17 Μαρτίου 2015

Χάλκινη μάσκα του θεού Πάνα βρέθηκε στην Παλαιστίνη !


static1.squarespace.com
Χάλκινη μάσκα του θεού Πάνα βρέθηκε στο Ισραήλ
Μία χάλκινη μάσκα με την μορφή του Έλληνα θεού Πάνα , η πρώτη που ανακαλύπτεται στον κόσμο, βρέθηκε έπειτα από ανασκαφές στο βόρειο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής Dr. Michael Eisenberg, οι μάσκες αυτού του μεγέθους, μεγαλύτερες από ανθρώπινο κεφάλι, είναι εξαιρετικά σπάνια ευρήματα και καμία μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί που απεικονίζει τον Πάνα ή οποιονδήποτε άλλον θεό της Ελληνικής και Ρωμαϊκής μυθολογίας.
«Οι περισσότερες από τις χάλκινες μάσκες της Ελληνικής και Ρωμαϊκής περιόδου είναι μικρές. Ακόμα και το μουσείο με το οποίο επικοινωνήσαμε δεν κατείχε γνώση περί αυτού του είδους μάσκας και πρόκειται για τη πρώτη του είδους της στον κόσμο».

Ο αρχαιολόγος χαρακτήρισε την στιγμή της ανεύρεσης της μάσκας ως εκπληκτική.
«Τραβήξαμε έναν μεγάλο καφέ όγκο από το έδαφος και έπειτα διαπιστώσαμε πως ήταν μία μεγάλη μάσκα. Την καθαρίσαμε και αναγνωρίσαμε μικρά κέρατα στο κεφάλι που αποτέλεσαν τα πρώτα στοιχεία για την αναγνώριση».
Τα κέρατα ήταν μία άμεση ένδειξη πως η φιγούρα είναι ο μισός άνθρωπος και μισός τράγος Πάνας, ο Έλληνας θεός των βοσκών, της μουσικής και των παιχνιδιών. Αφού η μάσκα καθαρίστηκε σε εργαστήριο , τα χαρακτηριστικά της φιγούρας φαίνονταν καθαρά ώστε ο Eisenberg να προβεί σε αναγνώριση.

Πηγή/Μετάφραση Επιστημονικός
………………………………………………………………………………………..
Παλαιστίνος
Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Παλαιστίνος είναι γνωστός ένας βασιλιάς της Θράκης, ο οποίος ήταν γιος του θεού Ποσειδώνα.
Ο Παλαιστίνος, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του γιου του, του Αλιάκμονα,αυτοκτόνησε στον ποταμό Κόνοζο, που από αυτό το γεγονός μετονομάσθηκε σε «Παλαιστίνο» και αργότερα (και μέχρι σήμερα) σε Στρυμόνα. Παλαιστίνος - Βικιπαίδεια
 
[...Επίσης Κρήτες πελασγοί και αιγαιοπελασγοί έφθασαν στη Μέση Ανατολή και εγκαταστάθησαν εκεί. Από αυτούς κατάγεται ο γνωστός λαός των Φιλισταίων: Πελασγοί=Πελεσέτ=Φιλισταίοι και τελικώς Πελεσάτι/Παλεσάτι=Παλαιστίνιοι. Αργότερα οι Φιλισταίοι αναμείχθηκαν με το αραβικό στοιχείο...] ]http://www.fourakis-kea.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=698
 ……………………..
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ 
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: 
Ο λόγος του Παλαιστίνιου εκπροσώπου στα ΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μωϋσή. Όταν έσκισε τον βράχο κι άρχισε να αναβλύζει νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.
Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
Τα είχε κλέψει ένας Ισραηλινός.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Ισραηλινός εκπρόσωπος κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί, τότε.» 
Οπότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου…»! 
………………
Ο Ίαμος ο γιος του Απόλλωνα και της Ευάδνης, κόρης της Πιτάνης, που ήταν κόρη του Ποσειδώνα, ίδρυσε στην Ολυμπία το μαντείο του μεγάλου Διός και κατασκεύασε τον βωμό.Το φημισμένο γένος των Ιαμιδών, ίδρυσε σε όλη την τότε οικουμένη μαντεία. Όμως τα μαντεία αυτά ήταν… ιαματικά! Βλέπουμε ότι όλες οι ονομασίες που σχετίζονται με τις θεραπείες έχουν τη ρίζα τους στον Ίαμο!
Ίασις, ίαμα, ιατρός, ιατρική, ιατρείον, ιαματικά λουτρά…!
 
Μία από τις πόλεις που ίδρυσαν οι Ιαμίδες ήταν και η ΙΑΜΝΕΙΑ, στην Παλαστίνη. Γιαβνέθ ή Γιάμνια ή Γεβνί σήμερα, τη βρίσκουμε ιστορικά και κατά τους Ιουδαϊκούς πολέμους… Στον… Πρώτο Ιουδαϊκό Πόλεμο και στη… Μάχη της Αζώτου
Είχε απόλυτο δίκιο, λοιπόν, ο Ισραηλινός εκπρόσωπος στα Η.Ε., όταν φώναξε… «Τι είναι αυτά που λες; Οι Ισραηλινοί δεν ήταν εκεί, τότε.»… !!!!!

Ασκαλών Ελληνική πόλη των ΕλληνοΦοινίκων

Βρήκαν την Τύχη τους οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι στην ελληνίδα πόλη Ίππον!
……………………………………………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου