20 Μαΐου 2015

ΣΟΣ ! ! ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΒΡΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ! !


[ Η κοινότητα διαλύθηκε επίσημα το 1980. Πριν λίγα χρόνια, … γράφτηκε και ο επίλογος του εβραϊσμού της Καβάλας. ΚΙΣ ]
ΕΦ” ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ, ΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΝΑ «ΜΝΗΜΕΙΟ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ;;; 
…………………………………………………………….
ΣΟΣ ! ! ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΒΡΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ! !
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Με αφορμή το περιστατικό της αναβολής των εγκαινίων του εβραϊκού μνημείου στην πόλη της Καβάλας, δεν χρειάστηκε απ’ ότι φαίνεται παρά μόνο 1 ημέρα μετά από εκείνη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε οι μεγαλύτερες εβραϊκές οργανώσεις στον κόσμο, εφημερίδες και δίκτυα, να εξαπολύσουν μια συντονισμένη επίθεση στην Καβάλα και στην ίδια την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.
 
Ενδεικτικά μόνο, αναφέρουμε τις εξής:
 
1) Η παντοδύναμη B’nai B’rith, οργάνωση/οργανισμός με τεκτονικές καταβολές, που αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας.
2) Η πασίγνωστη Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) της οποίας ο Εκτελεστικός Διευθυντής David Harris έχει επισκεφθεί συχνά την Ελλάδα κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.
3) Η Anti-Defamation League, μία επίσης από τις μεγαλύτερες εβραϊκές οργανώσεις παγκοσμίως.
4) Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο (European Jewish Congress) το οποίο παρακολουθεί κυρίως θέματα της Ευρώπης.
5) Η Jerusalem Post, μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές εφημερίδες αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ.
6) Η επίσης μεγάλη εφημερίδα Times of Israel.
7) Στο ίδιο μήκος κύματος η εφημερίδα Haaretz.
8) Το παγκόσμιο πρακτορείο ειδήσεων Jewish Telegraphic Agency.
9) Η εφημερίδα United Jerusalem.
10) Το παγκόσμιο φόρουμ παρακολούθησης και καταγραφής ‘αντισημιτικών’ φαινομένων CFCA(Coordination Forum for Countering Antisemitism).
11) Το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ένα από τα τρία μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα που ανήκει στην Disney, εβραϊκής ιδιοκτησίας και διαχείρισης.
12) Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό πρακτορείο ειδήσεων European Jewish Press.
13) Η ισραηλινή εφημερίδα Israel National News.
14) Η εβραϊκή εφημερίδα της Τορά Hamodia (Daily Newspaper of Torah Jewry).
15) Το δίκτυο Israel Hayom.
 
Μετά από όλα αυτά βέβαια, και μετά τις δριμύτατες επιθέσεις κατά της Καβάλας, κατά των ίδιων των Καβαλιωτών, και την απόλυτη συγγνώμη και ”συμμόρφωση” της δημάρχου Καβάλας (για κάτι που ούτως ή άλλως θα έφτιαχνε και ενώ υπάρχει ήδη εβραϊκό μνημείο στην Καβάλα), εύλογα θα αναρωτηθούμε τι ακριβώς θα γινόταν εάν ακυρωνόταν τελείως αυτό το μνημείο, και εάν και κατά πόσο τελικά η εξουσία για το μέλλον αυτής της πόλης εξαρτάται από τους εκλεγμένους τοπικούς της άρχοντες.
Χρήστος Μελίδης 
 
Πηγή: http://www.stoxos.gr/
 
………………………………………………………………………………….
αρχείο λήψηςΕ4 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαραστεκόμαστε και αποδεχόμαστε την δημιουργία ενός μνημείου στην Καβάλα.
Ενός μνημείου όμως το οποίο θα αποδίδει τιμές σε ΟΛΟΥΣ τους πεσόντες του ολοκαυτώματος και των υπολοίπων θυμάτων των θηριωδιών των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μεταξύ των θυμάτων αυτών υπήρξαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Εβραίοι, Καθολικοί, Προτεστάντες, Αρμένιοι και πολλοί άλλοι. Όλοι τους δε ήταν Έλληνες Πολίτες.
Άρα το μνημείο αυτό πρέπει να είναι κάτω από ένα και μόνο σύμβολο, την Ελληνική Σημαία.
Θεωρούμε εσφαλμένη την δημιουργία και τοποθέτηση ενός μνημείου υπέρ μιας και μόνον μεμονωμένης μερίδας ανθρώπων σε Δημόσιο Χώρο διότι κατά την άποψή μας με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η αρχή της ισότητας και της ισονομίας των Πολιτών.
Σεβόμαστε το θρήσκευμα των Εβραίων και τα θύματα τους το ίδιο όπως σεβόμαστε το θρήσκευμα και τα θύματα και των υπολοίπων Πολιτών της Καβάλας και όχι μόνο.
Θα υποστηρίξουμε και θα σεβαστούμε την δημιουργία και τοποθέτηση ενός μνημείου με τα σύμβολα της αρεσκείας τους σε ιδιωτικό χώρο της επιλογής τους.
ΑΓΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ε4
……………………………………………
[ … Κι επειδή έχω την πρόσκληση που έχουνε δώσει, στα χέρια μου, αναφέρεται στο Δευτερονόμιο στο 25 κεφάλαιο και 17 & 19 εδάφιο. Ε, τότε προκαλούμαι κι εγώ να πάω πάλι στο Δευτερονόμιο, για να αναφέρω ποιό είναι το αξιακό σύστημα στο οποίο λειτουργούνε. Εγώ προηγουμένως ανέφερα το αξιακό σύστημα το Ελληνικό. Ας δούμε λοιπόν στο Δευτερονόμιο, στο έβδομο κεφάλαιο και 16 εδάφιο, ξέρετε τι λέει ; Ότι θα απολαύσουνε οι ισραηλίτες τα λάφυρα των εθνών, δεν είναι δικά τους θα τα απολαύσουνε όμως, γιατί πρέπει να τα αρπάξουν
Και πάλι στο Δευτερονόμιο, στο 15 κεφάλαιο & 6 εδάφιο, λέει, «θα δανείζεις και θα είσαι άρχων» , δηλαδή, αφού λεηλατήσεις τον πλούτο των άλλων, των εθνών, θα τους δανείζεις από τα χρήματα που λεηλάτησες και θα είσαι εσύ άρχων και δεν θα χρειάζεσαι να δανείζεσαι… Αυτό είναι το αξιακό !
Και στο Δευτερονόμιο πάλι, στο έκτο κεφάλαιο, 14 & 16 εδάφιο, λέει, «θα κληρονομήσεις οικίες τις οποίες ποτέ δεν έκτισες και θα έχεις αγαθά για τα οποία ποτέ δεν κοπίασες και θα έχεις αμπελώνες και ελαιώνες τους οποίους ποτέ δεν φύτεψες»… ! Ποιοί τους φυτέψανε ; Και πως θα τους πάρεις εσύ ; Βλέπετε τίποτα τέτοιο να γίνεται σήμερα ; Βλέπετε ποιοί δανείζουνε στα έθνη και ποιοί επικυριαρχούνε στα έθνη ; Γιατί είναι ιερατική εντολή !
Οι δικές μας αξίες είναι τεράστιες και ξέρετε, έχει βρεθεί εφτάφωτη λυχνία σε απεικόνιση μαρμάρου, η οποία χρονολογείται το 800 π.χ. στη Βοιωτία που σημαίνει ότι οι Έλληνες ήτανε πάντα φιλόξενοι και πάντα δίνανε την ευκαιρία να συγκατοικούνε μαζί με οποιονδήποτε κι είμαστε τόσο φιλόξενοι που τους αφήνουμε να μας κυβερνούνε, αλλά έρχεται ένα όριο και λέμε, ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ.
Γιατί… γιατί όταν βλέπουμε το εβραϊκό μνημείο μας έρχονται στις μνήμες μας κι άλλα πράγματα. Ξέρετε,οι εβραίοι έχουνε μια γιορτή που λέγεται «Χανούκα» , η οποία γιορτάζεται κι είναι η πιο μεγάλη τους εορτή. Ξέρετε τι γιορτάζουνε στη γιορτή της «Χανούκα» ; Την σφαγή των Ελλήνων που ζούσανε στην Ιερουσαλήμ, τους Σελευκιδείς, τους απόγονους του Σέλευκου, του μεγάλου στρατηγού του Αλεξάνδρου. Αυτή την σφαγή των Ελλήνων την γιορτάζουνε με την «Χανούκα» !
Δεν προκαλούμε κανέναν, αλλά δεν θέλουμε να μας προκαλούνε κιόλας ! Αυτή είναι η θέση μας σχετικά με αυτό… ]
………………………………………………………….
…………………………………………………….
……………………………………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου