19 Μαΐου 2014

Αποκαλύψτε τη συναλλακτική λωποδυσία της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ! Δώστε την απάντηση που τους αξίζει !

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Αποκαλύψτε τη συναλλακτική λωποδυσία της Δ.Ε.Η. Α.Ε. ! Δώστε την απάντηση που τους αξίζει !


Οι φίλοι του ιστολογίου αυτού, που αξιοποίησαν τα υποδείγματα υπομνημάτων προς την Δ.Ε.Η.  Α.Ε., αρνήθηκαν να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) ή και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) και κατέβαλαν μέσω των ΑΤΜ ή των Easy Pay των Τραπεζών το αντίτιμο της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος και των συναπτόμενων προς αυτό υπηρεσιών (δημοτικά τέλη, ΝΕΡΙΤ), ενδεχομένως, να παρατηρήσουν στους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που εκδίδονται αυτό τον καιρό, την απαράδεκτη ένδειξη "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ". Εάν επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό 11770, που παρέχει πληροφορίες για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα τους γνωστοποιήσουν ότι πρόκειται για σφάλμα της Μηχανογράφησης και να αγνοήσουν την συγκεκριμένη ειδοποίηση. 
     Τα στελέχη διοίκησης της ΔΕΗ γνωρίζουν ότι, μετά την έκδοση της υπ' αριθμ. 1972/2012 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, και κυρίως της υπ' αριθμ. 293/2014 απόφασης του Δ΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, παραβιάζουν εκ προθέσεως το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο, εάν επαπειλήσουν τους πελάτες τους με την διακοπή της ηλεκτροδότησης των ιδιοκτησιών τους, στην περίπτωση που αυτοί δεν καταβάλλουν το ειδικό τέλος ακινήτων στην οποιαδήποτε εκδοχή του.
Για τον λόγο αυτό, επιλέγουν, παρανόμως, να εμφανίσουν στους εκδιδόμενους λογαριασμούς, γενικώς και αορίστως, ως προηγούμενο ανεξόφλητο υπόλοιπο, το ποσό που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτων, όπως κατά χρονική περίοδο αυτό ονομάζεται, δηλαδή, βεβαιώνουν ψευδώς επισυμβαίνον συναλλακτικό γεγονός και δηλώνουν την πρόθεσή τους να υπεξαιρέσουν το ποσό που καταβλήθηκε από τους πελάτες τής ΔΕΗ, αποκλειστικά και μόνο για την πληρωμή του αντιτίμου της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος/δήμου/ΝΕΡΙΤ, και να το αποδώσουν, επίσης παρανόμως,  στο Υπουργείο Οικονομικών.
     Πρόκειται, για εταιρική πρακτική προδήλως αντισυνταγματική, ευθέως παράνομη, αστικώς και ποινικώς καταλογιστέα, με την οποία οι εξωθεσμικοί τελώνες της ΔΕΗ διασπείρουν τον πανικό της οικονομικής τρομοκρατίας και επιχειρούν, με τη διαμόρφωση κλίματος τρόμου και ανησυχίας στην κοινωνία των πολιτών, να επιτύχουν την είσπραξη του κατάπτυστου τέλους, με την επαπειλή της επιβολής υλικού καταναγκασμού και την άσκηση ψυχολογικής βίας.
     Δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι τα προεκλογικά προγράμματα των ειδεχθών κυβερνητικών εταίρων προανήγγειλαν, με πολιτικές διαφημίσεις στα ΜΜΕ, την κατάργηση του "χαρατσιού της ΔΕΗ", αμέσως μόλις αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας. Αποδείχτηκαν, όμως, για μία ακόμη φορά, περίλαμπροι πολιτικοί απατεώνες, που υπεξαίρεσαν την εντολή του εκλογικού σώματος, για να παραδώσουν την ελληνική κοινωνία στα σκλαβοπάζαρα των δανειστών και εταίρων τους. Σήμερα, δεξιοί, πρώην σοσιαλδημοκράτες και θλιβεροί αριστεροί της πιό μαύρης προδοσίας, παρέχουν κοινοβουλευτική στήριξη στο στουρνάρι του υπουργείου οικονομικών, να εισπράττει το ίδιο τέλος ακινήτων, το οποίο τα κόμματά τους χαρακτήριζαν πριν από τις εκλογές ''άδικο, παράλογο και αντισυνταγματικό''. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδεικνύει αντιπολιτευτική πυγμή και απλώς παρακολουθεί τις αντιδράσεις της κοινωνίας των πολιτών, δηλώνοντας, χωρίς να τις συνδράμει, ότι τις στηρίζει! Και βέβαια, δεν αρκεί η κατάθεση μιας πρότασης νόμου, που καταργεί το τέλος, η οποία λόγω των κοινοβουλευτικών συσχετισμών είναι βέβαιο ότι δεν θα ευδοκιμήσει.
     Αντίθετα, η παρούσα κατάσταση επιτάσσει πολιτική και κοινωνική δράση, με ένδικα χαρακτηριστικά, κατά των μελών της διοίκησης της ΔΕΗ, που παρανομούν, εκφοβίζουν, δεν εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις και γενικώς ενεργούν ως υποτελή υποκινούμενα πολιτικών προδοτών και δωσιλόγων.
     Οι πρωτοβουλίες ανήκουν πλέον στην κοινωνία των πολιτών. Μόνον οι ελεύθεροι πολίτες, οι αδούλωτοι επιστήμονες  και οι ανεξάρτητες συλλογικότητες μπορούν να προστατεύσουν το Σύνταγμα και να διαφυλάξουν την κοινωνική και οικονομική ελευθερία των Ελλήνων.
     Η πολιτική επιχείρηση κατάλυσης του φρονήματός μας είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει, εάν συνεχίσουμε με συνέπεια να αναδεικνύουμε τον δωσιλογισμό τους, να διαπομπεύουμε τα πολιτικά τους πτώματα και να υπερασπιζόμαστε, με κάθε κόστος, τα ζωτικά συνταγματικά μας αγαθά, που βάλλονται προσχεδιασμένα και συστηματικά.
     Το υπόδειγμα υπομνήματος που ακολουθεί αποτελεί την οφειλόμενη απάντηση στην κατάπτυστη εταιρική πρακτική της ΔΕΗ, που καταλύει τα συναλλακτικά ήθη, παραβιάζει το Σύνταγμα, αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις και εκτελεί τον εξωθεσμικό ρόλο του ληστρικού τελώνη, με τα ειδεχθή μέσα του κοινού λωποδύτη.


ΥΠΟΜΝΗΜΑ


ΠΡΟΣ :

1. ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

    ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε  (Δ.Ε.Η. Α.Ε.)

     ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ................

     (ταχυδρομική διεύθυνση, πόλη, ταχ. κώδικας)


2. ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

     ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Η.  Α.Ε.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ : ..................

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ :



Κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε ότι καταβάλαμε το ποσό των .................. (.......... €), για την πληρωμή του λογαριασμού Ηλεκτρικού Ρεύματος/Δήμου/ΝΕΡΙΤ, που εξέδωσε η ανώνυμη εταιρεία σας, κατά την ...-...-2014, εκπληρώνοντας εις ολόκληρον την συμβατική μας υποχρέωση έναντι αυτής. Συναφώς, επισυνάπτουμε στο παρόν απόδειξη της ηλεκτρονικής πληρωμής, που πραγματοποιήσαμε, μέσω του ΑΤΜ/Easy Pay/Ταμείου της Τράπεζας ........., προς εκπλήρωση της προαναφερόμενης συμβατικής μας υποχρέωσης.

Διατυπώνουμε απόλυτη, ρητή και κατηγορηματική άρνηση καταβολής του ποσού των ..... € ευρώ, που αντιστοιχεί στο  Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών/Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, για τους νομικούς, πραγματικούς και ουσιαστικούς λόγους, που αναφέρονται αναλυτικά στο αιτιολογικό της αριθμ. 293/2014 Απόφασης του Δ΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Συναφώς, επισημαίνουμε και τα ακόλουθα :

Η εταιρική σας ενδοτικότητα στις προδήλως αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις των πολιτικών και διοικητικών στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει μόνον απαξιώσει την εταιρική σας λειτουργία, αλλά φαίνεται πως έχει αμβλύνει και την νοητική σας ικανότητά, να κατανοείτε όσα ρητώς σας επισημαίνουν οι έλληνες πολίτες – πελάτες σας, που αρνούνται να καταβάλλουν, για λόγους πολιτειακής τάξης και κοινωνικής αξιοπρέπειας, το κατάπτυστο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.)/Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Ε.), που έχετε αναλάβει εργολαβικά να εισπράττετε, εκτελώντας τα εξωθεσμικά καθήκοντα του ληστρικού τελώνη.

Με το από ...-...-201.. υπόμνημά μας, γνωστοποιήσαμε, με εξαντλητική σαφήνεια στην εταιρεία σας, ότι ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να καταβάλλουμε το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και σας επισημάναμε, ότι το ποσό που αποδώσαμε στην εταιρεία σας αντιστοιχεί αποκλειστικά και μόνο στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώσαμε, καθώς και στο αντίτιμο των συναπτομένων προς αυτό υπηρεσιών.

Σας καλέσαμε, επίσης, να μην προβείτε στην δόλια και παράνομη πράξη της εμφάνισης ως ανεξόφλητης οφειλής ηλεκτρικού ρεύματος, του ποσού που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτων, σημειώνοντας ότι η άσκηση της συγκεκριμένης εταιρικής πρακτικής κατά την έκδοση του επόμενου λογαριασμού της εταιρείας σας, όχι μόνον θα βεβαιώσει ψευδώς επισυμβαίνον συναλλακτικό γεγονός, αλλά και θα συγκροτήσει αποχρώσα ένδειξη ότι αποσκοπείτε στην υπεξαίρεση του ποσού που καταβάλαμε προς εκπλήρωση των συναλλακτικών μας υποχρεώσεων έναντι της εταιρείας σας και στην παράνομη απόδοση αυτού στο Υπουργείο Οικονομικών, για την αποπληρωμή μέρους του τιμήματος του ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο ρητώς και κατηγορηματικώς αρνούμαστε να καταβάλλουμε.

Και μόνη η θέαση του νέου λογαριασμού έκδοσης της εταιρείας σας οδηγεί στο συμπέρασμα είτε ότι είστε κλινικώς ευήθεις είτε ότι η παροχή των αντισυνταγματικών υπηρεσιών σας στις δωσιλογικές πολιτικές προσταγές του Υπουργείου Οικονομικών τείνει στην λωποδυσία. Κατά πάσα πιθανότητα, η αδιανόητη για τα συναλλακτικά ήθη συμπεριφορά σας αποτελεί ειδεχθή συγκερασμό και των δύο προαναφερόμενων στοιχείων και συνιστά ευθεία και υπαίτια παράβαση των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αριθμό 1972/2012 και του Δ΄ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με αριθμ. 293/2014.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας σας, πληροφορηθήκαμε ότι η «ειδοποίηση διακοπής λόγω οφειλής ρεύματος»(!!!!), που αναγράφεται στο σώμα του από ...-...-2014 λογαριασμού έκδοσής της, οφείλεται σε «παραδρομή»(!!!!) της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης, και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να την αγνοήσουμε. 

Στην πραγματικότητα όμως, η εταιρική σας ενέργεια δεν αποτελεί παραδρομή, αλλά συνιστά αυθεντικώς νοούμενη εγκληματική πράξη, η οποία έχει ως σκοπό να μας περιαγάγει σε τρόμο και ανησυχία, για την επερχόμενη προσβολή ζωτικών αγαθών του ατομικού, οικογενειακού και κοινωνικού μας βίου, που συνάπτονται με την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ίδια πράξη έχει, επίσης, ως σκοπό να διασπείρει τον πανικό και να επιβάλλει, με επαπειλούμενο υλικό καταναγκασμό και ψυχολογική βία, την αντισυνταγματική πολιτική βούληση των άθλιων πολιτικών εντολέων σας.

Η δική μας απάντηση στη δική σας «παραδρομή» και, στην πραγματικότητα, στην ποινικώς και αστικώς καταλογιστέα συναλλακτική εταιρική σας αυθαιρεσία, σε καμία περίπτωση, δεν θα αποτελέσει παραδρομή.

Εάν στον επόμενο λογαριασμό έκδοσης της εταιρείας σας δεν επισυνάψετε ξεχωριστό έγγραφο, με το οποίο θα δηλώνετε ρητή συγγνώμη και ειλικρινή μεταμέλεια, για την ανήκουστη «παραδρομή σας» και δεν επιμεληθείτε να χαρακτηρίσετε ως ανεξόφλητο το ποσό του λογαριασμού, που αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε./Ε.Ε.Τ.Α. και μόνον σε αυτή, αναιρώντας τα εταιρικά σας ψεύδη, θα αιτηθούμε από την αρμόδια εισαγγελική αρχή την ποινική σας δίωξη και μάλιστα με την αυτόφωρη διαδικασία, επειδή η ποινικώς καταλογιστέα εταιρική σας συμπεριφορά έχει διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα.

Επίσης, θα ασκήσουμε αγωγή κατά της εταιρείας σας, ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, για την συντελούμενη προσβολή της προσωπικότητας και την ηθική βλάβη ημών και των μελών της οικογένειάς μας, για το ποσό του 1,000,000 € ευρώ.

Σε κάθε σχετική ένδική ενέργειά μας θα προσδώσουμε χαρακτήρα πανηγυρικής δημοσιότητας, ώστε η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθεί ότι τα στελέχη διοίκησης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. χρησιμοποιούν τα αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, για να διασπείρουν τον πανικό της οικονομικής τρομοκρατίας και να καταστήσουν τους Έλληνες πολίτες εξαθλιωμένους κοινωνικούς και οικονομικούς δούλους της τρόϊκας των δανειστών και των πολιτικών εισπρακτόρων που εκτελούν τις προσταγές της.

(ημερομηνία)
O/Η  υπομιμνήσκων/ουσα

(ονοματεπώνυμο και υπογραφή)



Θάνος Παναγιωτόπουλος
Νομικός και Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

http://thanospanagyiotopoulos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου