22 Ιουλίου 2014

Α. ΣΩΡΡΑΣ – Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ & ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ»

Α. ΣΩΡΡΑΣ – Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ & ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ & ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΕΝΑ TV, 20 AΠΡΙΛΙΟΥ 2014 
sorkal
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΜΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ, ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΓΡΑΦΙΚΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ 
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας, επιστρέψαμε και πάλι εδώ με τον Αρτέμη Σώρρα και τον Γιάννη Καλογερόπουλο στενό συνεργάτη του Αρτέμη του Σώρρα για να συζητήσουμε ένα κεφάλαιο το οποίο το ανοίξαμε την περασμένη φορά και θα το συνεχίσουμε τώρα που έχει να κάνει με τον μηχανισμό, με το κλειδί που ξεκλειδώνει ελληνικά χρήματα που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν και μιλάμε γιά τους δήμους της χωράς. Καλησπέρα κύριε Καλογερόπουλε Γιάννης Καλογερόπουλος: Καλησπέρα σε εσάς και στους τηλεθεατές σας.
Δημοσιογράφος: Κύριε Σώρρα να ξεκινήσουμε τη κουβέντα αυτή που είναι σημαντική, είναι μηχανισμός που μπορεί να βοηθήσει ο δήμος;
Σώρρας: Ναι είναι αλήθεια με τον καλλικρατικό νόμο ο δήμος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, άλλωστε αυτό το λέει και το σύνταγμα και έχουμε και το ΦΕΚ ξερετε ότι εμείς για να μιλήσουμε με την παγκόσμια κοινότητα και τα παγκόσμια ταμεία, πρέπει να αποδείξουμε όλα αυτά που λέμε δηλαδή το αν ο δήμος είναι φορέας θα πρέπει να αποδειχτεί ή οτιδήποτε μας έρθει για την Ελλάδα – λοιπόν είναι φορέας έχουμε πάρει τα ΦΕΚ έχουμε αναλύσει τα πάντα και έχουμε καταθέσει ήδη έχω καταθέσει 2 φακέλους στα παγκόσμια ταμεία για τους δήμους. Εκκρεμούν άλλοι πέντε φάκελοι να καταθέσω σας λέω ότι έχω υπογράψει με αρκετούς δήμους και δεν θέλω να πω τον αριθμό συνεχίζεται αυτός ο αγώνας και εμείς ξεκινήσαμε από τους δήμους να μπορέσουμε να κατεβάσουμε χρήματα μέσω των δήμων …
ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Δημοσιογράφος: Αν ένας δήμος συνεργαστεί τι ακριβώς θα γίνει;
Αρτέμης Σώρρας: Καταρχάς στους δήμους δίνουμε πολύ συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία ουσιαστικά είναι μέσα στον νόμο όπως έχουμε ελέγξει εμείς τον καλλικρατικό νόμο και το πρόβλημα που έχει ο δήμος και είναι αγκυλωμένος με το ελληνικό δημόσιο και με την γραφειοκρατία έτσι εμείς έναν χρόνο περίπου δουλεύαμε με αυτά τα έγγραφα να μην επηρεάζει καθόλου και να μην ενοχλεί τον δήμο.
Ο δήμος δεν βάζει καμία δική του εγγύηση, δεν δεσμεύει δική του περιουσία, τις εγγυήσεις τις βάζουμε εμείς εδώ μπαίνει το κομμάτι Σώρρας και ΕΙ-END όπου υπάρχει μια τεχνική διαδικασία να μην χρεωθεί καθόλου ο δήμος ούτε ένα ευρώ ακόμα και αν κάτι δεν πάει καλά να έχουμε εμείς το ρίσκο για να ελαφρύνουμε όλο αυτό το πεδίο και να υπογράψει το δημοτικό συμβούλιο μια συγκεκριμένη εξουσιοδότηση πρός τον Δήμαρχο και ο Δήμαρχος ένα πληρεξούσιο προς εμένα, δηλαδή τον φορέα υλοποίησης για να πάω στα παγκόσμια ταμεία σύμφωνα με την παγκόσμια διαδικασία που αφορά στην κατάθεση έργων. Δηλαδή εμείς αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε μελέτες και έργα για 2 τρις 300 δις όπου τα καταθέσαμε για όλη την Ελλάδα και για τον απανταχού Ελληνισμό και την Κύπρο δηλαδή βάλαμε και την Κύπρο μέσα και όλο το ελληνικό κομμάτι.
Δημοσιογράφος: Πείτε πάλι το νούμεροΑρτέμης Σώρρας: 2 Τρις 300 δις !!!
Δημοσιογράφος: 2 Τρισεκατομμύρια 300 δισεκατομμύρια!!!
ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ” ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σώρρας: Ναι έχουμε κάνει μελέτες, εδώ το νούμερο αυτό ας ακούγεται μεγάλο θέλω να αντιληφθείτε ότι στην προηγούμενη εκπομπή σας αν θυμάμαι καλά αποδείξαμε τα παγκόσμια ταμεία που είναι στην χωρά μας, δηλαδή ταμεία που είναι μέσα στις τράπεζες μας που τα υπογράφουν δικοί μας τραπεζίτες που τα υπογράφουν δικοί μας αξιωματούχοι όπως ο υπουργός οικονομικών, όπως ο πρόεδρος της δημοκρατίας, γενικοί εισαγγελείς και της Κύπρου και της Ελλάδας και βλέπω ότι τα νούμερα είναι 97 τρις, 9 τρις, 125 τρις έχουμε και άλλο ένα καταπίστευμα 115 τρις τα οποία υπάρχουν μέσα στη χωρά μας. Άρα κάποια στιγμή που κάποιοι νομίζανε ότι τα χρήματα θα έρθουν από την Αμερική δεν θα έρθουν από την Αμερική.
Η Αμερική είναι άπλα μια χώρα η οποία όπως παράδειγμα μέσα απο την Federal Reserve που εκτελεί την διαδικασία. Επίσης η παγκόσμια τράπεζα είναι εκεί, οι τρίμερης επιτροπές και όλα τα μεγάλα γραφεία των μεγάλων παιδιών των “σιωνόπαιδων” όμως οι λογαριασμοί για τους οποίους μιλάμε εμείς και θα πάρουμε είναι στην Ελλάδα!! Είναι στην Αlpha Βank, στην Εμπορική Τράπεζα, είναι σε αυτές τις τράπεζες στην παράλληλη λεωφόρο όπως έχει αποδειχτεί με αποτέλεσμα μην ψάχνουν κάποιοι να έρθουν τα χρήματα απ’έξω. Όμως το ζήτημα είναι ότι επειδή η χώρα μας έχει 325 δήμους θεωρήσαμε εμείς , αυτό θα είναι μια επιτυχής στιγμή στην πορεία μας τη μέχρι τώρα: ότι θα μπορούσαν άνετα να πάρει αυτήν την χρηματοδότηση ένα μεγάλο ποσοστό το 1/3 από τη στιγμή που ο δήμος δεν βάζει την δική του περιουσία ως εγγύηση και δεν έχει κανένα ρίσκο. Άλλωστε είναι και μέσα στην εγγυοδοσία του για τους δημότες του, δεν μπορεί να πει ο δήμος δεν υπογράφω. Τι δεν υπογράφεις; να πάρεις τα λεφτά για να φτιάξεις τον δήμο σου και το όνειρο του κάθε δημότη; 
Η ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αντιμετωπίσαμε ένα σθεναρό κίνημα και από την κυβέρνηση που στέλνει χαρτιά στους δήμους να μην υπογράψει με τον Σώρρα, γιατί να μην υπογράψει με τον Σώρρα; Εμείς δεν βάλαμε κανένα στέπ να μη πάρει κάποιος δήμος κάποιο δάνειο ή αν θέλετε να μην προσεγγίσει κάποιον άλλον επενδυτή. Αν έχει καλύτερους όρους ας πάει αλλά εμείς μιλάμε για άτοκα χρήματα και για χρήματα των Ελλήνων εμείς δεν μιλήσαμε για δικά μας χρήματα.
Δημοσιογράφος: Υπάρχουν δήμοι που έχουν συνεργαστεί ήδη μαζί σας;
Αρτέμης Σώρρας: Ναι βεβαίως, υπάρχουν αρκετοί δήμοι σας είπα ότι έχω καταθέσει 2 φακέλους και άλλους 5 που εκκρεμούν να καταθέσουμε. Σαφώς υπάρχουν πολύ ειδικά συμβόλαια που γίνονται με τους δήμους υπάρχει και η απόφαση που παίρνει ο δήμος άλλα θα ήθελα να μπει ο Γιάννης Καλογερόπουλος που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία με τους δήμους. Εγώ προσωπικά έχω δει γύρω στους 20 με 25 δημάρχους ο κ. Καλογερόπουλος και λοιποί συνεργάτες έχουν δει 150 και η Βίκυ Χαραλάμπους, ο κ. Τσάπος κλπ.
Δημοσιογράφος: κ. Καλογερόπουλε ο λόγος σε εσάς να συνεχίσετε. Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η πρόταση προς τους δήμους της χωράς.
ecgr
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Γιάννης Καλογερόπουλος: Η πρόταση αυτή είναι πολύ απλή και ταυτόχρονα πολύ σοβαρή και πολύ συγκεκριμένη. Ζητείται απλά και μόνο η εξουσιοδότηση του δημάρχου σε έναν άνθρωπο φυσικό πρόσωπο και όχι εταιρία για να πούμε ότι υπάρχει και κάτι κρυφό στο μετοχολόγιο από πίσω, ο οποίος έχει τους κωδικούς για να έχει πρόσβαση στο παγκόσμιο ταμείο και τις εγγυήσεις τις οποίες τις κάνει χορηγία υπέρ του δήμου για το ταμείο. Προσέξτε είναι πολύ σοβαρό ο άνθρωπος αυτός έχει και τις εγγυήσεις τις οποίες χορηγία κάνει υπέρ του δήμου.
Δημοσιογράφος: Δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο φάντασμα έτσι μιλάμε για τον κύριο Αρτέμη Σώρρα.
Γιάννης Καλογερόπουλος: Σαφώς, μιλάμε για τον Αρτέμη τον Σώρρα είναι ξεκάθαρα όλα τα χαρτιά ο κάθε δήμαρχος τον οποίο ενημερώνουμε εγώ και μαζί και άλλοι συνέλληνες.
Δημοσιογράφος: Τι το ξεχωριστό έχει ο κύριος Σώρρας που δεν έχουν κάποιοι άλλοι;
Γιάννης Καλογερόπουλος: Ο κύριος Σώρρας έχει 2 ειδικά ξεχωριστά πράγματα, το ένα είναι ότι έχει τα κλειδιά του παγκόσμιου ταμείου, προσέξτε είναι πολύ σοβαρό, τα κλειδιά για να μπεις στο παγκόσμιο ταμείο δεν τα έχουν πολλοί
Δημοσιογράφος: Τον τρόπο δηλαδή..
Γιάννης Καλογερόπουλος: Ακριβώς, και τους κωδικούς τα κλειδιά όταν λέμε μιλάμε για τους κωδικούς.
Δημοσιογράφος: Απλά δεν είναι θεσμικός για να μπορεί να το κάνει. Αυτό κάνει;
Γιάννης Καλογερόπουλος: Αγαπητέ επέτρεψε μου να σε διορθώσω.
Δημοσιογράφος: Βεβαίως.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Παρότι μπορεί και ο κύριος Σώρρας να σας πει γιατί παρίσταται ίσα ίσα που είναι θεσμικός, για να έχεις τα κλειδιά του παγκοσμίου ταμείου να μπορείς να μπεις μέσα, να έχεις τους κωδικούς σημαίνει ότι είσαι τουλάχιστον στη διαβάθμιση αρχηγού κράτους.
Αρτέμης Σώρρας: Όχι, ας το αφήσουμε αυτό το κομμάτι και ας μείνουμε όσο αναφορά στο παγκόσμιο κομμάτι.
Γιάννης Καλογερόπουλος: Εξηγήστε το εσείς.
Δημοσιογράφος: Πάμε στην ουσία κύριε Σώρρα..
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Αρτέμης Σώρρας: Πόσους δήμους έχουμε δει και γιατί ακριβώς οι δήμοι κρατάνε τόσο πίσω και τι ακριβός τους κρατάει.
Δημοσιογράφος: Ναι αυτό είναι το εύλογο ερώτημα, τι φοβίζει;
Αρτέμης Σώρρας: Τι φοβούνται δηλαδή μη τους φάμε τα χρήματα; Μη τους πάρουμε τον δήμο τι; Αφού ίσα ίσα που ότι χρήματα βάλουμε στον δήμο μένουν τα έργα εκεί θα ήθελα μια ανάλυση και να τοποθετηθούμε ακριβώς στους πολίτες γιατί κάποιοι δήμοι, κάποιοι δήμαρχοι θα πω λένε στους πολίτες ανακρίβειες για εμάς, εμείς είμαστε παρόν και καλούμε οποίον δήμαρχο θέλει να έρθει απέναντι μας να μας πει τι ακριβώς είναι τι ακριβώς θέλει τι φοβάται ή μήπως κάποιοι σκελετοί είναι πίσω από τους δημάρχους εκεί θα ήθελα να τοποθετηθούμε γιατί είμαστε μπροστά στους συνέλληνες εμείς ξέρουμε τι έχουμε ξέρουμε τι λέμε ξέρουμε τι υπογράφουμε και γιατί είμαστε εδώ.
Γιάννης Καλογερόπουλος: Θεωρώ το πρώτο που πρέπει να πω είναι ουδείς δήμαρχος απάντησε σωστά και ειλικρινά σε πολίτη που τον ρώτησε τι γίνεται με αυτή τη χρηματοδότηση από τα παγκόσμια ταμεία με τις εγγυήσεις Σώρρα, όλοι οι δήμαρχοι εξαπατούν τους πολίτες τους και τους λένε ψέμματα, καμιά σχέση αυτό που τους ενημερώνουμε τους έχουμε δεί προσωπικά και όχι μόνο σε ένα ραντεβού και σε 2ο και σε 3ο και δυστυχώς ενώ ενημερώνονται κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και σε εμάς κάνουν επίτηδες πλάγιες ερωτήσεις θεωρώντας κάποια πράγματα ότι πρέπει να τους τα..
Δημοσιογράφος: Κύριε Καλογερόπουλε πλάγιες ερωτήσεις θα σας κάνω και εγώ δε σημαίνει όμως..ε, υπάρχει ο φόβος του άγνωστου που όταν εσείς το κατεβάζετε με έγγραφα στο τραπέζι και το άγνωστο το κάνετε γνωστό πλέον δεν πρέπει να υπάρχουν ερωτήματα, εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο.
Αρτέμης Σώρρας: Ακριβώς, εγώ θεωρώ ότι εκεί είναι ένα μεγάλο κομμάτι , μέχρι τώρα υπάρχει μια διαδικασία στους δημάρχους, οι δήμαρχοι έβγαιναν μέσα από σκελετωμένα δηλητηριασμένα ανθελληνικά κόμματα.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι υπήρχε δήμαρχος τουλάχιστον μέχρι πριν 2 χρονιά που πίσω του δεν είχε ένα κόμμα;
Αρτέμης Σώρρας: Έχετε Δίκιο, πάμε όμως γιατί το ξεχνάνε; Φτάσαμε λοιπόν τώρα και δεν κάνει κανείς ένα ταμείο να δεί. Τι μας έχουν κάνει αυτοί, πάρα κοιτάμε τον Σώρρα τι θα μας κάνει.. Καλά ρε παιδιά μπορούμε να δικάσουμε κάποιον πριν κάνει κάτι;
Δημοσιογράφος: Αφήστε το αυτό.. Κύριε Καλογερόπουλε, τι σας λένε οι δήμαρχοιή τι λένε οι δήμαρχοι στο δημοτικό συμβούλιο; Είπατε προηγουμένως πολύ σοβαρά και πολύ σημαντικό είναι αυτό το οποίο θέτετε στο τραπέζι ότι δεν λένε αλήθεια στους πολίτες όταν ρωτάνε για εσάς.
Γιάννης Καλογερόπουλος: Όχι βεβαια, να σας πω νομικά πρώτα απ’όλα εκείνο που ξέρει ο κάθε δήμαρχος γιατί δεν υπάρχει δήμαρχος αυτή τη στιγμή εν ενεργεία στην Ελλάδα ο οποίος να μην έχει τουλάχιστον 2 έως 30 καταπιστεύματα που τα δουλεύει στον δήμο του και ξέρει πολύ καλά ότι κάθε κληροδότημα-καταπίστευμα που υπάρχει στον κάθε δήμο και σε όλους τους δήμους της Ελλάδος από την εποχή που ήταν οι κοινότητες, την συνένωση των καποδιστριακών δήμων και σήμερα την συνένωση των καλλικρατικών έχουνε κληροδοτήματα καταπιστεύματα πάρα πολλά ο κάθε δήμος, ξέρει πολύ καλά λοιπόν ο δήμαρχος εκ του νόμου ότι είναι ο θεσμικός καταπιστευματοδέκτης κάθε καταπιστεύματος που είναι καταχωρημένο υπέρ του δήμου του, υπέρ του λάου του , υπέρ κάθε πολίτη του δήμου και του ελληνικού λαού το γνωρίζουν νομικά, προσέξτε έχει μεγάλη σημασία αυτό που λέω.
Το γνωρίζουν νομικά, οπότε το αυτονόητο που το γνωρίζουν νομικά προσπαθώντας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους επί της γνώσεως αυτής και επί του χειρισμού που κάνουν κάθε μέρα αναγκάζονται να λένε τα πιο απίθανα πράγματα, δυστυχώς είπε στην προηγούμενη εκπομπή ο κύριος Σώρρας ότι είναι και οι 300 μέσα στη βουλή προδότες, εγώ μπορώ να σας πω με μεγάλη σιγουριά ότι και οι δήμαρχοι ακολουθούν εξίσου και προσέξτε γιατί το λέω.
Δημοσιογράφος: Αφού είναι μέρος του κομματικού μηχανισμού.
Γιάννης Καλογερόπουλος: Προσέξτε είναι πιο σοβαρά τα πράγματα γιατί δεν είναι απλά μέρος του κομματικού μηχανισμού. Ένας βουλευτής από μόνος του εάν πάει να υπογράψει για λογαριασμό του δημάρχου, δεν μπορεί. Ένας βουλευτής από μόνος του εάν πάει να υπογράψει για τα 600 δις που έχουνε κατατεθεί και αυτά σε λογαριασμό καταπιστεύματος, δεν εξουσιοδοτείται να λύσει το πρόβλημα. Ένας δήμαρχος όμως από μόνος του, και εδώ είναι η τεράστια διαφορά νομικής και θεσμικής ισχύος, ένας δήμαρχος μόνος του σώνει όλη την Ελλάδα! Προσέξτε πόσο σοβαρό είναι.
Ένας δήμαρχος από μόνος του μπορεί να υπογράψει για τον δήμο του και για όλους τους Έλληνες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι τα 2,3 τρις που είπε ο κ. Σώρρας ότι είναι έτοιμα, έχουν ήδη εγκριθεί για την Ελλάδα – και το πιο ωραίο είναι ότι αποκαλύπτεται και από την λίστα που διαβάσατε ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι σε τράπεζες εδώ στην Ελλάδα.
Δημοσιογράφος: Είναι αληθές αυτό που λέει ο κος Καλογερόπουλος κε Σώρρα;
Αρτέμης Σώρρας: Ναι είναι.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή ένας δήμαρχος μπορεί να σώσει την Ελλάδα;
Αρτέμης Σώρρας: Βεβαίως. 
Δημοσιογράφος: Γιατί δεν κατεβαίνετε δήμαρχος;
Αρτέμης Σώρρας: Θα σας πω. Όχι δεν είναι πρέπον να κατέβω. Αυτό το πρόβλημα το έχουμε λύσει, έχουμε ήδη δημάρχους που έχουν υπογράψει.
Κοιτάξτε τώρα που είναι το πρόβλημα. Έχουμε 325 δήμους, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι γιατί η εξουσία και το κοινωνικό σύνολο διαιρείται σε 325 κομμάτια. Είναι ατυχές να μην μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον 50 δήμους.
Δημοσιογράφος: Μα, σας φτάνει ένας.
ellines
ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ
Αρτέμης Σώρρας: Μας φτάνει ένας. Αλλά προσέξτε τώρα όμως, η κεντρική εξουσία είναι η βουλή. Η βουλή με τις μυστικές υπηρεσίες της, με τα προξενεία της, με τους πρέσβεις της μιλώντας στην παγκόσμια κοινότητα, πιέζει την παγκόσμια κοινότητα «αφού εσείς λέτε να κάνουμε έτσι. Εάν επιτρέψετε στον Σώρρα να κατεβάσει χρήματα με τον δήμο, ακυρώνουμε την κυβέρνηση, ακυρώνουμε την ΤΡΟΙΚΑ, ακυρώνουμε την πείνα, ακυρώνουμε τα χρηματιστήρια…»
Δημοσιογράφος: Μα αυτό είναι. Μα γι αυτό δεν σας αφήνουν, γιατί ουσιαστικά θα τους βγάλετε ψεύτες όλους.
Αρτέμης Σώρρας: Μα είναι. Μα το βλέπουν οι συνέλληνες. Θα σας πω, θα φτάσω εκεί…
Βλέπουμε λοιπόν τώρα ότι όλη η Βουλή, αν το θέλετε, και οι εγκάθετοι δήμοι αρχίζουνε λοιπόν να κοιτάνε να κερδίσουνε χρόνο.
Τρώνε συνέχεια χρόνο και πιο πολύ τον χρόνο των πολιτών, των συνελλήνων που δεν υπάρχει. Τους πιέζουνε από όλες τις απόψεις, από τα δάνεια, από τις τράπεζες, από την δουλειά, από την οικονομία, σφίγγουν την αγορά, στραγγίξανε την αγορά. Στην ουσία τι κάνανε; Πληρώνει όλος ο κόσμος τις δόσεις, το ΤΕΒΕ, το ΙΚΑ κλπ και κρατάει η τράπεζα όλα τα δανεικά, που σημαίνει δεν το ξαναδίνει έξω το χρήμα να κυλήσει. Άρα στραγγίζει την αγορά, πάγια τεχνική και απλή, δεν θέλει και πολύ φαντασία. Από την άλλη όμως όταν ο δήμαρχος μπορεί να κατεβάσει, ο ένας – γιατί εάν δείτε τα χαρτιά μας και κάποια στιγμή θα τα δημοσιοποιήσουμε και σε εσάς, θα δείτε τα έγγραφα, θα δείτε ότι με ένα δήμο λύνεται το πρόβλημα. Τι γίνεται όμως; Θέλω αρκετά μεγάλο αριθμό δημάρχων, τουλάχιστον 50 δημάρχους – στους 325 δήμους οι 50 δήμοι είναι λιγότερο από το 1/6 – για να μιλήσω με τον Ο.Η.Ε. και να ασκήσω ένα μεγάλο βέτο, εγώ πια. Ο δήμος δεν πληρώνει τίποτε, ξέρετε και τα έξοδα των συμβολαίων εμείς τα πληρώνουμε και είναι μία πανάκριβη διαδικασία και επίπονη. 
Δημοσιογράφος: Λέτε ότι θα εκπροσωπήσετε εσείς έναν αριθμό δημάρχων. Ο ρόλος σας είναι εγγυητικός;
Αρτέμης Σώρρας: Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Δημοσιγογράφος:Αυτό πρέπει να εξηγήσετε για να φύγει ο φόβος.
ΕΛΕΓΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
Αρτέμης Σώρρας: Δεν υπάρχει φόβος. Ακούστε, τα έγγραφα εάν τα διαβάσετε, εμένα ο δήμαρχος μου βάζει είκοσι θηλιές σε όλο το κομμάτι, ελέγχει πού είναι τα χρήματα, ελέγχει τον λογαριασμό, ελέγχει τα πάντα. Εάν δεν υπάρχει δημοτικό συμβούλιο εγώ δεν μπορώ να πληρώσω, ούτε να πάρω φράγκο από πουθενά. Δηλαδή θα έρθουνε χρήματα σε πολύ συγκεκριμένους λογαριασμούς και δεν θα μπορεί να ακουμπήσει κανένας εάν δεν εγκρίνει ο δήμος. Που σημαίνει όλα περνάνε μέσα από τον δήμο.
Εγώ ελέγχομαι από παγκόσμια κοινωνία, από Ο.Η.Ε., από παγκόσμια τράπεζα, από καταπίστευμα, από CIA, από όλες τις εταιρίες τις μυστικές υπηρεσίες ή και υπηρεσίες του καταπιστεύματος, ελέγχομαι από τον δήμο, από την Τράπεζα της Ελλάδος, από οπουδήποτε. Και εάν οτιδήποτε κάνω τότε ο δήμαρχος μου παίρνει την δουλειά και την κάνει αυτός αντί εμού. Προσέξτε, αυτό το υπογράφω εγώ. Εάν κάτι δεν κάνω καλά από τα συμφωνηθέντα. Που σημαίνει ο δήμαρχος είναι κυρίαρχος πάντα, εγώ δεν θέλω να είμαι κυρίαρχος θα είναι ο δήμος. Βέβαια τον κάθε δήμο θα ήθελα να είναι Ελληνικών φρονημάτων, Ελληνικού DNA (και εκεί βάζω ένα DNA), διότι εκεί είναι το θέμα, αυτός ο τόπος πρέπει να διοικηθεί από αυτόχθονες και όχι από Ελληνόφωνους, εκεί είναι όλο το πρόβλημα και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Δημοσιογράφος: Είναι πιο σημαντικό αυτό που λέτε αλλά επίσης σημαντικό είναι ότι δεν σας αφήνουν να γελοιοποιήσετε το κράτος. Μα αν συμβεί αυτό που λέτε – εγώ δεν έχω λόγους να το αμφισβητώ – γελοιοποιείται αυτόματα το κράτος που έχει αφήσει τόσον καιρό τον Έλληνα πολίτη να περνάει όλα αυτά που περνάει.
Αρτέμης Σώρρας: Μόνο αυτό λέτε; Γελοιοποιείται το ΙMF (ΔΝΤ), γελοιοποιείται η ΤΡΟΙΚΑ, γελοιοποιούνται οι κεντρικοί τραπεζίτες. Σας αποδεικνύω και θα το βγάλετε όπου θέλετε και σε άλλες εκπομπές, ότι 97 τρισεκατομμύρια είναι στην Ελλάδα και κινούνται σε τράπεζες όπως σας αναφέραμε και θα σας δώσουμε και τους κωδικούς στους λογαριασμούς. Εμείς τους έχουμε, μπορεί κάποιος να έρθει και να μας πει όχι; Ή δεν έχουμε υπηρεσίες; Που σημαίνει, τα λεφτά είναι εδώ και οι δήμαρχοι μπορούν να υπογράψουν και να πάρουν από αυτά τα χρήματα, είναι θεσμός ο δήμαρχος και ουσιαστικά μου μεταβιβάζει το δικαίωμα του θεσμού. Μου λέει «κύριε Σώρρα αντί εμού που είμαι θεσμός, πήγαινε εσύ να κατεβάσεις τα χρήματα, βάλε τις εγγυήσεις και κάνε ότι χρειαστεί» και αυτό κάνω.
Δημοσιογράφος: Εσείς δηλαδή κύριε Σώρρα έχετε τις εγγυήσεις, το ξαναλέω.
Αρτέμης Σώρρας: Ακριβώς. 
Δημοσιογράφος: «Τα κλειδιά» που έλεγε ο κος Καλογερόπουλος προηγουμένως.
Αρτέμης Σώρρας: Ακριβώς. 
Γ. Καλογερόπουλος: Άλλο οι κωδικοί «τα κλειδιά» και άλλο οι εγγυήσεις.
Δημοσιογράφος: Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Θα πρέπει όμως οι δήμαρχοι να καταλάβουν ότι μέσα από αυτή την διαδικασία το μόνο που θα χάσουν είναι λεφτά. 
Αρτέμης Σώρρας: Όχι!
Δημοσιογράφος: Όχι, λέω αν δεν το κάνουν! Αν δεν το κάνουν θα χάσουν την δυνατότητα να ευημερήσουν οι πολίτες, οι δήμοι.
ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ!! ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!
Αρτέμης Σώρρας: Σωστά. Ακόμη και τα κοστολόγια στα συμβόλαια στους δήμους είναι πολύ ακριβά, είναι γύρω στα 15 με 20 χιλιάδες ευρώ. Όλη αυτή η μάζα των χαρτιών, γιατί αυτά μετά μεταφράζονται από τα Ελληνικά στα Αγγλλικά με σφραγίδες υπουργείων εξωτερικών, με ειδικές σφραγίδες. Μετά μπαίνει ένας φάκελος με τις εγγυήσεις, με ειδικές αποφάσεις κλπ και πάει σε επτά μέρη, στα Ηνωμένα Έθνη, στην παγκόσμια τράπεζα όπου εκεί πάει σε τρία μέρη, στην Federal Reserve πηγαίνει σε τέσσερα μέρη, έχει λοιπόν πολύ συγκεκριμένη δομή, μόνο οι φωτοτυπίες του είναι ένας τεράστιος όγκος. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτό το κοστολόγιο είναι δικό μας, δεν είναι του δήμου.
Το μόνο που δεν περιλαμβάνει είναι τα έξοδα του δήμου για να έρθει έως εδώ, που και πάλι εάν κάποιος δήμαρχος μας πει ότι δεν έχω τα έξοδα για την μετακίνηση θα τα βάλουμε εμείς. Δηλαδή είναι τόσο απλά τα πράγματα, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, θυσία άn το θέλετε. Ελάτε βρε παιδιά να υπογράψετε, δεν παθαίνετε τίποτε. Άλλωστε ξέρετε κάτι, τους πιέζουμε να πάρουν τα δικά τους λεφτά. Εδώ είναι τρελό, είναι τραγικό. Είναι δικά τους τα χρήματα και είναι πάρα πολλά, τα οποία τους τα πιστοποιούμε και είμαι διαθέσιμος αφού πάρα πολλοί δήμοι μου λένε «μπορούμε κε Σώρρα να δούμε εάν έχετε υπογράψει με άλλους;» και λέω βεβαίως, αφού έρθεις εσύ να υπογράψεις έλα να δεις με ποιούς έχω υπογράψει. Όχι με όλους, δείχνω 2-3 δήμους, σαφώς πολλοί δήμοι θέλουν να κρατηθεί μυστικό να μην πούμε το όνομά τους και ποιοί έχουν υπογράψει, τους αντιλαμβάνομαι δεν μιλάμε καθόλου, γι αυτό και δεν μπορούμε να πούμε και πόσοι έχουν υπογράψει.
Δημοσιογράφος: Κε Καλογερόπουλε αποφώνηση δική σας και ακολουθεί αποφώνηση του κου Σώρρα.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Μιλάμε για λεφτά τα οποία είναι δικά μας, είναι του ελληνικού λαού τα οποία ο καταπιστευματοδέκτης δήμαρχος εξουσιοδοτεί στην θέση του έναν άλλο άνθρωπο τον Αρτέμη τον Σώρρα να πάει να βάλει τις εγγυήσεις και να φέρει τα χρήματα. Ότι του ζητάει ο δήμαρχος πρέπει ο Σώρρας να υλοποιήσει, προσέξτε το είναι πολύ σημαντικό.
Δημοσιογράφος : Και όλα αυτά γράφονται στην συμφωνία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ, ΟΧΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
Γιάννης Καλογερόπουλος : Ναι, ο καταπιστευματοδέκτης δήμαρχος λοιπόν που ήδη δουλεύει καταπιστεύματα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε κανέναν από αυτούς, δίνει την εξουσιοδότηση στον Αρτέμη τον Σώρρα και του επιβάλει και συγκεκριμένους όρους τους οποίους δεν μπορεί να παρακάμψει ο Αρτέμης ο Σώρρας γιατί έχει ανά πάσα στιγμή μία δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι του που λέγεται απόρριψη. Προσέξτε ο δήμαρχος επιβάλει όρους στον Σώρρα όχι ο Σώρρας στον δήμαρχο.
Ο εξουσιοδοτούμενος Αρτέμης Σώρρας δέχεται όρους από τον δήμαρχο που τον εξουσιοδοτεί. Τα χρήματα λοιπόν κατεβαίνουνε και ότι του πει ο δήμαρχος πρέπει να εκτελέσει. Το πιο απλό που θα σας πω, ξεχρέωσε όλα τα δάνεια και γύρνα τα άτοκα για 40 χρόνια, πρέπει να υπακούσει και να το κάνει. Φτιάξε μου όλα τα έργα που θέλω για να έχει ο κόσμος την καλύτερη παιδεία δωρεάν δεν θα πληρώσει ποτέ δημότης δίδακτρα για την παιδεία.
Φτιάξε μου την καλύτερη υγεία, τα καλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Πρέπει να τα κατασκευάσει από τα λεφτά του προγράμματος, τα δικά μας δηλαδή των πολιτών και να τα παράσχει υπέρ του δήμου και να τα απολαμβάνουν οι πολίτες. Φτιάξε μου καθαρό νερό. Πρέπει να του φτιάξει όλη την υποδομή να παράσχει στον πολίτη καθαρό νερό. Και προσέξτε, αν θέλει ο δήμαρχος γιατί είναι καθαρά στην εντολή του δημάρχου μπορεί να δώσει και δωρεάν ρεύμα στους πολίτες.
Από τις ανάγκες που έχει ο δήμος και οι πολίτες ζητάει από το υλοποιητή του προγράμματος, τον Αρτέμη τον Σώρρα, φτιάξε μου ένα εργοστάσιο που να παράγει ρεύμα 6 φορές μεγαλύτερη ποσότητα σε κιλοβατώρες από ότι είναι οι ανάγκες των δημοτών μου στα σπίτια και του δήμου μου, τους φωτισμούς, τα κτήριά μου, όλα αυτά. Αυτό τι σημαίνει ; Πουλάμε το 80 % οπότε αποσβαίνουμε την επένδυση και έχουμε και κέρδος και το σοβαρότερο δίνουμε στους πολίτες δωρεάν ρεύμα. Αυτό μπορεί να το κάνει ο δήμαρχος. Αν δεν θέλει να το κάνει ο δήμαρχος δεν μπορεί να του το επιβάλει ο Αρτέμης ο Σώρρας. Προσέξτε πόσο σοβαρό είναι το πράγμα. Ότι έργα κατασκευαστούνε που παράγουν πλούτο, γιατί εδώ είναι να βοηθηθεί όλη η τοπική κοινωνία ο αγροτικός πληθυσμός όλος, ο κτηνοτροφικός πληθυσμός, οι βιοτέχνες, οι βιομήχανοι τα πάντα, παράλληλα δεν καταστρέφεται η ιδιωτική πρωτοβουλία όμως είναι σημαντικό αυτό να κατανοηθεί. 
Δημοσιογράφος : Σε ένα μεγάλο ποσοστό λύνεται και το πρόβλημα της ανεργίας. Δεν θα βρουν δουλειά τόσοι άνθρωποι ; 
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ: MEΡΙΣΜΑΤΑ
Γιάννης Καλογερόπουλος : Δεν λύνεται απλά το πρόβλημα της ανεργίας, μηδενίζεται. Η πρώτη υποχρέωση που έχει αν θα δείτε τα χαρτιά, τα οποία ήδη και θέλω να το προσθέσω αυτό, με εντολή του κυρίου Σώρρα γιατί έγινε ένα συμβάν με δήμαρχο ο οποίος βγήκε δημόσια να μιλήσει μέχρι και για απόσχιση του δήμου του από την Ελλάδα. Προσέξτε γιατί αυτό το πρόγραμμα που έχει εγκρίνει ο κύριος Σώρρας είναι για να μαζέψει την Ελλάδα όχι να την διαλύσει. Με αφορμή λοιπόν τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης που μίλησε για απόσχιση έχουμε ήδη δώσει δημόσια τι λένε τα χαρτιά και τι το πρόγραμμα και ακούστε το εξής καταπληκτικό.
Τα πλουτοπαραγωγικά όλα τα έργα, δεν μιλάω για τα κοινωφελή που δίνονται εντελώς δωρεάν στην χρήση των πολιτών, τα πλουτοπαραγωγικά έργα που παράγουνε πλούτο και κέρδη επειδή έχουνε χρηματοδοτηθεί από τα λεφτά τα δικά μας, των δημοτών του καταπιστεύματος, ακούστε τι μπορεί να κάνει ο δήμαρχος αν θέλει. Τα κέρδη ανήκουν στον δήμο, προσέξτε το αυτό είναι πολύ σημαντικό, τα κέρδη ανήκουν στον δήμο και του λέει ο δήμαρχος από την αρχή του συμβολαίου, θα μου βάλεις τα κέρδη σε έναν ειδικό λογαριασμό τον οποίο πάλι θα τον κηδεμονεύω εγώ και θα σου λέω εγώ τι θα κάνουμε με εκείνα τα λεφτά. Αυτά τα χρήματα ο δήμαρχος αν θέλει το 10 %, το 20 %, το 50 %, το 80% των κερδών, έχει το δικαίωμα αν θέλει ο δήμαρχος, και μόνο αν θέλει ο δήμαρχος έτσι ; το τονίζω, να μετοχοποιήσει ανά μία μετοχή ανά πρόσωπο δημότη, από το μωρό της μιας ημέρας μέχρι τον γέροντα που φεύγει από την ζωή. 
Δημοσιογράφος : Να κερδίζουν οι πολίτες λεφτά
Γιάννης Καλογερόπουλος : και να τους μοιράζει εξίσου ανά μετοχή τα κέρδη, να τους δίνει μέρισμα. Αυτό σημαίνει δεν θα υπάρξει ξανά οικογένεια ή κορίτσι ή αγόρι που θα σκεφτεί αν θα παντρευτεί αν θα κάνει παιδιά που θα βρει να τα μεγαλώσει που θα βρει τα έξοδα της γέννας, προσέξτε, τις εξετάσεις, το παιδί δεν θα μεγαλώσει, γιατί και ο πατέρας και η μάνα, ακόμα και μία μάνα που δεν θέλει να έχει άντρα που θέλει να είναι ανύπαντρη και θέλει να κάνει ένα παιδί, δύο, τρία, πέντε, έχει την δική της μετοχή και εισπράτει εισόδημα ξέχωρα ότι είναι υποχρεωτικό να έχει και δουλειά γιατί το πρόγραμμα προβλέπει και επιβάλει τόσες επιχειρήσεις το λιγότερο που να μηδενιστεί η ανεργία, να μηδενιστεί καταλαβαίνετε τι λέω.
Δημοσιογράφος : άνω τελεία
Γιάννης Καλογερόπουλος : Αφήστε με μια στιγμή να ολοκληρώσω για τις μετοχές, η μετοχοποίηση λοιπόν των κερδών σημαίνει και η μάνα έχει εισόδημα αλλά και το παιδί από την στιγμή που γεννιέται έρχεται αυτόματα μια μετοχή στην ιδιοκτησία του, έχει μέρισμα και εισόδημα από την πρώτη του μέρα της ζωής του. Από 6 , 7 χρονών το πιάνει το πρόγραμμα της παιδείας του πάει όλες τις σπουδές εντελώς δωρεάν, ποιός γονιός θα κάτσει να ξανά αγχωθεί, τι θα κάνει, αν θα κάνει παιδιά.
Αρτέμης Σώρρας : Τουλάχιστον Γιάννη δεν θα υπάρχουνε ιδρύματα πολιτικών που σήμερα είναι 10.000 που χρηματοδοτούνται από τον φορολογούμενο σώνει και καλά να κάνουν επαιτεία, δηλαδή να κάνουν φιλανθρωπίες. Ποια φιλανθρωπία, άντε ρε κάντε καμιά φιλοζωία.
Γιάννης Καλογερόπουλος : Δεν είναι φιλανθρωπία αυτό που κάνουν είναι εκμετάλλευση.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ & ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥΣΤΟ ΕΝΑ TV, 20 AΠΡΙΛΙΟΥ 2014 
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΜΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ, ΒΙΚΥ ΔΡΟΣΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΓΡΑΦΙΚΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ 
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
mnymosini

Αρτέμης Σώρρας: «ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΟΡΕΑΣ»


akyr

http://alfeiospotamos.gr/?p=3607

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου