17 Οκτωβρίου 2009

Οι εγκληματίες απειλούν για να μην καταδικαστούν ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Το Ισραήλ απειλεί να τορπιλίσει κάθε ειρηνευτική διαδικασία

Θεούς και δαίμονες απειλεί το Ισραήλ για να μην καταδικαστε

ί για «εγκλήματα πολέμου» από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, στο οποίο επέστρεψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ως πλήρες μέλος επί διακυβέρνησης Ομπάμα, υπογραμμίζοντας έτσι τη νέα εποχή στη διεθνή πολιτική των ΗΠΑ, με ενεργή συμμετοχή στη διπλωματία.

Ομως, η κυβέρνηση του Νετανιάχου απείλησε τους Ευρωπαίους εταίρους των ΗΠΑ να μην ψηφίσουν υπέρ της έκθεσης που κατηγορεί το Ισραήλ για «εγκλήματα πολέμου» στη διάρκεια της επιχείρησης του περασμένου Ιανουαρίου στη Λωρίδα της Γάζας με θύματα κυρίως άμαχους Παλαιστινίους, διότι διαφορετικά το Τελ Αβίβ θα αποχωρήσει από οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία, γκρεμίζοντας σαν πύργο στην άμμο την «προτεραιότητα» του Ομπάμα για επίλυση του Μεσανατολικού και ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Οπως έγραφαν χθες οι «Τimes» του Λονδίνου, η Βρετανία σχεδιάζει να απέχει από την ψηφοφορία που θαδιενεργηθεί σήμερα στοΣυμβούλιο ΑνθρωπίνωνΔικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, ως αποτέλεσμα ενός οργισμένου τηλεφωνήματος που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουναπό τον Ισραηλινό ομόλογό του. Ο Νετανιάχου απαίτησεαπό τον Μπράουν την καταψήφιση της έκθεσης, προειδοποιώντας για «εκτροχιασμό της ειρηνευτικής διαδικασίας».

Επίσης, και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν πως αν το σχέδιο απόφασης παραμείνει ως έχει, θα το καταψηφίσουν. Ωστόσο, επειδή καμία από τις 47 χώρες που μετέχουν στο Συμβούλιο δεν έχει δικαίωμα βέτο και η πλειοψηφία συντάσσεται υπέρ της καταδίκης του Ισραήλ, Λονδίνο και Ουάσιγκτον πρέπει να προετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει η κατά πλειοψηφία απόφαση.

Το σχέδιο απόφασης που θα μπει σε ψηφοφορία επίσης καταδικάζει τις ενέργειες της Χαμάς, ρίχνοντας όμως το φταίξιμο στο Ισραήλ. Καλεί και τις δύο πλευρές να διενεργήσουν έρευνα μέσα σε διάστημα έξι μηνών ή διαφορετικά θα προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Μ. Κράλλη

Πηγή...

1 σχόλιο:

  1. Λάδι στη φωτιά και η υπόθεση της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς που προβάλλεται μάλιστα από κρατικό δίκτυο και προκάλεσε την οργή του Ισραήλ. Στη σειρά εμφανίζονται ισραηλινοί στρατιώτες να δολοφονούν μικρά παιδιά Παλαιστινίων στη Γάζα, μεταξύ των οποίων και ένα νεογέννητο. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε έντονα. «Η μετάδοση συνιστά τον σοβαρότερο βαθμό υποκίνησης και γίνεται με κρατική χορηγία» είπε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή