23 Μαρτίου 2009

Οι επτά Μακκαβαίοι,οι ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,στους οποίους σταυροκοπιούνται οι Έλληνες!

---------------------------------------------------------------------------
http://apollonios.pblogs.gr/

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Ο ύπουλος δολοφόνος του μεγάλου Ιουλιανού Μερκούριος που τον μαχαίρωσε πισώπλατα την ώρα που αυτός έδινε την μεγάλη μάχη με τους Πέρσες!!Γι' αυτήν την άνανδρη δολοφονία του Ιουλιανού οι ιουδαιοχριστιανοι έκαναν τον Μερκούριο ....άγιο!!!! Είναι η γιορτή των ΑΓΙΩΝ ΕΠΤΑ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ, ΑΒΕΙΜ, ΑΝΤΩΝΙΟ,ΓΟΥΡΙΑΣ, ΕΛΕΑΖΑΡΟΣ, ΕΥΣΕΒΩΝΑΣ, ΑΧΕΙΜ, ΣΑΜΩΝΑΣ, η μητέρα τους ΣΟΛΟΜΟΝΗ και ό διδάσκαλος τους ΕΛΕΑΖΑΡΟΣ.

Οι άγιοι Μακκαβαίοι εκτελέστηκαν από τον Έλληνα Βασιλιά Αντίοχο τον Δ' τον Επιφανή κατά την καταστολή της εξέγερσης των Ιουδαίων το 168 π.Χ.
Ο ατσάλινος Βασιλιάς Αντίοχος προσπάθησε να εξελληνίσει τους εβραίους με το ζόρι, και ενώ η άρχουσα τάξη είχε σχεδόν εξελληνιστεί τα κατώτερα, αμόρφωτα στρώματα ήταν προσκολλημένα στο μονοθεισμό. Από αυτά τα κατώτερα στρώματα προέρχονταν ο ιερέας Ασαμωναίος/Μακκαβαίος ο οποίος προκάλεσε εξέγερση κατά του Βασιλιά Αντίοχου και με σκληρό αντάρτικό προσπάθησε και πέτυχε να αποτινάξει τους Έλληνες και να γίνει αρχηγός κράτους και ιδρυτής δυναστείας. Το ότι σήμερα η εκκλησία των ελοχίμ γιορτάζει αυτήν την γιορτή για έναν πόλεμο που έγινε πριν καν εμφανιστεί ο Τζόσουα ή ο Σαούλ είναι δείγμα του πόσο τελειωμένου ηθικά είναι αυτό το τερατούργημα της εβραιοχριστιανικής θρησκείας και πόσο δουλικά αντιμετωπίζει αυτούς που το υποδούλωσαν και το λοβοτόμησαν πολιτισμικά και πνευματικά.

http://erosorthodoxias.googlepages.com/1%CE%B7%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85
http://www.eortologio.gr/data/bios.php/?id=1977
http://www.synaxarion.gr/




[Αρχικά ήταν μια οικογένεια (2ος αι. π.Χ.). Αργότερα, απ' το όνομα του αρχηγού της, έτσι ονομάστηκαν όλοι οι Ιουδαίοι που έπαιρναν μέρος στον αγώνα ενάντια στην κατοχή της χώρας τους απ' τους Σελευκίδες. Ο πρώτος αρχηγός των Μακκαβαίων, ο Ματταθίας, είχε επαναστατήσει ενάντια στους Σελευκίδες της Συρίας και συγκεκριμένα στον Αντίοχο τον Δ' το 168 π.Χ. Μετά το θάνατο του Ματταθία, τον αγώνα ανάλαβε ο γιος του Μακκαβαίος (απ' τον οποίο πήρε και τ' όνομά του το κίνημα αυτό), που κατάφερε να πάρει την Ιερουσαλήμ και ν' αποκαταστήσει τη μονοθεϊστική λατρεία. Τον διαδέχτηκε ο Σίμωνας, που κατόρθωσε ν' αποσπάσει απ' το Δημήτριο το Β' την αναγνώριση της αρχιερατικής δυναστείας των Μακκαβαίων.]Μακκαβαίοι - Live-Pedia.gr


Εικόνα:Lp-stamp-line.gifΌταν εμφανίστηκαν οι Ρωμαίοι, ο συνεργάτης της Ρώμης Ηρώδης ο Μέγας πήρε τελικά τον θρόνο από τους Μακκαβαίους και όταν οι διάδοχοι του Ηρώδη αποδείχθηκαν ανίκανοι, η Ιουδαία υπήχθη απευθείας στον Καίσαρα. Τότε το πνεύμα των Μακκαβαίων που κυριαρχούσε στις τάξεις του εβραικού Ιερατείου δημιούργησε ένα υλικόπνευματικό αντάρτικο κατά της Ρώμης, άμεσος καρπός του οποίου ήταν ο χριστιανισμός τον οποίο έφτιαξε ο έμπιστος πράκτορας του Ιερατείου Σαούλ, με αντικειμενικό σκοπό την υλικοπνευματική υποδούλωση του ακμαίου ελληνορωμαικού κόσμου. Δρώντας σε πολλά επίπεδα, και σε αγαστή συνεργασία με την ρωμαική αντιπολίτευση που εκπροσωπούσε ο (στωικός) Σενέκας, πέτυχαν αρχικά να κάψουν την Ρώμη έτος 64, να αποπειραθούν το 65 να ρίξουν με συνωμοσία τον Αυτοκράτορα Νέρωνα και σε δεύτερο χρόνο να λειτουργήσουν ως 5η φάλαγγα στα μετόπισθεν ενόψει του Ιουδαικού Πολέμου το έτος 66. Τελικά το αριστοκρατικό ιερατείο έχασε τον έλεγχο από τους ζηλωτες και η νίκη της Ρώμης εξαφάνισε το εβραικό κράτος για μερικές χιλιετερίδες.
Πρόλαβαν όμως να σπείρουν σαν χολέρα το τερατούργημα του χριστιανισμού στον ελληνορωμαικό κόσμο, να τον αδυνατίσουν ηθικοπνευματικά μέχρι την τελική ήττα της Ρώμης μερικούς αιώνες μετά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου