Όπως κι εσύ είπες στη συνέντευξη,..."άτοκα για 50 χρόνια",..."100 παίρνεις,100 δίνεις" σε βάθος χρόνου!
Μα ποιός είναι εκείνος που θα έλεγε ΟΧΙ σε μια τέτοια πρόταση-προσφορά;Ποιός Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης δεν θα ήθελε να δει τον τόπο του να αναπτύσσεται ραγδαία,τους συμπολίτες του γελαστούς και τους νέους και νέες να μένουν και να εργάζονται στα χωριά και τις πόλεις,χωρίς οικονομικά προβλήματα;

Ναι Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμοργού,όταν ευοδωθεί αυτή η πρόταση,θα σας γράψει η Ιστορία με χρυσά γράμματα!
Ναι Δήμαρχε,είναι αληθινό και είναι όμορφο!
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση,που δημοσίευσε το Naxos Νews ...
[Εκπρόσωπος ελλήνων επενδυτών του εξωτερικού - μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ο γνωστός από την πρόταση διάσωσης της Ελλάδας από το χρέος με ομόλογα ύψους 600 δισεκατομμυρίων, Αρτέμης Σώρρας- επισκέφθηκε τα νησιά της Αμοργού και της Νάξου με σκοπό να διερευνήσει αν οι δήμοι είναι θετικοί σε σχετικές επενδύσεις στα όρια αρμοδιότητάς τους. Ο εκπρόσωπος των επενδυτών, κ. Στέλιος Τσέπος, αφού ενημέρωσε για τη διάθεσή τους να επενδύσουν στα νησιά, τόσο σε αναπτυξιακά, αλλά και και σε κοινωνικού χαρακτήρα έργα, έλαβε τη θετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αμοργού, για την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές, Στη Νάξο...]
Και συνεχίζει στο ρεπορτάζ του το Naxos Νews...

[...η ενημέρωση έγινε κατά τη συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος των επενδυτών με το δήμαρχο, αντιδημάρχους και τους προέδρους, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Στη Νάξο, δεν υπήρξε συγκεκριμένη εξέλιξη στην παρούσα φάση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Naxos News, προέτρεψαν τον εκπρόσωπο των επενδυτών, να κάνει ανάλογη ενημέρωση και στην αντιπολίτευση.

Σε σχετικό ερώτημα, που έθεσε το Naxos News στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκο Μαράκη, που λογικά θα έπρεπε να συνατήσει πρώτα ο κ. Τσέπος, η απάντηση ήταν ότι δεν είχε καμία κρούση από υποψήφιους επενδυτές.

Μάλιστα, ο κ. Μαράκης, δήλωσε, ότι έχει δεχθεί επιστολή από τον εκπρόσωπο των πολιτών που είχαν προβεί στο παρελθόν σ συμφωνία ανταλλαγής περιοχής της Αττικής (δασικής έκτασης) με μια περιοχή της Κορώνου και πως θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, στο πλαίσιο της δυνατότητας ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής της ορεινής Νάξου επ' ωφελεία και του δήμου.

Το Naxos News, ρώτησε σχετικά το δήμαρχο Αμοργού, Νικήτα Ρούσσο, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας και απάντησε στις ερωτήσεις που θέσαμε.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αμοργού κατά τη συνεδρίασή του στις 5 Σεπτεμβρίου 2013, όπως δημοσιεύθηκε, αναφέρει:

"Αποδέχεται την εισήγηση του Δημάρχου και τον εξουσιοδοτεί για την υπογραφή της σχετικής ανακοίνωσης-πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα πάνω στο νησί μας". 

Ένα από τα βασικά ερωτήματα, το οποίο θέσαμε και προς το δήμαρχο Αμοργού, είναι ποιο θα είναι το αντάλλαγμα για τους επενδυτές και όπως απάντησε, θα είναι η απόσβεση της δαπάνης άτοκα με τη μορφή της εκμετάλλευσης του έργου (π.χ. έσοδα μαρίνας) για χρονικό διάστημα 50 ετών. 

Στο ερώτημα, αν ο ίδιος, ως δήμαρχος, έχει υποχρέωση εντολής ενεργειών για την πρόοδο της επένδυσης, απάντησε πως δεν έχει, αλλά θα αποφασίζει κάθε φορά το δημοτικό συμβούλιο για όποιο θέμα θα προκύπτει και από τη στιγμή που το αίτημα που θα υποβληθεί προς τους επενδυτές γίνει αποδεκτό.]

..........................................................
Μέχρι εδώ είναι το καθαρό ρεπορτάζ και η είδηση!Τα υπόλοιπα είναι απλές σάλτσες του συντάκτη,φληναφήματα που δεν αξίζουν καν κριτικής,διότι θέτει κάποια ερωτήματα που ούτε καν γεννώνται,ακούγοντας την συνέντευξη!
Χωρίς να μπορεί πλέον να διατηρήσει την "σιωπή της Καμόρα για τον Αρτέμη Σώρρα" ,ως ακόμα ένας..."Ευπείθης" ,όργανο των λυκόρνιων που κρατούν υπό κατοχή την Πατρίδα μας,αναμάσησε και τοποθετώντας το δόλιο και βρώμικο δημοσίευμα του "ΕΘΝΟΥΣ",ανήγαγε κι αυτός,απρόσεκτος ων,έναν ιδιώτη και μάλιστα κάτοικο ΗΠΑ,σε..."ελληνικές αρχές"!
Βεβαίως,πιεζόμενοι οι του Naxos Νews πρόσθεσαν ως όφειλαν εξ αρχής εφ' όσον αναφέρθηκαν στον Αρτέμη Σώρρα,το Δελτίο Τύπου του Οργανισμού EI E.N.D. ,για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου που θα έπρεπε κανονικά να την είχαν δημοσιεύσει μαζί με το ρεπορτάζ!Αλλά μην περιμένει κανείς από πειθήνια όργανα του συστήματος να λειτουργήσουν υπέρ της αλήθειας...

Δείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
...........................
Όταν έπεσε στην αντίληψή μου το δημοσίευμα,αμέσως έγραψα σχόλιο εκεί και ακόμα περιμένω την έγκρισή του παρά τις συνεχείς οχλήσεις με επόμενα σχόλια.Αυτό είναι το τελευταίο,πριν περίπου δύο ώρες από την ώρα που αναγράφεται εδώ πάνω στην ανάρτηση μας. 

Σχόλιο στη ΝΑΞΟΣ ΝΙΟΥΣ.png
Σχόλιο σε αναμονή.png