21 Φεβρουαρίου 2014

Τι σημαίνει το συλλογικό μας «ΟΧΙ» στο καθεστώς;


Τι σημαίνει το συλλογικό μας «ΟΧΙ» στο καθεστώς;



Απολαμβάνοντας ένα υπέροχο ποδόλουτρο στην ισλανδική Φύσι, δύο Βίκινγκς συζητούν τον απόηχο του δικού τους «ΟΧΙ» στο δυναστικό καθεστώς εξουσίας των χρηματιστών. Ο Ýmir Björgvin Arthúrsson εξηγεί πόσο σύντομο ήταν το γλέντι της νίκης των ανθρώπων του, έναντι της αισχροκέρδειας των τραπεζών.*

΄Οπως το δικό τους, έτσι και το δικό μας «ΟΧΙ» στο δυναστικό καθεστώς εξουσίας απαιτεί ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, από εκείνον της τυραννικής κομματοκρατίας. Χωρίς αυτόν τον διαφορετικό τρόπο σκέψης, ίσως να μην τα καταφέρουμε καν να πούμε συλλογικά «ΟΧΙ» στο δυναστικό καθεστώς εξουσίας της τυραννικής κομματοκρατίας.
Το δυναστικό αυτό καθεστώς εξουσίας μας κρατά χαμηλά: στην διαμάχη μεταξύ του καλού και του κακού, στην διαμάχη των κακών και των λιγότερο κακών, για την συλλογικότητά μας, καθεστωτικών κομμάτων. ΄Ομως, ο ελληνικός μας κόσμος, μας χρειάζεται ν’ ανέβουμε πολύ πιό ψηλά: στην διαμάχη μεταξύ του καλυτέρου και του αρίστου!
Σύμφωνα με τις αρχές του κομφορμισμού στο καθεστώς, όταν κάποιος είναι μέλος μιας ομάδος ή ―στην συγκεκριμένη περίπτωσι, ενός έθνους― τείνει να αποδέχεται τις δομημένες από την πλειοψηφία αποφάσεις. Αποκομμένο από την ελληνική κοινωνία, το άτομο συμφωνεί με την επιλογή της πλειοψηφίας, διότι αξιολογεί ότι πολλά άτομα μαζί έχουν καλύτερη από την δική του μεμονωμένη κρίση.
Το τυραννικό καθεστώς της κομματοκρατίας κατόρθωνε μέχρι τώρα να επικρατεί, εκμεταλλευόμενο αυτήν την αρχή, τάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ενσπείροντας τον φόβο της απομονώσεως και περιθωριοποιήσεως σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Ωστόσο, η μειοψηφία που έχει ιδέες και συμπεριφορές ευέλικτες και λογικές, ακολουθώντας σταθερές, υψηλού πνευματικού επιπέδου, αξίες και εναρμονισμένες με αυτές συμπεριφορές μπορεί να κλονίσει και εν τέλει να τροποποιήσει τις στάσεις και τις απόψεις της αποπλανημένης από το τυραννικό καθεστώς πλειοψηφίας.
Η τάσις αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και η πορεία της παρουσιάζει μια ταχύτατα κλιμακουμένη άνοδο. Πολεμούμε όλες και όλοι μαζί στον κοινό μας αγώνα, για να ανεβάσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους ΄Ελληνες, στο υψηλό πνευματικό επίπεδο που πρέπει να είμαστε: στην διαμάχη μεταξύ του καλυτέρου και του αρίστου!
΄Αλλως πως, το δυναστικό καθεστώς εξουσίας της τυραννικής κομματοκρατίας μας περιμένει στην γωνία. ΄Ωστε να μας υποβιβάζει στην χαμηλού επιπέδου διαμάχη μεταξύ του καλού και του κακού, μεταξύ των κακών κομμάτων, που είναι όλα τους κακά, όπου είναι σχετικά εύκολο για την ύλη να κυριαρχεί επί του πνεύματος ανθρώπων ελληνικών.
Ευοί Ευάν και εις Υγίειαν,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου