22 Φεβρουαρίου 2013

Η συνωμοσία ολοκληρώνεται στις 24/2/2013...άμοιρη Κύπρος...


κυπρος.jpg
Η συνωμοσία ολοκληρώνεται στις 24/2/2013
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή 17/2/13 επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα σας αναφέρω στο πιο κάτω άρθρο μου με τίτλο ''2008-2013 Βρώμικα παιχνίδια εξουσίας'' που σας είχα αποστείλει την περασμένη βδομάδα Η συνομωσία για κατάληψη της εξουσίας που άρχισε το 2008 ολοκληρώθηκε. Λέγω ολοκληρώθηκε γιατί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στις 24/2/2013 μεταξύ των ανθυποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ και Σταύρου Μαλά του ΑΚΕΛ θα είναι απλά διαδικαστικού χαρακτήρα.
To ΑΚΕΛ πανηγυρίζει γιατί θεωρεί ότι το ποσοστό(26.91%) που πήρε ο υποψήφιος του στις 17/2/2013 σε σχέση με τα ποσοστά του στις βουλευτικές εκλογές του 2011 ( 32.27%) μειώθηκαν ασήμαντα ανάλογα πάντα με τα ''επιτεύγματα'' τους στην διάρκεια της καταστροφικής προεδρίας Χριστόφια. Στην πραγματικότητα όμως τα ποσοστά του ''κόμματος του λαού'' είναι κατά πολύ χαμηλότερα του 26.91% αν συνυπολογίσει κανείς τους ψήφους που πήρε από τους 8000 περίπου αλλοδαπούς που σκόπιμα πολιτογράφησε η κυβέρνηση Χριστόφια(στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι), καθώς επίσης και στην πριμοδότηση που πήραν από τους φανατικούς οπαδούς του Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θεωρεί τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24/2/2013 εύκολο αντίπαλο.
Με βάση τα πιο πάνω καθώς επίσης και στα όσα σας περιγράφω στο πιο κάτω άρθρο μου, θεωρώ ότι ο διακαής πόθος και στόχος που έθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης το 2008 υλοποιήθηκε με απίστευτη ακρίβεια. Με την επιλογή ήττας του Σταύρου Μαλά από το ΑΚΕΛ, υλοποιήθηκε επίσης και ο διακαής πόθος μέρους της ηγεσίας του, να αναδείξει δηλαδή τον Αναστασιάδη Πρόεδρο, αφήνοντας του ταυτόχρονα  για την επόμενη πενταετία καμένη γη για κάνει ''πετυχημένη'' αντιπολίτευση και να συσπυρώσει τους οπαδούς του οι οποίοι άρχισαν από πολλού να πηδούν από την στάνη.... Κυπριακή Δημοκρατία...όνομα τζιε πράμαν..
Δεν μου ''βγαίνει'' να συγχαρώ τον Νίκο Αναστασιάδη για την προδιαγραφόμενη επικράτηση του γιατί τον θεωρώ τον ηθικό αυτουργό της καταστροφικής πενταετίας του Δημήτρη Χριστόφια. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Νίκο Αναστασιάδη, και η όποια σκληρή κριτική που ασκώ τόσο στον ίδιο όσο και γενικότερα στις ηγεσίες του κομματικού κατεστημένου, έχει να κάνει με το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μου και τίποτα άλλο. Παρά τις πολλές επιφυλάξεις που διατηρώ, για το καλό της Κύπρου, εύχομαι από καρδιάς ο Αναστασιάδης να πετύχει και να με διαψεύσει και τότε να είναι σίγουρος ότι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα προστρέξω να του αποδώσω τα εύσημα.
Την ερχόμενη Κυριακή ο υγιώς σκεπτόμενος και ώριμος πολιτικά πολίτης πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία για δύο κυρίως λόγους. (α) Γιατί το παιχνίδι είναι σικέ και (β) Γιατί μια μεγάλη αποχή ίσως να ταρακουνήσει το παχύδερμο και άθλιο κομματικό κατεστημένο και να γίνει αιτία να ξεπηδήσει κάτι πιο υγιές και ελπιδοφόρο.
Επειδή κάποιοι των ληπτών των μηνυμάτων μου πιθανόν να κουράστηκαν από τις ανησυχίες που εκφράζω, θα κλείσω αυτή μου την παρέμβαση με λίγο μαύρο χιούμορ. Έχω την άποψη ότι για τα πέτρινα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα επιβιώσουν μόνον όσοι διαθέτουν ρευστό στις ντουλάπες τους και πηγαίο χιούμορ.
 Πριν ανέλθει στην εξουσία το 2008 ο ''πολιτικός Ξανθόπουλος'', ''το παιδί του Λαού'', ο Τρισμέγιστος ηγέτης Χριστόφιας συνίθιζα να βάζω γραβάτα την οποία κατάργησα εντελώς με την εκλογή του στην προεδρία, έτσι έχουν τα πράγματα δεν σας κάνω πλάκα. Μετά από 5 χρόνια εξάγω το συμπέρασμα ότι τελικά όλα χρειάζονται μια εξελικτική πορεία. Ναί και ο καφετζής του Δικώμου μπορεί να γίνει πρόεδρος, όμως την ώρα που αναλαμβάνει αξίωμα θεωρώ ότι έπρεπε να κάνει το άλμα προς τα εμπρός  ....ο δικός μας παρέμεινε καφετζιής.
Άλμα στο σήμερα με τον Νίκαρο....πως λέμε ''Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια''!!! Το αποφάσισα, θα επαναφέρω την γραβάτα για να...τιμήσω την ...''πολιτική ελίτ'', τον καπιταλισμό'' και τα ''λευκά κολάρα του Χρηματιστηρίου''. Εισηγούμαι επίσης να το ρίξουμε όλοι στο ουίσκι (Κάποτε ο πνευματικός του πατέρας Γλαύκος Κληρίδης τουλάχιστον με την Ζιβανία υποστήριζε τα κυπριακά προϊόντα) για διαφορετικό όμως λόγο, για να θολώνει το μυαλό μας για να μην βιώνουμε τόσο επώδυνα την φτώχεια και την εξαθλίωση που το άθλιο κομματικό κατεστημένο μας οδήγησε. Και μια που γίνεται λόγος για ουίσκι, σαν επαγγελματίας Λογιστής-Ελεγκτής-Χρηματιστής θα σας δώσω και μια επενδυτική συμβουλή. Όσοι κατέχετε μετοχές των χρεοκοπημένων κυπριακών τραπεζών να τις πουλήσετε και να τοποθετήσετε τα ψίχουλα που θα πάρετε σε σκοτσέζικες βιομηχανίες ουισκίου γιατί προβλέπω τεράστια άνοδο της αξίας των μετοχών τους από την επόμενη βδομάδα. Σε ενδεχόμενο...σκοτέζικο ντούς.... όπως και το 1999 δεν φέρω απολύτως καμία ευθύνη.
Στο ίδιο έργο θεατές...Πελλότοπος, πελλόκοσμος, τους νούσιμους ηγέτες τι να τους κάνει.
Όμηρος Αλεξάνδρου
       
2008 & 2013 - Βρώμικα παιχνίδια εξουσίας
Ο Λαός καλείται και πάλιν στις 17/2/2013, όπως και το 2008, να επιλέξει τον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγνοώντας τα βρώμικα και υποχθόνια παιχνίδια που η κομματοκρατία και οι ελεεινοί πάτρωνες της έπαιξαν και  παίζουν σε βάρος του. Το σικέ παιχνίδι που άρχισε το 2008, ολοκληρώνεται με τις προεδρικές εκλογές του 2013,το αποτέλεσμα των οποίων θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την συνέχιση ή όχι της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν κράτος όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα,
Θα είμαι όπως πάντα ειλικρινής μαζί σας, γιατί το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσω το συμφέρον της πατρίδας μου και τίποτα άλλο. Πολλοί με προειδοποιούν ότι παίζω ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με την εξουσία και ότι αργά η γρήγορα θα φάω το κεφάλι μου. Εγώ τους απαντώ ότι έχουμε μια εμπόλεμη κατάσταση με τον μεγαλύτερο εχθρό της Κύπρου, το άθλιο κομματικό κατεστημένο, και ότι αυτός ο αγώνας ήταν και θα παραμείνει ιερός, αλλά και επιβαλλόμενο καθήκον για έναν άνθρωπο που έδωσε πατέρα και θείο για την ελευθερία της Κύπρου μας.
Η τελευταία φορά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, που ψήφισα σε βουλευτικές εκλογές  ήταν το 1996 (ψήφισα το κόμμα του κυρίου Ν. Αναστασιάδη ΔΗΣΥ), και η τελευταία φορά που ψήφισα σε προεδρικές εκλογές ήταν το 2008, ψηφίζοντας και πάλιν υποψήφιο του ΔΗΣΥ τον Γιαννάκη Κασουλίδη. Μέχρι και λίγες μέρες πριν τις Προεδρικές του 2008, η απόφαση μου ήταν να απέχω όπως έκανα και με τις βουλευτικές εκλογές, γιατί απλά δεν ήθελα να παίξω για μια ακόμη φορά το παιχνίδι του αμαρτωλού κομματικού κατεστημένου. Τι ήταν όμως αυτό που με έκανε να αλλάξω απόφαση και να ψηφίσω τον Κασουλίδη, ο οποίος ειρήσθω εν παρωδώ, ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν ενώ εγώ σφοδρός πολέμιος του; (Τον Τ. Παπαδόπουλο δεν τον ψήφισα γιατί ήταν διεφθαρμένος και επίσης γιατί, μαζί με τον Αναστασιάδη και τους όμοιους τους, ρήμαξαν τις οικονομίες του λαού το 1999 στο χρηματιστήριο); Ψήφισα λοιπόν τον Κασουλίδη, επιλέγοντας ''Το μη χείρον βέλτιστον'', η καλύτερα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, ''Γιατί έβλεπα την κολοσυρματιά της κουφής'' που δεν ήταν άλλη από τον Δημήτρη Χριστόφια. Δυστυχώς για τον τόπο μου επιβεβαιώθηκα πλήρως, και τούτο γιατί το δηλητήριο που έχει εκχύσει ο Χριστόφιας και το δογματικό ΑΚΕΛ στο σώμα αυτής της δύσμοιρης χώρας είναι πολλαπλάσιας δύναμης από το δηλητήριο της κόμπρας του Αμαζονίου.
Η απογοήτευση μου από το αποτέλεσμα των εκλογών του 2008 μετατράπηκε σε οργή όταν λίγες μέρες μετά, διαπίστωσα, όπως και πολλοί άλλοι ψηφοφόροι, ότι ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ,  Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κάθε ένας για τους δικού του λόγους, έπαιξαν έναν επαίσχυντο και υποχθόνιο παιχνίδι σε βάρος του υποψήφιου τους και κατ' επέκταση σε βάρος του Λαού. Ποίο ήταν αυτό το παιχνίδι; Να καεί οριστικά το χαρτί που ακούει στο όνομα Γιαννάκης Κασουλίδης, να έρθει στην εξουσία το δογματικό ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας, να τα κάνει όλα μαντάρα, όπως και έγινε, για να προβάλλει ο Νίκος Αναστασιάδης σήμερα σαν ο επόμενος Πρόεδρος ''Σωτήρας'' και ο Αβέρωφ να προωθηθεί στην θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ. Αυτό το παιχνίδι, το έχω πολλές φορές  συζητήσει και γράψει στα άρθρα μου από το 2008 μέχρι και σήμερα και δυστυχώς επαληθεύομαι. Αν κάποιος έχει διαφορετική εκτίμηση, ας προβληματιστεί από την εξής ερώτηση: Ποίο θα ήταν το πολιτικό μέλλον του φιλόδοξου Αναστασιάδη που πλησιάζει τα 70, παραμένοντας κολλημένος για δεκαετίες στην πληκτική κατά τον ίδιο, καρέκλα του προέδρου του ΔΗΣΥ, αν ο Γιαννάκης Κασουλίδης εκλεγόταν και αποδεικνυόταν  ένας πετυχημένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας(2008-2013)και πιθανότατα να επαναδιεκδικούσε ξανά την προεδρία το 2013; Λογικοφανείς δεν φαίνονται οι συνειρμοί;
Άλμα στο σήμερα: Προεδρικές εκλογές, Φεβρουάριος 2013 με βασικούς υποψήφιους: Τον Νίκο Αναστασιάδη (όπως τροχοδρομήθηκε από το 200Cool, τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα και τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά. Και οι δύο τους, κατά τον Νίκο Αναστασιάδη και το επιτελείο του, στα μέτρα του στην πορεία προς την εξουσία.
Ποίος όμως παίζει σήμερα  παρόμοιο διαβολικό παιχνίδι όπως έπαιξε ο Αναστασιάδης το 2008 σε βάρος του τόπου;
Κανείς, ούτε και εγώ, που δούλεψα περισσότερο για να μην πάρει την εξουσία το 2008 ο Χριστόφιας, παρά να εκλεγεί ο Κασουλίδης, δεν περιμέναμε να κάνει τόσα εγκληματικά λάθη ο Πρόεδρος Χριστόφιας και να φέρει την Κύπρο σε αυτό το απίστευτο χάλι. Κάποιο στέλεχος του κόμματος του Αναστασιάδη, που γνωρίζει καλά τους σχεδιασμούς του, ανέφερε πριν από λίγες μέρες σε κοινό μας γνωστό επί λέξη:, '' Ούτε και ο ίδιος ο Αναστασιάδης ανέμενε, Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ ότι θα του έκανα τέτοια πάσα ακριβείας στην προσπάθεια του για κατάληψη της εξουσίας, ξεπέρασαν κατά πολύ τους σχεδιασμούς του, είναι έξυπνος και πανούργος, εγώ πάντως του βγάζω το καπέλο''. Εγώ να δεις τι του βγάζω .... καταστράφηκε ο τόπος για να ικανοποιηθεί μια αρρωστημένη φιλοδοξία του Αναστασιάδη, και να μας παρουσιάζεται σήμερα σαν εθνοσωτήρας, έλεος πια. Το ταμπεραμέντο του, το πολιτικό και όχι μόνο ήθος του, οι μεταλλάξεις του αλλά και γενικά το παρελθόν του, δεν είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για ένα Πρόεδρο που χρειάζεται σήμερα η Κύπρος. Όντας στην αντιπολίτευση και χωρίς την πίεση της εξουσίας ο Ν. Αναστασιάδης ήταν πάντα ένας εριστικός άνθρωπος, που βρίζει και εκνευρίζεται πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ένας άνθρωπος με μια αφύσικη επιρρέπεια στο αλκοόλ.  Μπορείτε να φανταστείτε πόσο συναινετικά και ήρεμα θα λειτουργήσει αν εκλεγεί πρόεδρος και κληθεί να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα προβλήματα ενός διαλυμένου κράτους; Θα είμαστε τυχεροί αν μας ρίχνει στο κεφάλι μόνο τα γνωστά του τασάκια και όχι πέτρες και ογκόλιθους. Ο θεός να βάλει το χέρι του ....
Η καταστροφική μανία και ο αρρωστημένος κομματικός πατριωτισμός του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια δεν σταματά όμως εδώ. Όταν κατάλαβαν ότι είναι αδύνατο πλέον με τόσα εγκληματικά λάθη να επαναδιεκδικήσουν την Προεδρία με δικό τους υποψήφιο, στράφηκαν στον Σταύρο Μαλά (υπουργό υγείας της κυβέρνησης τους), για να του φορτώσουν τον αναμενόμενο καταποντισμό τους στις επερχόμενες εκλογές. Έκαναν μια σίγουρη επιλογή ήττας για να εξασφαλίσουν σίγουρη εκλογή Αναστασιάδη στην Προεδρία. Μόνον αφελείς δεν μπορούν να αντιληφθούν την μεγάλη αγωνία της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, για ενδεχόμενη μη εκλογή Αναστασιάδη. Μόνιμη τους έγνοια ήταν η συσπείρωση των οπαδών τους που άρχισαν από πολλού να πηδούν από την στάνη. Η μόνη λοιπόν λύση για την συσπείρωση του ''κόμματος του λαού'', αφού σαν εξουσία τα έκαναν μπάχαλο, ήταν η ύπαρξη του αντίπαλου δέους που ακούει στο όνομα Νίκος Αναστασιάδης. Επιλέγοντας λοιπόν, με όλο τον σεβασμό, μια φλαμπουρομαριονέττα, όπως ο κατά τα άλλα πολύ συμπαθής Σταύρος Μαλάς, πιστεύουν ότι θα δώσουν την εξουσία στον Αναστασιάδη, αφήνοντας του ταυτόχρονα  καμένη γη.  Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα βάλουν τις βάσεις στον επόμενο τους στόχο, που δεν είναι άλλος από την επανακατάληψη της εξουσίας το 2018, αν φυσικά υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι τότε.
Και πριν κλείσω, μόλις άκουσα τώρα στις ειδήσεις ότι η 'έρευνα'' που ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης διεξάγει στο δικηγορικό γραφείο Νίκου Αναστασιάδη για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει ολοκληρωθεί ... Όπως αναμένετο ....''Πεντακάθαρος'' ο άνθρωπος. Σιγά μήπως και ενέπλεκαν το γραφείο του Νίκαρου στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για να επιβεβαιώσουν τις υποψίες των ξένων. Στο ίδιο έργο θεατές, όπως ''πεντακάθαρος'' ήταν και το 1999 με το Χρηματιστήριο, ο Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης, όταν μαζί με πολλούς όμοιους του οδήγησε στη χρεοκοπία δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Με τέτοιο πλυντήριο εγκλημάτων, όπως η κατ' επίφαση κυπριακή δικαιοσύνη και ο ολετήρας της Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, πώς να έχουμε πραγματική δημοκρατία;
Ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Θεμιστοκλής Δέρβης πριν από κάποιες δεκαετίες αποκάλεσε δημόσια τους κύπριους ''Ζοππόβορτους''. Ο σοφός Αλμβερτ Αϊνστάιν είπε πριν από πολλά χρόνια το εξής σοφό ρητό: '' Το άκρον άωτον της ηλιθιότητας είναι να πιστεύεις ότι κάνοντας συνέχεια τα ίδια πράγματα, υπάρχει περίπτωση να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα''.Συμφωνώ και υπερθεματίζω ...
Δεν ξέρω αν θα πάω να ψηφίσω την ερχόμενη Κυριακή η θα επιλέξω μια εκδρομή στο Τρόοδος για να έχω ...την ζεστασιά του..χιονάνθρωπου. Αν όμως επιλέξω να πάω τελικά να ψηφίσω, σίγουρα θα φροντίσω να μην πέσω ξανά θύμα, όπως και το 2008, ενός σικέ παιχνιδιού και μιας σημαδεμένης τράπουλας, θα επιλέξω το ''Μη χείρον βέλτιστον''
Όμηρος Αλεξάνδρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου