10 Μαΐου 2013

Α. Παπαδοπούλου: Μισές αλήθειες από τον Ντάισελμπλουμ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου


Α. Παπαδοπούλου: Μισές αλήθειες από τον Ντάισελμπλουμ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου,Το Eurogroup διέπραξε οικονομικό έγκλημα σε βάρος τηςΚύπρου και του λαού της κατήγγειλε η ευρωβουλευτής του   ΔΗΚΟ 


Η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, εξέφρασε την απογοήτευσή της, για την προσπάθεια που κατέβαλε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γιερούν Ντάισελμπλουμ, να παρουσιάσει την Κύπρο ως ειδική και ξεχωριστή περίπτωση, που έπρεπε να υποστεί κούρεμα καταθέσεων και να «τιμωρηθεί» για τις πράξεις της.



Σύμφωνα με την Ευρωβουλευτή, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, ο Γιερούν Ντάισελμπλουμ απέτυχε να πείσει για την ορθότητα των αποφάσεων του Εurogroup για την Κύπρο. Σε αρκετές περιπτώσεις προσπάθησε να αποφύγει κρίσιμα ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τους Ευρωβουλευτές, παραπέμποντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον αρμόδιο Επίτροπο, στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης αλλά και στις Κυπριακές Αρχές.

Αναφέρθηκε σε περιορισμένες επιλογές που υπήρχαν για την αντιμετώπιση της κρίσης, χωρίς όμως να τις κατονομάζει. Η κα Παπαδοπούλου σημειώνει πως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γιερούν Ντάισελμπλουμ, απέφυγε να αναδείξει την κοινοτική μέθοδο για αντιμετώπιση της κρίσης και δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στην αναγκαιότητα για κοινοτική αλληλεγγύη. Τοποθετήθηκε περισσότερο ως Υπουργός Οικονομικών της χώρας του και όχι ως πρόεδρος του Eurogroup.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έγινε δέκτης οξύτατης κριτικής από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών με αποκορύφωμα δήλωση ξένης Ευρωβουλευτού, ότι είναι «ο πιο αισιόδοξος νεκροθάφτης του Eurogroup».

«Το Eurogroup διέπραξε οικονομικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και του λαού της», επαναλαμβάνει η Ευρωβουλευτής. Η Κυπριακή κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να απαιτήσει να ληφθούν διορθωτικές αποφάσεις, οι οποίες να ανατρέπουν τις οδυνηρές επιπτώσεις για την κοινωνία και την οικονομία σε ένα ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ.

Η κυρία Παπαδοπούλου έχει ήδη υποβάλει αίτημα για πρόσκληση του προέδρου του Eurogroup σε συνεδρία της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να ανακριθεί και να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του. Παράλληλα ζήτησε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου