03 Απριλίου 2015

Fracking και ενεργειακά συμφέρoντα.


Επικίνδυνες είναι οι αντιδράσεις κατά του Fracking…
Επικίνδυνες είναι οι αντιδράσεις κατά του Fracking…
Με την μέθοδο Fracking  οι Η.Π.Α. σκοπεύουν να γίνουν η πρώτη παγκοσμίως χώρα σε παραγωγή πετρελαίου και αερίου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με… νεότερες εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Στη διάρκεια αυτής της προσπάθειας είναι πολύ πιθανό να καταφέρουν να ξεπεράσουν και τη Ρωσία, ως η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου παγκοσμίως, και ταυτοχρόνως θέλουν και ασκούν τεράστια οικονομική πίεση στην Ρωσία, με χαμηλές τιμές ενέργειας.
Η ενεργειακή αυτάρκεια μέχρι το 2020 αποτελεί έναν στόχο που είχε τεθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τόσο από τον Barack Obama όσο και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και ηττημένο των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, Mitt Romney. Σύμφωνα με την IEA, οι δύο στόχοι θα επιτευχθούν μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μη συμβατική μορφή Fracking- κυρίως σχιστολιθικοί υδρογονάνθρακες. Βίντεο Πόσιμο νερό σε περιοχή άντλησης με Fracking.
Στο μεταξύ,η γερμανική κυβέρνηση επέβαλε σχετικό νόμο -παρά τις αντιδράσεις του κυβερνητικού συνασπισμού και της αντιπολίτευσης-, ο οποίος επιτρέπει την αμφιλεγόμενη πρακτική της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) στην εξόρυξη για σχιστολιθικό αέριο.
Καταλάβατε γιατί δεν ακούστηκε η ταινία Promised Land / Γη της Επαγγελίας; 
Αν συναντήσετε δυσκολία στην προβολή της ταινίας Promised Land / Γη της Επαγγελίας (2012), τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το βοηθητικό  βίντεο EΔΩ
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου