03 Απριλίου 2013

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ &ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Ορκίστηκαν οι νέοι Υπουργοί Οικονομικών & Εργασίας

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών θα αναλάβει από σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Χάρης Γεωργιάδης, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Σαρρή.


Υπουργός Εργασίας διορίστηκε η τέως Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η διαβεβαίωση των νέων υπουργών δόθηκε στις 9.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Σαρρής υπέβαλε χθες την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο της ερευνητικής επιτροπής, καθώς όπως ο ίδιος εξήγησε, η επιτροπή αναμένεται να ερευνήσει και δραστηριότητες της περιόδου κατά την οποία διετέλεσε Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.
«Επιτέλους μπορώ να προσφωνώ και μια κυρία στο Υπουργικό Συμβούλιο – βλέπετε δεν είναι μόνο το Μνημόνιο που έχουμε βελτιώσει σημαντικά, είναι και τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ακούμε και προσαρμοζόμαστε, επεσήμανε ο Προέδρος Αναστασιάδης μιλώντας στην τελετή διαβεβαίωσης των δυο Υπουργών.
Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι εξ εκείνων που είχαν μια στενή συνεργασία από το παρελθόν. "Γνωρίζω τις γνώσεις, τις δυνατότητες και τις ικανότητες σας και δεν έχω αμφιβολία ότι θα επιτελέσετε το καθήκον σας όχι μόνο στο ακέραιο, αλλά και κατά τον καλύτερο τρόπο αναδεικνυόμενος την ίδια ώρα και αντάξιος του προκατόχου σας», πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος προς τη νέα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της επεσήμανε ότι αναλαμβάνει ένα Υπουργείο το οποίο οπωσδήποτε χρειάζεται μεγάλη ευαισθησία, διότι είναι ένα Υπουργείο που έχει να κάνει με την κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, την πολιτική που αφορά τις ευάλωτες ομάδες και την υλοποίηση των προνοιών του Μνημονίου σε πολλούς τομείς των εργασιακών σχέσεων.
Εκ μέρους των δύο νέων Υπουργών, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπο του ιδίου και της κας Αιμιλιανίδου. Πρόσθεσε ότι «οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας σίγουρα μεγαλύτερες. Δική μας διαβεβαίωση είναι πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Κάτω από τη δική σας ηγεσία και καθοδήγηση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου