18 Δεκεμβρίου 2009

Πανεπιστήμιον Ανωτάτου Βλακείας δια της...τηλε-κολάσεως!!!

Περί βλακείας 1


Περί βλακείας 2

Τα βίντεο από εδώ...

Σχετικό θέμα:
2012...Η συντέλεια και η...βλακεία!

3 σχόλια:

  1. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
    ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΕ
    Την εποχή , στην οποία αναφέρεται η καινή διαθήκη, υπήρχε όπως ξέρουμε ρωμαϊκή κυριαρχία σε όλη την λεκάνη της μεσογείου και φυσικά και στην περιοχή της Ιουδαιας.
    Οι ιουδαίοι όπως κάθε λαός που τελεί υπό κατοχή, ήθελε να ελευθερωθεί από τον κατακτητή. Γνώριζαν όμως πολύ καλά ότι με την δύναμη των όπλων, αυτό ήταν αδύνατον.
    Η θέληση για αποτίναξη του ζυγού όμως, δεν υποχωρούσε. Και έτσι έγινε μόδα θα λέγαμε, η θεωρία του μεσσιανισμού. Πίστευαν πως θα έρθει ο μεσσίας , ο σωτήρας, που θα τους σώσει από την ρωμαϊκή κατοχή. Από αυτό! Αυτό ήταν το πρόβλημα τους.
    Κατά καιρούς εμφανίστηκαν διάφοροι μεσσίες που κάποιοι εξοντωθήκαν όταν οι δυνάμεις κατοχής τους έκριναν επικινδύνους.
    Σε μια χρονική περίοδο μεταξύ των πολλών σωτήρων εμφανίστηκαν τρεις μεσσίες που δρούσαν ταυτοχρονως σε διαφορετικά σημεία της περιοχής. Ο Ιούδας (όχι ο γνωστός μαθητής) που δεν μπόρεσα να βρω την τύχη του, ο Γιοχανά (Ιωάννης) που φυλακίστηκε και θανατώθηκε, και ο Εμμανουήλ που σταυρώθηκε(ρωμαϊκός τρόπος εκτελέσεως).
    Ο τελευταίος όμως, ο Εμμανουήλ , κατά την διάρκεια της δράσης του, απέκτησε οπαδούς που τον ακολουθουσαν παντού. Οι οπαδοί αυτοί, μετά τον θάνατο του δεν διαλύθηκαν, αλλά συγκρότησαν μια ομάδα που την ονόμασαν Εβιονιμ.
    Οι αρχές τους ήταν η ταπεινότητα ο ειρήνη το γύρισμα και του άλλου μάγουλου και η αγάπη προς τον εχθρό.
    Γεννήθηκε δηλαδή μια εβραϊκή αίρεση. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Η συγκεκριμένη όμως ενόχλησε το εβραϊκό ιερατείο γιατί με τα συγκεκριμένα πιστεύω, θα έσβηνε και η παραμικρή ελπίδα για απελευθέρωση από τους ρωμαίους.
    Εδώ έρχεται ο Σαούλ.
    Από τις εβραϊκές αρχές έπρεπε, οι Εβιονιμ να εξοντωθούν.
    Και ανέθεσαν αυτή τη δουλεία στον Σαούλ. Ο Σαούλ που στο σχολείο μας έμαθαν ότι ήταν ληστής και εγκληματίας μέχρι που είδε το «όραμα» και μετά έγινε Παύλος,, ήταν ένας θα λέγαμε, ακραίος εβραίος εθνικιστής, με ειδική αποστολή την συγκεκριμένη περίοδο. Να εξοντώσει τους Εβιονημ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα το «όραμα».
    Καθώς πήγαινε να συλλάβει κάποιους εβιονιμ λοιπόν, του ήρθε μια φλασια στο μυαλό. Μια σουπερ ιδέα. Γνώριζε πολύ καλά πως και αν εξαφανίσει τους εβιονιμ οι ρωμαίοι δεν φεύγουν… όμως, αυτή η ηττοπάθεια αυτής της αίρεσης, αν μπορούσε να διαβρώσει τον στρατό της ρώμης τότε η αυτοκρατορία θα αποδυναμωνόταν.
    Το όραμα που μας έμαθαν στο σχολείο, ότι είδε, ήταν αυτή η καταπληκτική ιδέα. Συνέλαβε στο μυαλό του ένα υπεροπλο για να νικήσει τον κατακτητή. Και το υπεροπλο αυτό λέγετε δόλος.
    Γυρίζει πίσω στους ηγέτες του και τους ανακοινώνει την ιδέα του. Αυτοί στη αρχή ήταν δύσπιστοι αλλά τελικά κατάφερε να τους πείσει.
    Έτσι λοιπόν συνέταξαν την διδασκαλία με την γραμμή των εβιονιμ που θα έπρεπε να κάνει για να προσηλυτίσει κόσμο, αγόρασε την ρωμαϊκή υπηκοότητα για να κινείται ελευθέρα στην αυτοκρατορία, μετονομάστηκε σε Παύλος και ξεκίνησε. Υποψιν ! τελικός προορισμός και στόχος ήταν η κάρδια του εχθρού. Η Ρώμη. Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε. Δεν ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Παυλιανιστες έκαψαν την Ρώμη και πως όταν κάηκε η Ρώμη ο Νέρωνας βρισκόταν 60 χιλιόμετρα μακριά στην ιδιαίτερη πατρίδα του που διοργανώθηκε γιορτή προς τιμήν του. Ούτε ξέρουμε ότι ο ίδιος ο Νέρωνας ανέλαβε να ξανακτίσει την ρώμη και ανέλαβε προσωπικά τα μεγάλα και δημόσια κτίρια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ποιος μπορεί να ήταν ο πραγματικός λόγος θανάτωσης του Παύλου.
    Ο Παύλος εκτελέστηκε, αλλά τον σπόρο το είχε ήδη φυτέψει. Και δεν ήταν μόνος του. Η διδασκαλία του έγινε επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, σύντομα η αυτοκρατορία χωρίστηκε στα δυο, μπήκαν οι δικοί του στα «πράγματα» και έκαναν τους πάντες χριστιανούς με τους γνωστούς εξαναγκασμούς. Να μη τα ξανάλεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επιτυχία ήταν ανέλπιστη. Τρία σε ένα. Πρώτον κατέκτησαν την αυτοκρατορία. Δεύτερον διέλυσαν και σταμάτησαν την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού γιατί με πολιτισμό γνώση και επιστήμη δεν στέκουν οι θεωρίες τους. (προαιώνιοι αντίπαλοι) και τρίτον οι οπαδοί της νέας θρησκείας μετά από λίγες γενεές μέχρι και σήμερα αγνοούν τον τρόπο με τον οποίον έγιναν χριστιανοί και έγιναν «βασιλικότεροι του βασιλέως»
    Δεν δογματίζω αλλά οι προσωπική μου έρευνα με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα.
    Υπάρχουν αντίθετες απόψεις και κάθε μια έχει τα επιχειρήματα της. Προσωπικά πιστεύω ότι ισχυρότερα είναι τα επιχειρήματα της κοινής λογικής και όχι του δόγματος.
    Διότι αν πιστεύουμε ότι ο θεός χρειάζεται οπαδούς υποτιμούμε τον θεό. Και αν πιστεύουμε ότι ο θεός προσπαθεί να γίνει πιστευτός και να δηλώσει την παρουσία του με θαύματα αυτό κι αν είναι υποτίμηση του θεού… οι θρησκείες χρειάζονται οπαδούς , αλλά οι θρησκείες δεν έχουν καμία σχέση με τον δημιουργό των κόσμων. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθεί, αλλά ταυτόχρονος είναι και πολύ εύκολο…
    Πανομοιότυπη περίπτωση είναι η παρακάτω.
    Με την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου υποχρεώθηκε η Τουρκία από την Ρωσία να αναγνωρίσει την ύπαρξη της μεγάλης Βουλγαρίας.
    ( Τι σας λέω τώρα ε; …. που κολαει αυτό; )
    Αφού η Ρωσία ήθελε την Βουλγαρία σκαλοπάτι για να βρέξει τα πόδια της στο αιγαίο. Αντέδρασε η Ευρώπη για τους δικούς της λόγους λέγοντας ότι δεν υπάρχουν βούλγαροι στην περιοχή που βρέχετε από το αιγαίο. Και τότε η Βουλγαρία με σφαγές επέβαλε στους κατοίκους της Μακεδονιας μας το γλωσσικό ιδίωμα που ξέρουμε σήμερα, για να τους εκβουλγαρίσει και αυτή η διάλεκτος υπάρχει και σήμερα σε κάποιες περιοχές.
    Σήμερα οι κάτοικοι που μιλούν αυτό το ιδίωμα αγνοούν με ποιον τρόπο επιβλήθηκε στους παππούδες τους, επιμένουν να το αποκαλούν «μακεδονική γλωσσά», και μάλιστα κάποιος μου είπε, ότι είναι τιμή του και καμάρι του!!!
    Αυτή η περίπτωση είναι ακριβώς ίδια με την περίπτωση του χριστιανισμού…
    Αυτό είναι ο χριστιανισμός και τίποτα παραπάνω. Οι λόγοι της υπάρξεως του είναι η άγνοια της ιστορίας, και η αδιαφορία για αυτήν, η λήθη, οι πνευματικές παρωπίδες , ο κατασκευασμένος θρησκευτικός φόβος ( ο οποίος φόβος είναι κι αυτός αποτέλεσμα της αγνοίας), η αλαζονεία ότι μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος τι είναι θεός και το διαζύγιο από την φιλοσοφική σκέψη με την οποία σκέψη, οι προγονοί μας, έδωσαν απαντήσεις στα πάντα και συνεχίζουν να το κάνουν… και τώρα από τα Ηλύσια πεδία που μας βλέπουν , ντρέπονται για την κατάντια μας… σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, μπορειτε να τους προσθεσετε…


    (Σείριος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή