το πράξουν αμέσως.
Ο Μακαριότατος επιβεβαίωσε πληροφορίες γι' αποκοπή μέρους από το μισθό συνταξιούχων ιερέων άνω των 70 και επανέλαβε ότι η Τρόικα τον απείλησε να κλείσει και την τράπεζα Κύπρου αν δεν αποσύρει την προσφυγή του στο Ανώτατο. 
Η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα στο λαό και θα κάνει το παν για να μην πεινάσει κανείς τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Προκαθήμενος της εκκλησίας εκθείασε την αξιοπρέπεια των Κυπρίων οι οποίοι, όπως είπε, προτιμούν να πεθάνουν από την πείνα παρά να ζητήσουν βοήθεια
''Έχω πει στους ιερείς να είναι πολύ προσεκτικοί, με πολλή αγάπη, να βρουν αυτούς τους ανθρώπους, να τους πλησιάσουν γιατί είναι αμαρτία από το Θεό κανείς να πεινά στον 21ον αιώνα''.
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Στρόβολο, ο Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε ότι θ' αφαιρεθεί μέρος του μισθού που λαμβάνουν συνταξιούχοι ιερείς άνω των 70 ετών.
Απειλές από την Τρόικα
''Δηλαδή, έχουν τη σύνταξη τους και παίρνουν και ένα μέρος του μισθού. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν αποκαταστήσει τα παιδιά τους, πιθανόν και τα εγγόνια τους''.
Ο μακαριότατος επέμεινε στην απαίτησή του για παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικώνδιότι όπως είπε έχουν τη θέση της Τρόικας και επανέλαβε τις απειλές που δέχθηκε από την Τρόικα ότι θα κλείσουν και την τράπεζα Κύπρου αν δεν αποσύρει την προσφυγή του στο Ανώτατο δικαστήριο μια προσφυγή που όπως είπε δεν την έκανε για την εκκλησία.
''Η εκκλησία δεν φοβάται γιατί είναι θείο καθίδρυμα. Δεν θα πεινάσει κανείς από μας. Το έκαμα για τον φτωχό το λαό, διότι δεν είναι οι πλούσιοι μόνο που έχουν μετοχές, έχουν και οι φτωχοί άνθρωποι». Εύχομαι να πάει καλά η Τράπεζα Κύπρου, παρόλο που έχω πολλές αμφιβολίες''.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου