07 Απριλίου 2010

Στο κουφάρι της ψόφιας Ελλάδας,τα σκουλίκια κάνουν γλέντι...

 Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, τον κλέφτη!Η πεθαμένη κοινωνία,πεθαμένους πολίτες έχει...Ένα πεθαμένο κράτος που αποτελείται από πεθαμένους...Και μετά τάχα φωνάζουν κάποιοι πεθαμένοι,για τους ευρωμετανάστες(Βούλγαρους,Ρουμάνους)που έρχονται στην Ελλάδα,κολλάνε ένα χρόνο ένσημα και κατοχυρώνουν..."ελληνική" σύνταξη...!

60.000 ΜΑΚΑΡΙΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ .......ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΑΣ!!!!!

60.000 νεκροί παίρνουν σύνταξη και ...; ΕΚΑΣ60.000 νεκροί παίρνουν σύνταξη και ...; ΕΚΑΣ
Την ώρα που ψάχνει 10 δισ. τον χρόνο για να καλύψει τα ελλείμματα, το κράτος χάνει 1% του ΑΕΠ (2 δισ. ευρώ) στον «θησαυρό του μακαρίτη».
Σύμφωνα με δημοσίευμα  εφημερίδας  περισσότεροι από
60.000 συνταξιούχοι (δηλαδή περίπου 2 στους 100 συνταξιούχους) πληρώνονται κάθε μήνα από τα Ταμεία τους σύνταξη, ΕΚΑΣ και ειδικά επιδόματα (αναπηρίας κ.λπ). Με τη διαφορά ότι δεν τα λαμβάνουν οι ίδιοι, διότι εδώ και δεκαετίες ...;.έχουν πεθάνει! Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για συνταξιούχους «φαντάσματα».
Στην ανατριχιαστική όσο και σκανδαλώδη αυτή αποκάλυψη οδηγούνται οι υπηρεσίες συντάξεων των ασφαλιστικών Ταμείων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εργαζομένων και των διοικήσεων των Ταμείων, το Δημόσιο και οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης χάνουν με τον τρόπο αυτόν τεράστια ποσά, της τάξεως του 0,5 έως και 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.
Σε τέτοια περίπτωση, οι απώλειες πλησιάζουν το 1% του ΑΕΠ, την ώρα που η κυβέρνηση επιζητεί να πετύχει με αιματηρές θυσίες τη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων κατά 4% τον χρόνο (10 δισ. ευρώ ετησίως).
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων την τελευταία διετία εντοπίστηκαν περίπου 7.000 «ύποπτες» περιπτώσεις συνταξιούχων που λάμβαναν «μετά θάνατον» σύνταξη.
Τα πραγματικά μεγέθη μπορεί να ξεπερνούν και αυτές ακόμα τις εκτιμήσεις. Η αναγγελία του θανάτου ώστε να διακοπεί η σύνταξη πρέπει να γίνει από τους οικείους του θανόντος. Τα Ταμεία δύσκολα διασταυρώνουν θανάτους, εκτός εάν κάποιος συγγενής ζητήσει έξοδα κηδείας.
Όλα αυτά ανακαλύφθηκαν  όταν πέρυσι η εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) απέστειλε τις κάρτες ΑΜΚΑ στους συνταξιούχους.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο από τον ΟΓΑ
επεστράφησαν πίσω περίπου 30.000(ποσοστό 3,75%) καθώς ανήκαν σε ...;. νεκρούς. Είναι άγνωστο όμως πόσες τελικώς ...;δεν επεστράφησαν!
Όπως διαπιστώνουν εργαζόμενοι στα Ταμεία, o Αριθμός  Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)χορηγήθηκε μαζικά μέσα στο 2009 ακόμα και στους νεκρούς! Έτσι όμως, έγινε πλέον ευκολότερη η ηλεκτρονική ανίχνευση των ...;υπεραιωνόβιων συνταξιούχων, με βάση τα πρώτα 6 ψηφία του, τα οποία αντιστοιχούν στην ημερομηνία γεννήσεως κάθε ασφαλισμένου.
Υπολογίζεται πως ύστερα από μια σαρωτική διασταύρωση με τα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών και από τα ληξιαρχεία της χώρας -όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν και στελέχη της ΗΔΙΚΑ - θα μπορούσε να διαπιστωθεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, των οποίων η σύνταξη μπαίνει ανελλιπώς κάθε μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό, έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) διερευνά υποθέσεις ή ακόμα και εμπλοκή υπαλλήλων σε κυκλώματα της επαρχίας, όπου επιτήδειοι και κυκλώματα φαίνεται ότι εισέπρατταν συντάξεις θανόντων συνταξιούχων.

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου