31 Μαρτίου 2014

Μπορεί η Ουάσιγκτον να ανατρέψει τρεις κυβερνήσεις ταυτόχρονα;

Μπορεί η Ουάσιγκτον να ανατρέψει τρεις κυβερνήσεις ταυτόχρονα;

us-syrian-chemical-weapon-attack-obama

George Kinikos Η δύναμη ενός κράτους μετριέται από την ικανότητά του να αμυνθεί και από την ικανότητά του να επιτεθεί σε ένα ή περισσότερα μέτωπα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ουάσιγκτον επιχειρεί για πρώτη φορά να δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει τρεις κυβερνήσεις ταυτόχρονα, τη Συρία, την Ουκρανία και τη Βενεζουέλα. Αν το επιτυχαίνει, κανείς δεν θα είναι πια σε θέση να της αντισταθεί.
Η Ουάσιγκτον, η οποία απέτυχε το 2011 να βομβαρδίσει τη Λιβύη και τη Συρία ταυτόχρονα, προσπαθεί τώρα με νέα επίδειξη της δύναμής της: να οργανώσει τις αλλαγές καθεστώτος σε τρία κράτη ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου: Συρία ( Centcom), Ουκρανία (EUCOM) και Βενεζουέλα (SOUTHCOM).
Για να το πράξει, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει κινητοποιήσει σχεδόν όλη την ομάδα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του.
Πρώτα, τη Σύμβουλο Σούζαν Ράις και τη πρέσβειρα στον ΟΗΕ, τη Σαμάνθα Πάουερ.
Αυτές οι δύο γυναίκες είναι πρωταθλητές του «δημοκρατικού» λέγειν. Έχουν ειδικευτεί εδώ και πολλά χρόνια, το να υποστηρίξουν παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών με το πρόσχημα της πρόληψης γενοκτονιών.
Αλλά πίσω από αυτή την ανθρωπιστική ομιλία, σκοτίζονται για τις μη αμερικανικές ζωές, όπως φάνηκε με τη κυρία Πάουερ κατά τη διάρκεια της κρίσης των χημικών όπλων στη γκούτα της Δαμασκού.
Η πρέσβειρα, η οποία γνώριζε τέλεια την αθωότητα των συριακών αρχών, είχε πάει με τον σύζυγό της για να παρευρεθεί στην Ευρώπη σε ένα φεστιβάλ κινηματογράφου αφιερωμένο στον Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ η κυβέρνηση της κατήγγειλε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας για το οποίο έθετε τον Πρόεδρο αλ-Άσαντ υπεύθυνο.
Στη συνέχεια, τους τρεις περιφερειακούς διευθυντές: Philip Gordon (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), Karen Donfried (Ευρώπη και Ευρασία) και Ricardo Zuñiga (Λατινική Αμερική)
• Ο Phil Gordon (προσωπικός φίλος και μεταφραστής του Νικολά Σαρκοζί) οργάνωσε το σαμποτάζ της Διάσκεψη Ειρήνης Γενεύη 2, όσο το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν διευθετηθεί με τον τρόπο που θέλουν οι ΗΠΑ.
Κατά τη δεύτερη συνεδρία της διάσκεψης, ενώ ο Τζον Κέρι μίλαγε για ειρήνη, συγκέντρωνε στην Ουάσινγκτον τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ιορδανίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας για να προετοιμάσουν μια ακόμη επίθεση.
Οι συνωμότες έχουν συγκεντρώσει ένα στρατό από 13.000 άνδρες, από τους οποίους μόνο 1.000 έχουν λάβει μια σύντομη στρατιωτική εκπαίδευση για να οδηγήσουν τεθωρακισμένα οχήματα και να καταλάβουν τη Δαμασκό. Το πρόβλημα είναι ότι η στήλη μπορεί να καταστραφεί από το συριακό στρατό πριν φτάσει στην πρωτεύουσα. Αλλά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το πώς να προστατευτεί χωρίς διανομή αντιαεροπορικών όπλων που θα μπορούσαν αργότερα να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ισραήλ.
• Η Karen Donfried είναι η πρώην εθνική αξιωματικός πληροφοριών για την Ευρώπη. Διεύθυνε για πολύ καιρό το Γερμανικό Marshall Fund στο Βερολίνο. Σήμερα, χειραφετεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κρυφτεί ο παρεμβατισμός της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία.
Παρά τη διαρροή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας της Victoria Nuland, κατάφερε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η αντιπολίτευση στο Κίεβο θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και μάχεται για τη δημοκρατία. Όμως, περισσότερο από το ήμισυ των ταραχοποιών στη πλατεία Μαϊντάν είναι μέλη ναζιστικών κομμάτων και επιδεικνύουν πορτρέτα του δοσίλογου Stepan Bandera.
• Τέλος ο Ricardo Zuñiga είναι ο εγγονός του ομώνυμου Προέδρου του Εθνικού Κόμματος της Ονδούρας που οργάνωσε τα πραξικοπήματα του 1963 και του 1972 υπέρ του στρατηγού López Arellano. Διεύθυνε το σταθμό της CIA στην Αβάνα, όπου στρατολόγησε και χρηματοδότησε πράκτορες για την οργάνωση της αντίστασης στον Φιντέλ Κάστρο.
Έχει κινητοποιήσει την ακραία τροτσκιστική αριστερά της Βενεζουέλας για να ανατραπεί ο Πρόεδρος Νικολά Μαδούρο, που κατηγορούν ως σταλινικός.
Το σύνολο των επιχειρήσεων διαφημίζεται στα ΜΜΕ υπό τη διεύθυνση του Dan Rhodes.
Αυτό ο ειδικός της προπαγάνδας έχει γράψει την επίσημη εκδοχή για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, συντάσσοντας την έκθεση της Προεδρικής Εξεταστικής Επιτροπής.
Κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα ίχνη του στρατιωτικού πραξικοπήματος (η εξουσία είχε αφαιρεθεί από τα χέρια του George W. Bush κατά τις 10 το πρωί και του είχε επιστραφεί μόνο το βράδυ. Όλα τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου του και του Κογκρέσου τοποθετήθηκαν σε ασφαλή μπούνκερ «για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους») για να θυμηθούμε μόνο τις επιθέσεις.
Και στις τρεις περιπτώσεις, η αφήγηση των ΗΠΑ βασίζεται στις ίδιες αρχές: κατηγορούν τις κυβερνήσεις ότι σκοτώνουν τους ίδιους τους πολίτες τους, ονομάζουν «δημοκρατικούς» τους αντιπολιτευόμενους, επιβάλουν κυρώσεις εναντίον των «δολοφόνων» και, τελικά, επιχειρούν πραξικοπήματα.
Κάθε φορά το κίνημα αρχίζει με μια διαδήλωση κατά την οποία σκοτώνονται ειρηνικοί αντίπαλοι, και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια.
Στην πραγματικότητα, ειδικές αμερικανικές η νατοϊκές δυνάμεις τοποθετούνται στις στέγες των πολυκατοικιών, και πυροβολούν ταυτόχρονα το πλήθος και την αστυνομία.
Αυτή ήταν η περίπτωση στην Νταράα (Συρία) το 2011, στο Κίεβο (Ουκρανία) και στο Καράκας (Βενεζουέλα) αυτή την εβδομάδα.
Κακή τύχη, οι αυτοψίες στη Βενεζουέλα δείχνουν ότι δύο θύματα, ένας αντίπαλος και ένας φιλοκυβερνητικός, σκοτώθηκαν από το ίδιο όπλο.
Το να ονομάζεις δημοκρατικούς τους αντιπάλους είναι ένα απλό παιχνίδι ρητορικής.
Στη Συρία, είναι τακφιριστές που υποστηρίζονται από τη χειρότερη δικτατορία στον κόσμο, τη Σαουδική Αραβία.
Στην Ουκρανία κάποιοι ειλικρινείς φιλοευρωπαϊστές που περιβάλλονται από πολλούς ναζί.
Στη Βενεζουέλα νέοι τροτσκιστές από καλές οικογένειες που περιβάλλονται από τις πολιτοφυλακές των εργοδοτών.
Παντού, ο Αμερικανός ψευδο-αντίπαλος John McCain, φέρνει την υποστήριξη του στους αληθινούς και ψεύτικους αντιπάλους.
Η στήριξη στους αντιπάλους ανήκει στο National Endowment for Democracy (NED).
Αυτή η υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ παρουσιάζεται ψευδώς ως μια ΜΚΟ που χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο. Αλλά δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Ronald Reagan, σε συνεργασία με τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.
Επικεφαλής της είναι ο νεοσυντηρητικός Carl Gershman και η Barbara Haig, κόρη του στρατηγού Alexander Haig (πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, και σε συνέχεια υπουργός εξωτερικών). Αυτό είναι το NED (στην πραγματικότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ), το οποίο απασχολεί τον γερουσιαστή της «αντιπολίτευσης» John McCain.
Σε αυτό το σύστημα πρέπει να προσθέσουμε το Ινστιτούτο Albert Einstein, μια «ΜΚΟ» που χρηματοδοτείται από το ΝΑΤΟ.
Δημιουργήθηκε από τον Gene Sharp, και εκπαίδευσε επαγγελματίες προβοκάτορες από δύο βάσεις, στη Σερβία (Canvas) και το Κατάρ (Academy of change).
Σε όλες τις περιπτώσεις, η Σούζαν Ράις και η Σαμάνθα Πάουερ παίρνουν εξοργισμένους ύφους πριν από τη επιβουλή κυρώσεων, -ακολουθείται σύντομα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση-, ενώ είναι αυτοί που διατάζουν τη βία.
Παραμένει να πετύχουν τα πραξικοπήματα. Και δεν είναι κερδισμένο εκ των προτέρων.
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί έτσι να δείξει στον κόσμο ότι εξακολουθεί να είναι ο αφέντης.
Για να είναι πιο σίγουρη για τον εαυτό της, ξεκίνησε τις ουκρανική και βενεζουελική επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Ήταν βέβαιο ότι η Ρωσία δεν θα κινούταν για το φόβο να δει τη γιορτή της ταραγμένη από ισλαμιστικές επιθέσεις.
Αλλά το Σότσι τελειώνει αυτό το Σαββατοκύριακο.
Από δω και στο εξής, είναι η σειρά της Μόσχας να παίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου