04 Ιουνίου 2014

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ! ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ…

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ! Η κυβέρνηση κλείνει όπως-όπως την βουλή

Εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα. Αιφνιδιαστική κίνηση για να μην συζητηθούν οι άρσεις ασυλίας για τους Γ.Μιχελάκη, Α.Γεωργιάδη, Η.Κασιδιάρη και Β.Καπερνάρο, κατήγγειλε ο Π.Λαφαζάνης

«Η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό δικαίωμα να κλείσει την Βουλή παρά μόνο για εκλογές». Με αυτή την φράση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προειδοποίησε το μεσημέρι τη κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι διαθέτει πληροφορίες για πρόωρη λειτουργία των λεγόμενων «θερινών τμημάτων» προκειμένου να μην υπάρχει εν ισχύ ολομέλεια του κοινοβουλίου. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν λίγη ώρα αργότερα αφού εκδόθηκε το σχετικό προεδρικό διάταγμα που σύμφωνα με το πρωτόκολλο θυροκολείται στην είσοδο του κοινοβουλίου.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για κίνηση με πολιτική σκοπιμότητα προκειμένου να μην συζητηθούν στην Βουλή, οι αιτήσεις για άρση ασυλίας του υπουργού Εσωτερικων Γ.Μιχελάκη και του υπουργού Υγείας, Α.Γεωργιάδη καθώς και των βουλευτών Η.Κασιδιάρη (Χρυσή Αυγή) και Β.Καπερνάρου (πρώην ΑΝΕΛ, Ανεξάρτητος).
Θυμίζουμε ότι ο Γ.Μιχελάκης εγκαλείται για χρηματισμό προκειμένου να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο προς όφελος του εφοπλιστή Γ.Πάλλη και ο Α.Γεωργιάδης για παρέμβαση στην δικαιοσύνης. Ο Η.Κασιδιάρης αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση Μπαλτάκου ενώ ο Β.Καπερνάρος κατηγορίες για φοροδιαφυγή.
Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πώς ένα πρόωρο κλείσιμο της Βουλής θα έχει ως αποτέλεσμα νομοσχέδια όπως αυτό για την ιδιωτικοποίηση του Αιγιαλού να συζητηθούν σε θερινά τμήματα. Υπενθυμίζουμε ότι τα τμήματα διακοπών της Βουλής έχουν μόνον 100 βουλευτές οπότε είναι ευκολότερος ο έλεγχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας αφού περιορίζεται ο κίνδυνος διαρροών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου