1350307.jpg
Νίκος Τανάλιας 

Παλιό το παιχνίδι με τις ιδιωτικοποιήσεις καθάρματα.
Αρκεί οι κολλητοί δυνάστες της καθεστωτικής εξουσίας της κομματοκρατίας να αγοράζουν χαμηλά και να πουλούν υψηλά. Και όλα με δάνεια φυσικά, που μετά τα χρεώνεται ο ελληνικός μας κόσμος.




Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου. 

Πηγή: KΥΠΕ

Στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη έθεσαν σήμερα την παραίτησή τους τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης και συγκεκριμένα οι Γιώργος Λακκοτρύπης, Φώτης Φωτίου, Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης, ενώ ακολούθησαν και οι υπόλοιποι υπουργοί. 
Μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυπριακή κυβέρνηση, οι νέες παραιτήσεις σηματοδοτούν και πολιτικές εξελίξεις.


Όπως μετέδωσαν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, «σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη έθεσαν στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή τους, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ΔΗΚΟ». 
Ωστόσο, ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις του σχετικά με ανασχηματισμό, και το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου. 

Εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης περιορίστηκε να αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι «θα λάβει τις αποφάσεις του μέχρι την 15η Μαρτίου». 

Το επίμαχο νομοσχέδιο  
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και υπό τη μορφή του κατ' επείγοντος η κυβέρνηση έστειλε στη Βουλή το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Το θέμα εξετάστηκε στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.Το ν/σ απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές.  
Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, τρεις βουλευτές του ΔΗΚΟ και συγκεκριμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Σοφοκλής Φυττής και ο Γιώργος Προκοπίου, ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων και η Συμμαχία Πολιτών. Αποχή τήρησαν πέντε βουλευτές του ΔΗΚΟ: ο Μάριος Κάρογιαν, η Αθηνά Κυριακίδου, ο Φύτος Κωνσταντίνου, ο Άγγελος Βότσης και ο Αντώνης Αντωνίου. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα έγινε ενσωμάτωση όλων των τροπολογιών που έχουν συζητηθεί και για τις οποίες έχει δοθεί έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών. Όμως απορρίφθηκε από τη Βουλή. 

Διαβάστε επίσης: Kαταθέτουν εκ νέου το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι την Τρίτη