04 Απριλίου 2013

ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΜΑΡΦΙΝ ΛΑΙΚΗ



ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ, ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΡΙΣΚΑ
Τα δισ. που έδωσε η Μαρφίν Λαϊκή





Σε ανάληψη κινδύνων το ύψος και η φύση των οποίων προκαλεί τις ανησυχίες των εποπτικών αρχών αναφορικά με τη σωστή και επαρκή διαχείρισή τους είναι η βασική διαπίστωση της έρευνας που διεξήγαγε προ μερικών ετών η (Κεντρική) Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για τον τραπεζικό όμιλο Λαϊκής - Μαρφίν - Εγνατίας.


Το 52 σελίδων πόρισμα, αντίγραφο του οποίου κατέχει ο «Π» (σ.σ. σε αυτό αναφέρθηκε χθες και η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε τηλεοπτική εκπομπή στο MEGA - φέρει ημερομηνία τον Ιούνιο του 2009), διαπιστώνεται ότι έγιναν τα πιο πάνω, παρόλο που η τράπεζα σε γενικές γραμμές ήταν σωστά οργανωμένη και στελεχωμένη από ικανό προσωπικό.

Η έρευνα αναφέρεται ονομαστικά σε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και ιερές μονές που έλαβαν σημαντικά δάνεια, «χωρίς να γίνεται σωστή αξιολόγηση κινδύνου» ή «με χαμηλή τιμολόγηση».

Για τον πρώην επικεφαλής του ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλο (φωτο), γίνεται αριθμός αναφορών για συγκρουόμενα συμφέροντα και παρεμβάσεις στη χορήγηση δανείων, με την ΤτΕ να καλεί τότε μέσω της έκθεσής της τον τραπεζικό όμιλο να λάβει διορθωτικά μέτρα.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του "Π"


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
04/04/2013 - 08:10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου