12 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση για Ψηφοδέλτιο Άτυπου Δημοψηφίσματος.



Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση για Ψηφοδέλτιο Άτυπου ΔημοψηφίσματοςΟ πρώτος γύρος πέρασε, η αποχή κέρδισε, και πριν καταμετρηθεί καν η τελευταία ψήφος ήρθε η πρώτη τιμωρία!

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ!

Μήπως η αποχή δίνει τελικά το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν υπάρχει αντίδραση;

Μήπως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα έστω και λίγο εναντίον τους;

Εαν πραγματικά θέλεις, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ να αποφασίζουν για 'σένα (χωρίς εσένα) και να εφαρμόζουν επάνω σου τα «μέτρα τους», χωρίς ΠΟΤΕ να σε ρωτούν αν συμφωνείς ή εάν διαφωνείς.

Ρίξε είτε ΜΟΝΟ του είτε ΜΑΖΙ με τον Υποψήφιο που θέλεις το ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Βάλε τους υποψηφίους του 2ου Γύρου των εκλογών να ζητήσουν μόνοι τους να καταμετρηθούν οι ψήφοι για Δημοψήφισμα ώστε να καταμετρηθούν και οι δικοί τους ψήφοι που συνδυαζόμενοι βγαίνουν άκυροι!

Μετέτρεψε για πρώτη φορά τον μηχανισμό Εκλογών σε μηχανισμό Δημοψηφίσματος!

Ψήφισε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το δικαίωμα σου να ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ γι' αυτά που σε αφορούν, ώστε να αναδειχτεί μια Δημοκρατία των Πολιτών, αντί αυτής των Τραπεζών, των Πολυεθνικών και της ολιγαρχίας.

Μ' αυτό το ψηφοδέλτιο-Δημοψήφισμα, προτείνουμε στους Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Η άποψη του καθ' ενός μας, πρέπει να εκφραστεί Δημοκρατικά, απέναντι στην «σύγχρονη κατοχή» που μας επιβάλλει το ΔΝΤ με την συνεργασία των υπηρετών του - επίορκων πολιτικών μας και που είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πριν κλείσουν οι κάλπες του πρώτου γύρου, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμα κατώτατου μισθού.

Μήπως πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, αντιδρώντες και θέλουμε έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ακολουθείται;

Πολύ πρόσφατα, η Ουγγαρία απέδειξε έμπρακτα, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης. Το ίδιο απέδειξαν  η Ισλανδία καθώς επίσης η Τουρκία και η Αργεντινή παλαιότερα.

Η γειτονική μας Τουρκία που κατά κόρον έχει κατηγορηθεί για σοβαρότατες παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων, διεξάγει Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος κι εδώ, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι κυβερνήσεις το αποφεύγουν συστηματικά, διότι γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,  δεν χρειαζόμαστε την έγκριση καμίας κυβέρνησης για να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας να ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ν' ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τόσο τις δικές μας ζωές, όσο κι αυτές των επόμενων γενεών.

Οι κυβερνήσεις οι οποίες ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την διενέργεια Δημοψηφίσματος, είτε δεν είναι ειλικρινείς, ή είναι μεταμφιεσμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα ντυμένες τον Δημοκρατικό μανδύα και ως εκ τούτου, ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ να κυβερνούν. Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυριότερα για λόγους ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ, ο καθ' ένας μας προς τον εαυτό του, ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση εάν τολμά και σέβεται την Λαϊκή Κυριαρχία, να δώσει άμεσα εντολή στους δικαστικούς αντιπροσώπους σε όλη την χώρα να καταμετρήσουν αυτοτελώς τα ψηφοδέλτια του Άτυπου Δημοψηφίσματος, ώστε να μην ακυρωθούν τα λοιπά συμβατικά ψηφοδέλτια.

Οι ίδιοι οι Υποψήφιοι του 2ου Γύρου, εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων θα το ζητήσουν για να διασφαλίσουν τις ψήφους τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες Πολίτες που συμμερίζονται αυτή την πρωτοβουλία του «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας» να προωθήσουν αυτή την Ιστορικής σημασίας σημαντική πολιτική δράση και να συμμετάσχουν στο Δημοψήφισμα ενάντια στην εξευτελιστική για τους Έλληνες και την Ελλάδα σύμβαση του ΔΝΤ και των επίορκων πολιτικών που το (εξ)υπηρετούν.

Ενεργοποιήσου και ρίξε στην κάλπη είτε ΜΟΝΟ του είτε ΜΑΖΙ με την επιλογή της δημοτικής αρχής της αρεσκείας σου, το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ....

Kαι θυμήσου!!!  Όσο ΕΣΥ μένεις «αραχτός», ΑΥΤΟΙ θα σου πουλάνε καναπέδες και θα φορολογούν τον ύπνο σου....

Κατέβασε και τύπωσε το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τις εκλογές 14/11/2010:
demopsifisma-20101114.pdf 58.55 Kb




Η κίνηση αυτή έχει ξεκινήσει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν και πρέπει να τιμηθεί.

Συχνές ερωτήσεις για το ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Ερώτηση 1: Τι θα επιτευχθεί με αυτήν την ενεργεία ;
Απάντηση: Θέλουμε να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε συνειδητή και συντονισμένη μαζική δράση. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός τετελεσμένου για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Ερώτηση 2: Τι ακολουθεί μετά;
Απάντηση: Η δημιουργία κρίσιμης μάζας-ρεύματος πολιτών η οποία θα πιέσει για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η άποψη της κοινής γνώμης να καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες . Εν ολίγοις, εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στην πράξη.

Ερώτηση 3: Η χρήση του προτεινομένου ψηφοδελτίου για άτυπο δημοψήφισμα δεν θα καταμετρηθεί στα άκυρα ;
Απάντηση: Αρχικά ναι! Σκοπός όμως, είναι να καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια του Δημοψηφίσματος και να δοθεί το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε αμεσότερη πρόσβαση του πολίτη στις αποφάσεις μέσω δημοψηφισμάτων και άλλων άμεσο-δημοκρατικών διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται μεν από το σύνταγμα μας, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Ερώτηση 4: Τα άκυρα δεν ενισχύουν τον πρώτο συνδυασμό και το ισχύον σύστημα γενικότερα ;
Απάντηση: Όχι . Αυτό που κάνουν τα άκυρα και τα λευκά είναι να ελαχιστοποιούν την δυνατότητα να αναδειχτούν άλλοι, πλην του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού.
Δηλαδή μία ψήφος λευκή ή άκυρη, συνεχίζει να διατηρεί την διαφορά μεταξύ των συνδυασμών ακριβώς ίδια, άρα και την πρωτιά του όποιου συνδυασμού έχει περισσότερες ψήφους . Είναι καθαρά αποτέλεσμα απλών μαθηματικών και τίποτε άλλο.

Ερώτηση 5: Πως θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια ;
Απάντηση: Αρχικά στα άκυρα. Όμως με την έκταση που επιδιώκουμε να πάρει η πρωτοβουλία, θα καταμετρηθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών σαν μία συνειδητή ενέργεια και όχι σαν τυχαία λάθη ! Φανταστείτε 600.000 ή 1.000.000 ψηφοδέλτια ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ να πλημμυρίζουν τις κάλπες και τα εκλογοδικεία. Ποιο Δημοκρατικό μυαλό, θα τολμήσει να αγνοήσει 1.000.000 αυθόρμητες ψήφους ενάντια στο μνημόνιο, στο ΔΝΤ και τις πολιτικές που αφανίζουν την μεσαία τάξη, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και ξεπουλάει κάθε Ελληνική πηγή πλούτου στις πολυεθνικές και στους ξένους τραπεζίτες.

Ερώτηση 6: Τι είναι προτιμότερο;
α) να βάλω στον φάκελο μόνο το προτεινόμενο ψηφοδέλτιο ή,
β) μαζί με το προτεινόμενο, να βάλω και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της αρέσκειας μου το οποίο θα συμπληρώσω κανονικά ;
Απάντηση: Για όποιον δεν θέλει να ψηφίσει κανέναν συνδυασμό υπάρχει η επιλογή α) να ρίξει μόνο το άτυπο ψηφοδέλτιο/δημοψήφισμα. Όμως το β είναι προτιμότερο. Αρχικά φάκελοι με δύο ψηφοδέλτια θα θεωρηθούν άκυροι , όμως στην συνεχεία οι θιγόμενοι υποψήφιοι θα προσφύγουν στα εκλογοδικεία προκειμένου να καταμετρηθούν τα δικά τους άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως θα έχουν πέσει μαζί με το προτεινόμενο. Έτσι, θα επιτευχθεί η καταμέτρηση του «ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ».

Ερώτηση 7: Γιατί να μην ψηφίσω τον λιγότερο διεφθαρμένο συνδυασμό κατά την γνώμη μου, η απλώς κάποιον άλλον από αυτόν που δεν θέλω να βγει;
Απάντηση: Αυτή είναι η λεγόμενη αρνητική ψήφος η οποία μας έχει φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή. Με άλλα λόγια τον Σημίτη τον ψήφισε ό λαός σαν τον λιγότερο κακό από το κακό παρελθόν και την νεκρή πολιτική του ετοιμοθάνατου Ανδρέα ! Μετά τον Κώστα Καραμανλή τον ψήφισε ο κόσμος σαν τον λιγότερο κακό από το αμαρτωλό πασοκ και τον άψητο Γιώργο !
Το 2009 ο λαός ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν τον λιγότερο κακό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την απραγία του Καραμανλή . Το αποτέλεσμα της αρνητικής ψήφου είναι αυτό που πληρώνουμε σήμερα με την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και το μνημόνιο!

Ερώτηση 8: Είναι παράνομο ;
Απάντηση: α) Δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί ποιος ψήφισε τι ή ποιον, γιατί η ψηφοφορία είναι μυστική .
β) Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει τέτοια συμπεριφορά , άρα δεν μπορεί να υπάρξει δίκη και καταδίκη . Το αντίθετο μάλιστα. Η πρακτική μας αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος το οποίο αφήνει την εφαρμογή του , στον πατριωτισμό των Ελλήνων . Οι κυβερνήσεις δεν προκαλούν δημοψηφίσματα ενώ αυτά προβλέπονται από το σύνταγμα μας οπότε και εμείς οι απλοί οπλίτες εφαρμόζουμε το σύνταγμα λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και απειλούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με το μνημόνιο το οποίο επιβλήθηκε με αντισυνταγματικό τρόπο και μία δανειακή σύμβαση η οποία δεν κυρώθηκε ούτε καν από το κοινοβούλιο!

Ερώτηση 9: Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία;
Απάντηση: Απλοί πολίτες που θεωρούν το δημοψήφισμα ως εργαλείο για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας και ως ακρογωνιαία λίθο της Δημοκρατίας και της βούλησης των πολιτών της. Απλοί πολίτες οι οποίοι θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην πολιτική κοροϊδία του «άλλα λέω προεκλογικά κι άλλα πράττω όταν παίρνω την εξουσία στα χέρια μου».

http://www.dimopolis.gr/
http://demopsifisma.wordpress.com/
http://www.florabox.gr/
http://alithinapsemata.wordpress.com/


Ερώτηση 10: Πως μπορώ να συμμετάσχω και να βοηθήσω;
Απάντηση: Εξάπλωσε την ιδέα. Κατέβασε και φωτοτύπησε τα κείμενα και κυρίως το Ψηφοδέλτιο - Δημοψήφισμα. Στείλε το σαν email. στις επαφές σου. Εάν έχεις δικό σου blog φιλοξένησε τα κείμενα στην σελίδα σου. Προώθησέ το στους φίλους σου μέσω facebook, Tweeter κλπ.

Κάνε την ιδέα ΠΡΑΞΗ, την ημέρα των εκλογών.

 http://www.schizas.com/site3/

5 σχόλια:

  1. Φίλε μου Πλάτωνα καλημέρα.
    Εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν πρόκειται να τους χαλάσω κανένα σχέδιο μπαίνοντας στο ψεύτικο δίλλημμα να ψηφίσω το όποιο μπλε η πράσινο κομματόσκυλο, και τα δυό έχουν σαν μέλημά τους την καταστροφή της χώρας.
    Προτιμώ να συμβάλλω σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό αποχής,ώστε να καταλάβουν οτι είναι ανεπιθύμητοι από το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού,όπως επίσης να μη νομιμοποιήσω το φασιστικό καθεστώς του ΓΑΠ που προσπαθεί να μας πείσει οτι είναι δημοκρατία,διενεργώντας νόθες εκλογές με ψήφους λαθρομεταναστών παρανόμως νομιμοποιημένων.
    Υπο συνθήκες πραγματικής δημοκρατίας,θα συμμετείχα στις εκλογικές διαδικασίες, και φυσικά θα στήριζα την προσπάθεια του δημοψηφίσματος, την οποία παρεπιπτόντως πιστεύω οτι δεν θα τη λάβουν καν υπόψιν τους.
    Μετά τις ψευτοεκλογές τους μας περιμένουν μεγάλα δεινά, κάρτες, Καλλικράτης, νέα μέτρα και μεις οι Έλληνες βρισκόμαστε στη φάση αντί να τους πετάξουμε με τις κλωτσιές, να προσπαθούμε να τους σφάξουμε με το βαμβάκι, να τους τιμωρήσουμε δηλαδή με την φοβερή και τρομερή τιμωρία της αντιμνημονιακής ψήφου μας.
    Πω πω κακό που τους κανουμε!!!!!!!
    Υπατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάρτησα το συγκεκριμένο λόγω του ότι προέρχεται από το ΕΑΡ και την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(Δημόπολις).
    Στις Ευρωεκλογές πέρυσι,περίπου 8000 είχαμε ψηφίσει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΑΡ και δεν κρύβω ότι αισθάνομαι ένας από τους...Μοϊκανούς της Ελλάδος...!
    Σε αυτές τις εκλογές το σχήμα κρίθηκε...μη χρήσιμο από τα "ελληνικά" πρωτοδικεία,ώστε να λάβει μέρος!
    Δεν προτρέπω κανέναν τι θα κάνει!
    Θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να αναμεταδίδω όλες τις πληροφορίες που προλαβαίνω να μάθω...
    Έστω και έτσι προσπαθώ να συμμετέχω στα κοινά...
    Έρρωσο Συνελληνίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου το γνωρίζω το ΕΑΡ, και είμαι φίλα προσκείμενη, σαν Ελληνίδα όμως βασίζομαι πρώτα στη δική μου κρίση και μου είναι άδύνατον να ακολουθήσω αν δεν συμφωνώ!
    Συνέλληνα σωστά πράττεις, για μας είναι χρήσιμες όλες οι πληροφορίες.
    Συνέχισε τον αγώνα και εμείς μαζί σου!
    Ερρωσο.
    Υπατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη Θεσσαλονίκη

    Εκλογικό Τμήμα : 1325o
    Διεύθυνση : 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 99, 56728, ΝΕΑΠΟΛΗ
    Σχόλια : ΑΙΘΟΥΣΑ 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη Θεσσαλονίκη

    Εκλογικό Τμήμα : 1325o
    Διεύθυνση : 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 99, 56728, ΝΕΑΠΟΛΗ
    Σχόλια : ΑΙΘΟΥΣΑ 4

    Υπάρχει ήδη μία ψήφος με έντυπο του ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή