01 Ιουλίου 2014

Γαλλία: Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί

Γαλλία: Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ… ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΚΙ ΟΣΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΘΙΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΤΟΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΧΕΙ! ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ!…
………………………………………………………….
Ανακρίνεται για το σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής

gallia-dikastiki-astunomia-nanter-nikola-sarkozi
Ένας αστυνομικός φρουρεί την είσοδο του κτηρίου της κεντρικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στη Ναντέρ, όπου ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Νικολά Σαρκοζί έχει τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνεται στην υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής. 
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έχει τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνεται στην υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.
Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας τίθεται υπό κράτηση.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε στις 08.00 (τοπική ώρα) στην έδρα της κεντρικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στη Ναντέρ, έξω από το Παρίσι. Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.
Τη Δευτέρα είχε περάσει από ανάκριση και ο δικηγόρος του, Τιερί Ερζόγκ, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.
Οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υποστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου, οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.
Η εξέλιξη σημειώνεται τη στιγμή που αναμενόταν η ανακοίνωση ότι ο Νικολά Σαρκοζί επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP).
Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου