24 Φεβρουαρίου 2015

Παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και πάλι ο Arthur Abraham. (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το WBO Super Middleweight Championship διατήρησε ο Arthur Abraham Ավետիկ Աբրահամյան(42-4, 28 KOs) με δεύτερη συνεχόμενη νίκη επί του Paul Smith (35-5, 20 KOs).

Όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 35άχρονος Αρμένιος πυγμάχος υπερασπίστηκε τον τίτλο του κόντρα στον 32άχρονο Βρετανό με ομόφωνη απόφαση των κριτών, που στην προκειμένη περιγράφηκε με 117-111, 117-111 και 116-112.
O Artur Abraham(1980-),γνωστός και με τα ψευδώνυμα King Arthur και Abraham είναι Αρμένιος πυγμάχος. Γεννήθηκε στο Ερεβάν το 1980 με το όνομα Avetik Abrahamyan όμως σε ηλικία 15 ετών μετανάστευσε με την οικογένεια του στην Γερμανία, μιά χώρα της οποίας είναι πολίτης από το 2006 και έπειτα.
Ξεκίνησε από την ποδηλασία όμως στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πυγμαχία εμπνεόμενος από το παράδειγμα του Μαικ Τάισον. Κατά την διάρκεια της ερασιτεχνικής του καριέρας πέτυχε ένα ρεκόρ 81 νικών, 6 ηττών και 3 ισοπαλιών καθώς και την κατάκτηση μιάς σειράς τίτλων στην Γερμανία και την Αρμενία, στις junior Welterweight και Light Middleweight.
To 2003 προπονούνταν με τον Γερμανό επαγγελματία πυγμάχο και πρωταθλητή Sven Ottke,ο οποίος εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του παρτενέρ του αποφάσισε να αναλάβει ως προπονητής. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μια επαγγελματική καριέρα η οποία χαρακτηρίστικε από την επίτευξη ενός ρεκόρ 41 νικών(28 με ΚΟ) και 4 ηττών.
Το συγκεκριμένο ρεκόρ «μεταφράστηκε» στην κατάκτηση μιάς σειράς τίτλων, σημαντικότεροι από τους οποίους ήταν ο τίτλος της IBF στην κατηγορία middleweight και της WBO στην κατηγορία super middleweight, έναν τίτλο που κατέχει μέχρι και την στιγμή που γράφεται το παρόν σημείωμα (21-10-2014). Το αγωνιστικό του στυλ χαρακτηρίζεται από την ορθόδοξη στάση άμυνας καθώς και από την πληρότητα εφόσον καταφέρνει να συνδυάζει πολλά χαρίσματα. Θεωρείται ότι τα χτυπήματά του είναι αποτελεσματικά όπως και οι αντεπιθέσεις του. Οι αμυντικές του δεξιότητες, επίσης. είναι ανώτερες του μέσου όρου και χαρακτηρίζονται από την στάση κατά την οποία διατηρεί το σώμα σε όρθια απόσταση και τα χέρια του σε μακρινή έτσι ώστε να διατηρεί απόσταση από τον εκάστοτε αντίπαλό του.
Στην προσωπική του ζωή, θεωρείται ένας σταρ τόσο στην Γερμανία όσο και στην χώρα καταγωγής του, την Αρμενία. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά shows και ταινίες ενώ ταυτόχρονα έχει βραβευτεί ως ένα εξέχον μέλος της Αρμενικής Διασποράς. Έχει δηλώσει πως στα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία μιας σχολής πυγμαχίας στην Αρμενία όπου η εκμάθηση της πυγμαχίας θα συνδυάζεται με την διδασκαλία ξένων γλώσσων καθώς «Ένας πυγμάχος που δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες δεν μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα» όπως έχει πει ο ίδιος. Είναι αραβωνιασμένος με μια γυναίκα η οποία κατάγεται από και ζει στην Αρμενία. Πηγή:Wikipedia ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου