06 Φεβρουαρίου 2011

Ερντογάν για Τουρκοκύπριους:"Ποιοι είναι αυτοί;Θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη".!

Λάβρος ο Ταγίπ κατά των Τουρκο"κυπρίων" που σήκωσαν κεφάλι!Προσβάλουν την Τουρκία και πρέπει να τιμωρηθούν...! 


Ο Ερντογάν απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο θέμα για το οποίο είχε μιλήσει και πριν από μερικές μέρες και είπε πως είχε σχετική τηλεφωνική συνομιλία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου από τον οποίο ζήτησε να πράξει τα δέοντα.
Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια συγκεκριμένη ομάδα που γνωρίζουμε και μοιράζεται την προσέγγιση αυτή με το Νότο. Είναι μία ομάδα που προσπαθεί να δυναμιτίσει τη διαδικασία ειρήνης που συνεχίζει η ΤΔΒΚ. Και πιστεύω ότι η διοίκηση της ΤΔΒΚ θα λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον της ομάδας που θέλει να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Κι εμείς θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Διότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε μια τέτοια αντίληψη. Το ανέφερα προ ολίγου στον κύριο πρόεδρο. Του είπα ότι πρέπει να επιδείξει την αναγκαία στάση. Ποιοι είναι αυτοί; Διαθέτουμε τις εικόνες τους. Θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να επιτρέπεται τέτοια προσβολή εναντίον της Τουρκίας. Μας λένε ότι γνωρίζουν ποιοι είναι. Τότε πράξτε τα δέοντα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοια στάση εναντίον της Τουρκίας η οποία έχει δώσει για την ΤΔΒΚ το αίμα της, την ψυχή της, τα πάντα της μέχρι και πριν από το 1974».
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ουδεμία ανάμειξη είχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.
Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε πως «κανένα στρατηγικό συμφέρον δεν δικαιολογεί και δεν νομιμοποιεί την παραβίαση του διεθνούς νόμου και του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία η Τουρκία προβαίνει από το 1974 με την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο».

Σχετικό θέμα: Τι έπαθαν οι Τουρκο"κύπριοι";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου