01 Μαΐου 2013

Άγριο ξύλο στο Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας


Άγριο ξύλο και τραυματισμός βουλευτών στο Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας. Οι απίστευτες σκηνές καταγράφηκαν στο πλαίσιο συνεδρίασης της Τρίτη. Οι βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, με αφορμή την άρνηση της αντιπολίτευσης για αναγνώριση της Κυβέρνησης Μαδούρο.

Άγριο ξύλο στο Κοινοβούλιο της Βενεζουέλας


Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι επτά από τους βουλευτές της, δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν, όταν διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης του κοινοβουλίου να τους απαγορευτεί η ομιλία στην Εθνοσυνέλευση, μέχρι να άρουν την άρνησή τους να αναγνωρίσουν τη νίκη του Νίκολα Μαδούρο, στις προεδρικές εκλογές της 14 Απριλίου.  «Μέχρι να αναγνωρίζουν τις αρχές, τα θεσμικά όργανα της Δημοκρατίας και την κυρίαρχη βούληση του λαού μας, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα πρέπει να πηγαίνουν να μιλούν στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι εδώ σε αυτή την Εθνοσυνέλευση», δήλωσε ο πρόεδρός της Ντιοσντάδο Καπέλο.

«Μπορούν να μας νικήσουν να μας φυλακίσουν, να μας σκοτώσουν, αλλά εμείς δεν θα πουλήσουμε τις αρχές μας», τόνισε ο Χούλιο Μπόρχες, ένας από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, δείχνοντας το μελανιασμένο και ματωμένο πρόσωπό του. «Αυτά τα χτυπήματα μας δίνουν περισσότερη δύναμη», συμπλήρωσε.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για την «έναρξη της βίας» στη συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαδούρο, ο οποίος είναι ο πολιτικός κληρονόμος του εκλιπόντα σοσιαλιστή ηγέτη Ούγκο Τσάβες, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες με μόλις 1,5 ποσοστιαία μονάδα. Ο κ. Καπρίλες έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του, ισχυριζόμενος ότι έγιναν χιλιάδες παρατυπίες κατά την ψηφοφορία.
πηγηhttp://www.sigmalive.com/news/international/43219

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου