17 Οκτωβρίου 2009

Κουράγιο Θανάση...


Ο νέος ηγέτης των πακιστανών Ταλιμπάν Χαμικουλάχ Μεχσούντ

Πακιστάν: Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν

30.000 στρατιώτες στέλνονται στο Ουαζιριστάν

Ξεκίνησαν σήμερα οι χερσαίες επιχειρήσεις του πακιστανικού στρατού, κατά των Ταλιμπάν και των ανταρτών της Αλ Κάιντα στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Είχαν προηγηθεί τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρήσεις από αέρος .

"Η χερσαία επιχείρηση ξεκίνησε", δήλωσε ο Ταρίκ Χαγιατ Χαν,σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να εξοντωθούν οι τρομοκράτες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην αναμενόμενη επιχείρηση που ξεκίνησε σήμερα, συμμετέχουν 30 χιλιάδες στρατιώτες, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν 10.000 Ταλιμπάν, υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα, που κατευθύνονται προς την περιοχή, την οποία έχει υπό τον έλεγχό του ο νέος ηγέτης των πακιστανών Ταλιμπάν, Χακιμουλάχ Μεχσούντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες κατευθύνονται από τα βόρεια και συγκεκριμένα την πόλη Ραζμάκ, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Νότιου και Βόρειου Ουαζιριστάν, από την πόλη Τζαντόλα στα ανατολικά και την πόλη Σακάη στα Δυτικά. Επίσης άλλες ομάδες στρατιωτών κινούνται προς τις πόλεις Μακίν, Σπινκάι, Ραγκζάι και Τιάρζα.

Όλες οι επικοινωνίες έχουν διακοπεί, ενώ η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει προβεί ακόμη σε δηλώσεις.

Η σημερινή επιχείρηση του πακιστανικού στρατού έρχεται έπειτα από τις επανειλημμένες επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίων των δυνάμεων του Πακιστάν και πολύ περισσότερο εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων που επιχειρούν στο Αφγανιστάν.

Η πακιστανική κυβέρνηση είχε δεχθεί ισχυρές πιέσεις από την Ουάσινγκτον προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Ταλιμπάν που επιχειρούν στα σύνορα Πακιστάν- Αφγανιστάν.

Στο Βόρειο και Νότιο Ουαζιριστάν, οι αντάρτες Ταλιμπάν μπορούν και πραγματοποιούν επιθέσεις στο βορειοδυτικό Πακιστάν καθώς και σε περιοχές στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, το Νότιο Ουαζιριστάν, θεωρείται το σημαντικότερο προπύργιο των ισλαμιστών εξτρεμιστών μετά το Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 80.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, μετέβη στην Ουάσινγκτον για να μεταφέρει στην αμερικανική κυβέρνηση τις ανησυχίες της χώρας του.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την Τετάρτη νομοσχέδιο για οικονομική βοήθεια 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Πακιστάν τα πέντε επόμενα χρόνια.

Πηγή...

Διαβάστε επίσης:

AMBER ALERT.Ο Θανάσης Λερούνης κινδυνεύει!AMBER ALERT.

Λερούνης.Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση του Πακιστάν,μέσα από τη φυλακή του!Επιτέλους τι θα κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση;

Μιλάνε για το Ιράν και φοβούνται τις ατομικές βόμβες του Πακιστάν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου