09 Μαΐου 2013

ΚΥΠΡΟΣ-Δημητριάδης για επικοινωνία με ΥΠΟΙΚ: «Μα δεν μετρούν τα e-mail;»


Δημητριάδης για επικοινωνία με ΥΠΟΙΚ: «Μα δεν μετρούν τα e-mail;»

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα λέει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη!



 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο πρώτος όταν κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει πρόσφατη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει συχνή επικοινωνία με τον διοικητή της Κ.τ.Κ.
Ο Δημητριάδης που μιλούσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου (άρχισε 11:00) με αντικείμενο την ετήσια έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας, είπε επί λέξει: «Τα e-mails δεν μετρούν; Δεν είναι τώρα θέμα πόσες φορές μιλάμε με τον Υπουργό».


Αφήνοντας πίσω την συχνή ή μη επικοινωνία του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Κύπρου με τον Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στα περιοριστικά μέτρα που ήδη υπάρχουν, τονίζοντας ότι ναι μεν δεν έχουν βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά είναι απαραίτητα να παραμείνουν μέχρι να επανέλθει η εμπιστοσύνη των καταθετών. Παρόλα αυτά, διευκρινίζει ο διοικητής της Κεντρικής τράπεζας ότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει. «Έχουμε κάνει δέκα χαλαρώσεις συγκεκριμένα, σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Οικονομικών» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «εμείς ως κεντρική τράπεζα θέλουμε να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα το συντομότερο δυνατόν αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας πάντοτε την ρευστότητα των τραπεζών και το τι επιπτώσεις έχουν πάνω στις εκλογές των καταθέσεων. Αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να επανέλθει η εμπιστοσύνη». 
Μπορεί αρκετά να είναι ακόμα δύσκολα για την οικονομία της Κύπρο, όμως όσον αφορά  το θέμα του διαχειριστή ο κ. Δημητριάδης το θεωρεί πολύ εύκολο. Γιατί από την στιγμή που θα βρεθεί άτομο κατάλληλο για την θέση του ανώτατου εκτελεστικού η αρχή εξυγίανσης θα σταματήσει τις υπηρεσίες της. Στο κατά πόσο αυτό το άτομο θα είναι από το εξωτερικό ή από την Κύπρο ο κ. Δημητριάδης ανέφερε «ότι εδώ που είμαστε είναι πάρα πολύ σημαντικό και οποιοδήποτε άτομο διοριστεί εδώ πρέπει να έχει εμπειρίες εκτός Κύπρου … εμπειρίες διεθνείς». 

1 σχόλιο:

  1. Άμα ο κύριος Δημητριάδης θεωρεί ικανοποιητική επικοινωνία μεταξύ Υπουργού και Διοικητού τα E-mails, δεν ξέρω ποιος χαρακτηρισμός του ταιριάξει. Άχρηστος?
    Η Προεδρία, η Βουλή και η Δικαστική Εξουσία έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν το κράτος από αυτά τα συνταγματικά καινά του διορισμού Θεσμικών αρχόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή